FIFA 22 krijgt eindelijk cross-play

News
dinsdag, 03 mei 2022 om 16:30
fifa 22f1633104591
Hoewel de FIFA-serie al een lange tijd loopt, is er nog steeds geen cross-play voor de games. Daar gaat nu verandering in komen, want EA gaat cross-play toevoegen aan FIFA 22.
De toevoeging van cross-play in FIFA 22 is niet meteen voor alle platforms. Het gaat namelijk om een test om te kijken hoe goed cross-play werkt in de game en hoe spelers over de functie denken. Dat heeft EA bekendgemaakt via een blogpost.
Cross-play zal binnenkort toegevoegd worden op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en Google Stadia. De overige platformen zullen voorlopig geen cross-play krijgen en het is momenteel nog niet duidelijk of er in een later stadium wel cross-play toegevoegd gaat worden.
Speel je op een platform dat cross-play ondersteunt, dan is het ook niet te gebruiken voor alle modi. Alleen Online Seasons en Online Friendlies zullen ondersteuning krijgen, dus je kan geen FUT spelen met spelers op andere platforms. EA zegt dat er bewust is gekozen om de test beperkt te houden, om de kans te verkleinen dat er problemen aan FIFA 22 worden toegevoegd.

Cross-play vanaf launch in FIFA 23?

Doordat EA nu cross-play aan het uittesten is met FIFA 22, lijkt het erop dat een eerder gerucht waar blijkt te zijn. Eerder dit jaar heeft de bekende leaker Tom Henderson namelijk gezegd dat FIFA 23 als eerste game in de reeks cross-play zal krijgen. Daarnaast zal EA naar verluidt ook het WK vrouwenvoetbal aan de game gaan toevoegen en zijn er meer licenties voor ‘grote voetbaldivisies’.