Alan Wake-serie in de maak bij The Walking Dead-netwerk

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 17:00
alan wake 01f1576701415
We zijn weer een stapje dichterbij een Alan Wake-serie. AMC, het netwerk achter onder meer de The Walking Dead en Breaking Bad, gaat namelijk een serie maken gebaseerd op de game.
De Alan Wake-serie werd aangekondigd in een video waarin het twaalfjarig jubileum van de franchise werd gevierd. ‘’AMC, het prachtige huis voor absoluut briljante series heeft de rechten gekocht voor Alan Wake,’’ aldus ontwikkelaar Remedy Entertainments Creative Director Sam Lake. ‘’We werken samen om een serie mogelijk te maken. Meer valt er op dit moment niet te delen, maar we laten het zeker weten als er iets aan te kondigen is.’’
Wanneer we de serie kunnen verwachten is nog niet bekend, maar volgens Remedy gaat het nog lang duren. Een paar jaar geleden werd al aangekondigd dat schrijver en producer Peter Calloway (Legion, Cloak & Dagger) als showrunner en schrijver van een Alan Wake-serie zou dienen, maar of hij ook bij deze productie betrokken is, is nog onduidelijk.
In dezelfde video werd ook aangekondigd dat er deze zomer geen update over Alan Wake 2 gedeeld wordt, zoals in eerste instantie de bedoeling was. De tijd die dit zou kosten wil het team liever besteden aan de ontwikkeling van de game. Ook werd aangekondigd dat Alan Wake Remastered deze herfst op de Nintendo Switch verschijnt.

Waar gaat Alan Wake over?

Alan Wake verscheen in 2010 op de Xbox 360 en Windows PC. De game volgt de thrillerschrijver Alan Wake die de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw probeert te achterhalen. Tijdens zijn onderzoek ontdekt Wake dat belangrijke gebeurtenissen uit zijn nieuwste boek tot leven komen.