'FIFA 23 krijgt als eerste FIFA-game cross-play'

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 10:00
fifa 22 alexander arnoldf1627654598
Elk jaar komt er weer een nieuw deel in de FIFA-franchise uit, maar opvallend genoeg is er nog steeds geen cross-play. Volgens Tom Henderson gaat daar met FIFA 23 verandering in komen.
De bekende leaker van informatie over EA-games meldt via Xfire dat FIFA 23 de eerste FIFA-game zal worden met ondersteuning voor cross-play. Daardoor zullen spelers op de PlayStation consoles, de Xbox consoles en PC gewoon samen en tegen elkaar kunnen spelen in de verschillende online modi. In FIFA 22 is die optie opvallend genoeg nog steeds niet aanwezig, ondanks dat we steeds meer games cross-play zien aanbieden.
Volgens Henderson is dat bovendien niet de enige nieuwe functie die we kunnen verwachten in FIFA 23. Zo zal EA naar verluidt ook het WK vrouwenvoetbal gaan toevoegen aan de game. Daarnaast heeft de ontwikkelaar meer licenties bemachtigd voor ‘grote voetbaldivisies’, om de sport voor mannen én vrouwen zo goed mogelijk te representeren.
Eerder waren er al geruchten dat FIFA 23 mogelijk free-to-play zou worden, net zoals grote concurrent PES, dat nu als eFootball door het leven gaat. Volgens Henderson zal de nieuwe FIFA alleen gewoon voor de normale prijs in de winkelschappen liggen.

Wordt FIFA 23 de laatste FIFA-game?

Hoewel de FIFA-games nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan, is het goed mogelijk dat we in de nabije toekomst de games niet meer zullen zien. Ten minste, niet met de naam FIFA op het doosje. Er is namelijk al langer onenigheid over de hoge kosten die EA moet betalen aan de voetbalorganisatie om de naam te mogen gebruiken en volgens Andrew Wilson, de CEO van EA, is de naam FIFA eerder ‘een belemmering’ voor de franchise.
Het is daarnaast ook de vraag of FIFA 23 uitgebracht zal worden in Rusland. Veel uitgevers hebben door de invasie van Oekraïne namelijk besloten om haar producten niet uit te brengen in Rusland, waaronder Warner Bros. en Disney.