Komt Tiger King seizoen 2 naar Netflix?

Article
dinsdag, 12 mei 2020 om 10:00
tiger king docuf1595960515
Tiger King is een razend populaire serie die met zeven afleveringen iedereen urenlang aan de buis gekluisterd weet te houden. De serie heeft dan ook alles van een moordcomplot tot brandstichting en van gekke figuren tot knuffelbare tijgerwelpjes. Hoewel er nog geen aankondiging voor seizoen 2 van de serie is, kan het zomaar dat Tiger King seizoen 2 naar Netflix komt.
Let op! In dit artikel staan spoilers over Tiger King seizoen 1. Als je de serie nog wil gaan kijken, doe dit dan eerst voordat je dit artikel verder leest.
Tiger King is een documentaireserie over Joe ‘Tiger King’Exotic gaat die in zijn dierentuin tijgers en andere dieren opvangt. Exotic is een excentriek figuur die zichzelf omringt met bijzondere medewerkers en graag in de spotlight staat. Dit, en de vele gekke situaties die hierdoor ontstaan zijn nog maar het topje van de ijsberg in de serie, want al snel blijkt dat Exotic een moord op zijn rivale Carol Baskin plant.
In de zeven afleveringen komen allerlei mensen aan het woord en zien we onder andere hoe een medewerkster haar arm verliest en dat Joe president wil worden. Aan het einde van de rit wordt de Tiger King niet alleen van zijn troon gestoten en zijn eigen dierentuin uit gezet, maar ook nog eens voor 22 jaar opgesloten in een eigen kooi.
De serie laat veel vragen onbeantwoord en bevat onafgeronde verhalen die in de serie aan bod kwamen. De kans is dan ook groot dat er een tweede seizoen van Tiger King naar Netflix komt.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode1 00 12 38 20 rf1635849229

Een vervolg al in de maak

Dat er een vervolg op de serie komt, is al duidelijk. Dit zal niet een Tiger King seizoen 2 zijn, maar een serie van zender Investigation Discovery. De zender maakte even geleden bekend dat er een onderzoek komt in serievorm die ‘Investigating the Strange World of of Joe Exotic’ zal heten. De serie zal verder ingaan op de gebeurtenissen uit Tiger King en belooft ons daarbij beelden die in de Netflix serie niet aan bod zijn gekomen.
De documentaire zal ook dieper ingaan op twee andere figuren uit de serie, namelijk Doc Antle en Jeff Lowe. Zij hebben allebei geen schoon geweten, zoals in Tiger King al aan bod gekomen is, maar wat ze precies op hun kerfstok hebben is voor veel kijkers onbekend. Daar wil ID met deze serie verandering in brengen volgens Deadline.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode4 00 36 52 22 rf1586352795

‘Nog bizar veel beelden’

Het verhaal rondom de Tiger King en zijn veroordeling op Netflix is in de miniserie vooral verteld vanuit het perspectief van Joe Exotic. We zien onder andere hoe hij een privèdierentuin runt, hoe hij een rivaliteit uitvecht, hoe hij de controle verliest en uiteindelijk veroordeeld wordt. Volgens producers Eric Goode en Rebecca Chaiklin is dat nog lang niet alles wat er te zien valt. Er kan nog veel meer verteld worden over deze bizarre zaak. Zo hebben de producers volgens Rebecca Chaitlin (in een interview met EW) momenteel een enorme berg aan beelden, waarmee het verhaal verder verteld kan worden:
Wat valt er dan nog meer te vertellen, behalve datgeen dat nog moet gebeuren? De serie zou licht kunnen werpen op de personen rondom Exotic zoals informant James Garretson, Jeff Lowe en Doc Antle. Daarnaast is al duidelijk dat Carol Baskin ook een mysterie om zich heen heeft hangen. Zij is voor de tweede keer getrouwd in de serie, nadat haar eerste man Don Lewis onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Geruchten doen nog steeds de ronde dat zij haar man vermoord en aan haar tijgers gevoerd zou hebben. Hoe dan ook, is er nog genoeg te melden over de kleurrijke personages uit de serie.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode2 00 34 27 04 rf1586352549

Dingen die nog komen gaan

Inmiddels is Joe Exotic al een poosje opgesloten vanwege zijn misdaden. De populariteit rondom de serie heeft ervoor gezorgd dat er een petitie is gestart om de man vrij te krijgen, wat op zich al genoeg voer is voor een hele aflevering in seizoen 2 van Tiger King. Daarnaast is Exotic zelf ook bezig om vrij te komen. Hij heeft een presidentieel pardon aangevraagd bij Donald Trump en zijn juridische team is een campagne gestart, compleet met een bus waarop te lezen is ‘President Trump Please Pardon Joe Exotic’.
Een journalist vroeg eerder al of President Trump van plan was om de Tiger King een pardon te verlenen, waarop hij aangaf ernaar te kijken ondanks dat hij de serie niet kende. Als dat pardon verleend wordt kunnen we er direct vanuit gaan dat er een tweede seizoen van Tiger King aan komt. Hierin zullen dan ongetwijfeld de capriolen van Exotic voorbij komen nadat hij vrijgelaten wordt.
tiger kingf1587578634

Nog veel meer onderwerpen mogelijk

Waar ID al bezig is met een opvolger van Tiger King seizoen 1, is er voor Netflix nog veel meer mogelijk. De producenten hebben hiervoor in het eerste seizoen al de weg aangelegd met alle onderwerpen die aan bod kwamen. Zo kwam in het eerste seizoen de verhuizing van de dierentuin Greater Wynnewood Exotic Animal Park aan bod. De aanbouw van de dierentuin werd door Jeff Lowe gestart op een nieuw perceel vlakbij de grens van Texas. Lowe runt de dierentuin vandaag de dag nog steeds en hij heeft er 230 katachtigen rondlopen.
Hoe het Lowe en zijn vrouw vergaat nadat hij de dieren van de grond van Exotic verhuisd heeft, biedt voldoende verhaal voor een nieuw seizoen. Verder kan de serie natuurlijk uitweiden over de geheimen die Lowe nog heeft, waarvan hij aan het einde van seizoen 1 aangeeft dat ‘men maar met bewijzen moet komen’.

Nicholas Cage als Joe Exotic

Een ding dat we zeker weten is dat Hollywood probeert om een graantje mee te pikken van de Tiger King gekheid. Er is namelijk, los van of er een tweede seizoen komt of niet, een heuse serie onderweg rondom Tiger King volgens Variety. Niemand minder dan Nicholas Cage zou in de serie de rol van Joe Exotic op zich nemen. Naast Cage zou Kate McKinnon de rol van Carole Baskin vertolken.
De serie gaat niet het verhaal vertellen zoals dat in de Netflix serie Tiger King verteld wordt, maar vertelt het verhaal ‘Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild’ uit het Texas Monthly artikel. Hierin wordt verteld hoe Joe Schreibvogel veranderde in Joe Exotic en voor zijn dierentuin vecht. De serie zou naar verluidt acht afleveringen krijgen, maar een releasedatum is nog onbekend.

Alle Tiger King details op een rijtje

Heb jij Tiger King op Netflix nog niet gezien of ben je benieuwd wat de serie nou zo populair maakt? Wij hebben alle Tiger King details voor je op een rijtje gezet. Als je nog eens wil nalezen wat nou de meest shockerende momenten uit de serie zijn, dan hebben we ook die voor je uitgezocht.