Dit zijn de meest shockerende momenten in Tiger King!

Article
zaterdag, 25 april 2020 om 11:00
img 0085 jepa rf1587387884
Netflix heeft in het verleden al een hoop interessante en spannende docu's gemaakt, maar niets is zo heftig en bizar als de nieuwste Netflix documentaireserie Tiger King. Elke aflevering zit vol met genoeg rare situaties en plot twists die je niet aan ziet komen! Dit zijn de vijf meest shockerende momenten uit Tiger King.

5. Joe Exotic's campagne

In Tiger King zien we Joe Exotic de meest bizarre dingen doen. Naast het schieten op poppen die Carol Baskin zouden moeten voorstellen werkt Joe ook aan zijn zangcarrière en het maken van de vetste muziekvideo's. Toch blijft het daar niet bij. Toen in 2016 de verkiezingen in Amerika werden gehouden, besloot Joe hier ook iets mee te doen. Hij richtte zijn eigen presidentiële campagne campagne op.
In november deed Joe officieel mee in de race. Zijn belangrijkste onderwerpen voor Joe waren de rechten voor veteranen en de gezondheidszorg. Daarnaast vond hij het belangrijk om zoveel mogelijk zichzelf te zijn gedurende zijn campagne. Zo vertikte hij het om een net pak aan te doen of zich in elke andere manier aan te passen. Toch pakte dit hele plan niet goed voor hem uit en verloor hij.

4. Medewerker verliest haar arm

In de eerste aflevering begint Tiger King vrij normaal. We maken kennis met aartsrivalen Joe Exotic en Carol Baskin en krijgen meer te weten over de discussie over tijgers. Wanneer we meer over het dierenpark van Joe te zien krijgen blijkt dat het park niet helemaal veilig is. Wanneer we een van de medewerkers, Kelci 'Saff' Saffery, ontmoeten is het duidelijk te zien dat ze geen linkerarm meer heeft. In de tweede aflevering zien we dat een tijger haar arm er heeft af gebeten. Het verhaal bereikte al snel de media. Het meest opvallende aan de situatie is dat Kelci al na een paar dagen na de operatie weer gewoon aan het werk was alsof er niks was gebeurd.
121118 0972 jepa rf1587538085

3. Joe wordt veroordeeld

Iets wat vooral centraal staat in Tiger King is de strijd tussen Joe Exotic en Carol Baskin. Vanaf het begin van de serie laat Joe al vrij duidelijk merken dat hij een hekel heeft aan Carol, zo erg dat hij haar het liefste dood zou willen hebben. Tegen het einde van de docu komt hij hiervoor flink in de problemen. Al jarenlang bleek de haat voor Carol Baskin zo groot te zijn dat Joe constant uitsprak dat hij haar het liefste dood wilde zien.
Toch bleef het niet alleen bij doodsbedreigingen. In de documentaire zien we dat Joe in 2017 $3,000 aan Allen Glover heeft gegeven om Carol om te laten leggen. Glover besloot dit uiteindelijk niet te doen en ging ervandoor met het geld. Daarnaast kwamen er nog meer aanklachten bij. Joe zou ook vijf tijgers hebben neergeschoten en documenten hebben vervalst.

Uiteindelijk is Joe veroordeeld voor 22 jaar gevangenisstraf.

2. De dood van Travis Maldonado

In aflevering 5 hebben we inmiddels een hoop shockende dingen gezien, maar de dood van Travis Maldonado is verreweg het meest shockende van de hele aflevering. Travis was een van de twee mannen waar Joe Exotic mee getrouwd was. In deze wordt duidelijk dat de relatie tussen Joe en zijn mannen allesbehalve gezond was. Travis en John bleken zelf niet eens homoseksueel te zijn en bleven vooral bij Joe omdat hij veel cadeaus, geld en drugs gaf. Uiteindelijk liepen beiden huwelijken niet goed af. John verliet Joe voor een vrouw en Travis schiet zichzelf per ongeluk dood.
Zelf krijgen we geen beelden te zien van hoe Travis zichzelf neerschiet, maar op beveiligingsbeelden horen we het schot afgaan en zien we hoe de persoon die tegenover Travis zat op de gebeurtenis reageert. Hierdoor zijn de beelden moeilijk om naar te kijken. Het verhaal van Travis is tragisch. Gedurende de serie werd er af en toe over hem gesproken en waren er beelden van hem, maar zijn dood had niemand zien aankomen.
tigerking murdermayhemandmadness limitedseries episode1 00 12 38 20 rf1587537996

1. De vermissing van Don Lewis

De vermissing van Don Lewis, Carol Baskin's man, is een van de grootste mysteries van de hele documentaireserie. In de eerste twee afleveringen krijgen we al een beetje informatie over de man van Carol Baskin en lichte hints over zijn vermissing, maar in de derde aflevering van de reeks wordt er veel meer duidelijker over Carol Baskin en de verdwijning van haar man. Wanneer we het begin zien van de strijd tussen Joe Exotic en Carol Baskin lijkt Carol de wat meer verstandige en kalmere persoon die zich vooral inzet om katachtigen te redden. Toch krijgen we in aflevering 3 een andere kant van Carol te zien.
We komen erachter dat haar jeugd alles behalve makkelijk is geweest en dat ze altijd in armoede heeft geleefd, totdat ze miljonair Don Lewis ontmoette. Hun huwelijk bleek al niet gelukkig te zijn, maar toen Carol's man in 1997 plotseling verdween bleken mensen Carol toch te verdenken van moord. Don Lewis zou vlak voor zijn verdwijning namelijk een straatverbod voor Carol hebben aangevraagd. Daarnaast was het niet gek om te vermoeden dat Carol vooral achter zijn geld zat. In de docu ontkent Carol alles, maar de zaak van Don Lewis is nooit opgelost.