Komt Marvel’s Spider-Man 2 ook naar PlayStation 4?

Article
zondag, 28 mei 2023 om 9:00
marvels spider man 2 gameplay symbiotef1685029321
Dankzij de PlayStation Showcase is eindelijk wat meer licht geschenen op Marvel’s Spider-Man 2. De nieuwe game van Insomniac Games staat gepland voor het najaar van 2023 en verschijnt op de PlayStation 5. Toch heeft lang niet iedereen de meest recente console van Sony en dus is er de vraag of de game ook naar de PlayStation 4 komt.

Marvel’s Spider-Man 2 op PlayStation 4?

Helaas staat er een grote teleurstelling te wachten voor iedereen die Marvel’s Spider-Man 2 op de PlayStation 4 wil spelen. De game zal niet verschijnen op de last-gen hardware van Sony, iets wat nog wel het geval was bij Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Daarvoor zijn verschillende redenen.
In april 2023 liet Insomniac bijvoorbeeld al weten dat de grafische kwaliteiten van de nieuwe open-world game niet vertoond kunnen worden op de PlayStation 4 in combinatie met een goede framerate. Dat is alleen niet het enige probleem. Marvel’s Spider-Man 2 krijgt namelijk een aantal andere features dat alleen mogelijk is op de PS5.

Deze Spider-Man 2 features werken alleen op PlayStation 5

Eén van de nieuwe aspecten van de open-world game van Insomniac is het naadloos wisselen tussen de verschillende Spider-Men. Zowel Peter Parker als Miles Morales zijn namelijk speelbare personages. Dankzij de kracht van de SSD in de PlayStation 5 is het hierdoor mogelijk om in een oogwenk te wisselen tussen de twee personages.
Ook de nieuwe manier waarop de twee Spidey’s door New York kunnen slingeren zorgt ervoor dat de PlayStation 4 niet meer gebruikt kan worden. Nou ja, slingeren hoeven ze niet meer te doen dankzij de toevoeging van de Web Wings. Via deze toevoeging kunnen zowel Miles als Peter door de lucht suizen als ze gebruikmaken van windtunnels die tussen de wolkenkrabbers hangen.
Het is deze toevoeging die ook alleen mogelijk is op de PlayStation 5 volgens Insomniac. Deze techniek wordt namelijk ook mogelijk gemaakt door de mogelijkheden van de SSD in de console. Die is simpelweg niet terug te vinden in de PlayStation 4-hardware.
marvels spider man 2 gameplayf1684998846

Eén omweg

Wel is er één omweg om Marvel’s Spider-Man 2 te spelen vanaf je PlayStation 4. Hiervoor heb je alleen wel ook een PlayStation 5-console nodig. Dit hoeft alleen niet per se die van jezelf te zijn. Het betreft namelijk de Remote Play-functie die de PlayStation 4 biedt.
Via deze functie kun je namelijk je PlayStation 5 bedienen vanaf een PS4. Je moet er alleen voor zorgen dat je console op de PS4 en PS5 gekoppeld is aan hetzelfde PlayStation Network-account en de PS5 Remote Play-app downloaden op de PlayStation 4. Vervolgens kun je de stappen doorlopen om de installatie rond te maken en de game op deze manier toch spelen via een PS4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties