Kijk de F1 GP van Japan gratis op deze manier!

Article
zaterdag, 08 oktober 2022 om 9:00
max verstappen gp japan 2022 1f1665051080
Eindelijk keert de Formule 1 weer terug naar het Suzuka International Circuit dit weekend. Wil je niks missen van alle actie, dan kan je de F1 GP van Japan gratis kijken op deze manier!
Hoewel Max Verstappen in theorie voor de tweede keer op rij wereldkampioen kon worden in Singapore, verliep de race niet echt lekker voor de Nederlander. Het begon natuurlijk allemaal met de deceptie tijdens de kwalificatie, toen hij zijn razendsnelle laatste rondje moest afbreken door een gebrek aan benzine. Tijdens de race was de start ook nog eens dramatisch en verremde Verstappen zich bij een inhaalactie op Lando Norris. Verder dan de zevende plaats kwam Verstappen daardoor niet.
Dat biedt wel de mogelijkheid voor Red Bull Racing om het kampioenschap te claimen in Japan. Dat is een speciale locatie, want het is de thuisbasis voor motorfabrikant Honda. Ondanks dat er op de motor van de RB18 een Red Bull Powertrains badge staat, worden de motoren toch wel degelijk door Honda gemaakt.
Voor de rest van het seizoen zijn Red Bull en Honda bovendien een nieuwe samenwerking aangegaan. Zo zal het logo van Honda weer terugkeren op de auto’s van Red Bull Racing en AlphaTauri, naast het kleine HRC (Honda Racing Corporation) logo aan de zijkant van de F1-auto. Door de hechtere samenwerking lijkt het ook goed mogelijk dat Red Bull en Honda samen de nieuwe motoren voor 2026 gaan ontwikkelen.
Om de titel dit weekend te claimen, zal Verstappen wel acht of meer punten moeten scoren dan Charles Leclerc en zes op Sergio Perez. Lukt het de Nederlander dus om te winnen en de snelste raceronde te claimen, dan wint hij het kampioenschap van 2022. Verstappen heeft zijn lot dus in eigen handen.
Ongeacht de uitslag zal het waarschijnlijk een mooie race worden in Japan. Het Suzuka International Circuit staat namelijk bijna altijd garant voor een spektakel en is daarnaast een prachtig vormgegeven baan. Doorgewinterde F1-fans hebben de GP van Japan flink gemist de laatste jaren.
rbr honda livery gp turkey 2021f1665051161

Gratis de GP van Japan kijken

Dit weekend wil je de GP van Japan dus zeker niet missen. Als je alleen live de race wil volgen in Nederland, dan heb je een betaald abonnement voor de streamingdiensten Viaplay of F1 TV Pro nodig. Maar gelukkig is er andere een manier waarop je de Grand Prix kan kijken en daarvoor hoef je niet te betalen.
De rechten voor de F1 worden namelijk per land weer anders geregeld, aangezien Formula One Management het aan de hoogste bieder verkoopt. Daarom kon Viaplay de rechten overnemen van Ziggo, ondanks dat Ziggo een dochterbedrijf is van F1-eigenaar Liberty Media. De kosten kunnen ook flink verschillen. In het VK moeten F1-fans de hoofdprijs betalen voor Sky Sports F1, terwijl in andere landen de sport gewoon te bekijken is via de publieke zenders.
Eén van de landen waar de Formule 1 gratis is, is Oostenrijk. Daar worden de races uitgezonden op de zender ServusTV en de website van het bedrijf - dat deels in handen is van Red Bull. Helaas kunnen we vanuit Nederland niet zomaar de stream op de site bekijken, aangezien de uitzending wordt afgeschermd via geo-blocking. Maar er is gelukkig een manier om over dat obstakel heen te komen: een VPN.
Met een Virtual Private Network krijg je toegang tot servers die verspreid staan over de hele wereld, afhankelijk van welke dienst je precies gebruikt. Wanneer je vervolgens een website of streamingdienst bezoekt, denkt de site dat je dat doet vanuit het land waarin de server in kwestie staat. Selecteer je dus een Oostenrijkse server met je VPN, dan kan je gewoon gratis naar de Formule 1 kijken!

Populair Nieuws