Kan SkyShowtime concurreren met Netflix, Videoland en andere streamingdiensten?

Article
zaterdag, 22 januari 2022 om 17:00
tv kijkenf1629275165
Netflix werd populair doordat je op één plek allemaal films en series van verschillende bedrijven kon kijken, maar dit is al lang niet meer zo. Er komen steeds meer streamingdiensten bij, waaronder SkyShowtime. Is er nog ruimte voor SkyShowtime om te concurreren met Netflix, Videoland en andere streamingdiensten in Nederland?
Om de nieuwste films en series te kijken heb je helaas aan Netflix al lang niet meer genoeg. Er komen een hoop nieuwe streamingdiensten bij. Veel van deze streamingdiensten gaan ook de concurrentiestrijd aan met elkaar in Nederland. Zo komt bijvoorbeeld ook HBO Max dit jaar naar Nederland met een breed assortiment aan films en series, maar ook komt SkyShowtime naar Nederland. De vraag is dus hoe groot SkyShowtime zal gaan worden in Nederland.

Wat is SkyShowtime?

In Amerika zijn er een stuk meer streamingdiensten dan in Nederland, maar in Amerika is er ook veel meer ruimte voor concurrentie. Om ook succesvol te worden in Europa zijn er een aantal Amerikaanse streamingdiensten samengebundeld tot een streamingdienst genaamd SkyShowtime. Deze streamingdienst wordt dit jaar uitgerold in een aantal landen, waaronder dus naar Nederland.
large wheel 16x9f1641571389

Wat is het aanbod van SkyShowtime?

De basis van SkyShowtime bestaat uit films en series van MTV, Nickelodeon en Showtime. Daarnaast heeft de streamingdienst ook een aantal films en series gekocht die ook op de dienst kunnen worden bekeken door abonnees, hetzelfde dus zoals Netflix. Bekende titels die op de streamingdienst te zien zullen zijn, zijn Star Trek series en dankzij het aanbod van Nickelodeon komen bekende Nickelodeon series ook op de streamingdienst.
Dit kan dus positief uitpakken voor de streamingdienst, gezien veel kinderen misschien hun ouders over gaan halen om te abonneren op de streamingdienst. Een aantal titels die onder SkyShowtime zullen gaan vallen staan momenteel al op andere streamingdiensten in Nederland, het kan dus gebeuren dat er net zo'n verschuiving zal plaatsvinden zoals HBO Max heeft gedaan met het aanbod van Ziggo. Een aantal films en series zullen dus nu misschien op bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime staan, maar zullen dit jaar verhuizen naar SkyShowtime.
geld besparen 1f1595849651

Hoeveel gaat de streamingdienst kosten?

Om succesvol te kunnen concurreren is het belangrijk om een goede prijs te hebben. Consumenten zijn misschien eerder geneigd om over te stappen naar een andere dienst of er een bij te nemen als de prijs gunstig is.
Het probleem is alleen dat het nog onduidelijk is hoe duur een abonnement van SkyShowtime zal gaan worden. Het is ook lastig te vergelijken met de Verenigde Staten, omdat daar de dienst verdeeld is over meerdere streamingdiensten. Het is dus afwachten totdat er informatie naar buiten komt hoe duur een abonnement uiteindelijk zal zijn.
skyshowtimef1642070808

Wanneer komt de streamingdienst naar Nederland?

Ook de datum van wanneer we de streamingdienst in Nederland mogen verwachten is momenteel nog onbekend. In ieder geval moet de streamingdienst ergens dit jaar naar Nederland komen. Dit zal niet de enige streamingdienst worden die dit jaar naar Nederland komt.
Ook HBO Max en Viaplay worden namelijk dit jaar gelanceerd. Samen met de al bestaande streamingdienst zorgt dit ervoor dat concurreren erg moeilijk gaat worden, maar toch durft SkyShowtime dit blijkbaar aan. Het is dus afwachten om te kijken hoeveel abonnees de dienst vanaf de start weet binnen te krijgen en of het SkyShowtime lukt om een groot marktaandeel in Nederland te krijgen.