Jessica Jones seizoen 3 - Wat weten we al over het nieuwe seizoen?

Article
zondag, 25 november 2018 om 9:45
jessica jones seizoen 3 wat weten we al over het nieuwe seizoen 142338
De privédetective van Marvel is terug voor een seizoen 3. We leven al twee seizoenen mee met Jessica die veel trauma's en woede met zich meedraagt. Toch probeert ze om op het juiste pad te blijven. Wat staat haar dit keer te wachten? Dit is wat we weten over seizoen 3 van Jessica Jones.
Jessica Jones seizoen 3 is dus een feit! Op Twitter werd in het begin van dit jaar een bericht geplaatst.
Het fijne aan Jessica Jones is dat je geen enkele Marvel film of serie gezien moet hebben om het verhaal van Jessica te begrijpen. Natuurlijk zijn er wel verwijzingen naar andere series, zoals Luke Cage, maar je hoeft geen Marvel liefhebber te zijn om fan te worden van Jessica Jones. De vraag is nu of seizoen 3 net zo interessant zal zijn als de eerste twee seizoenen.
De makers van Jessica Jones hebben het meest interessante van haar verhaal al weggegeven in seizoen 1: Kevin Thompson oftewel Kilgrave. Kilgrave heeft een obsessie met Jessica, om het maar even makkelijk te zeggen. Hij is gefascineerd door Jessica en commandeert haar om bij hem te blijven.
Nu lijkt dit vreemd, want waarom zou Jessica zomaar iemands bevelen opvolgen? Dit is nou precies wat voor krachten Kilgrave heeft. Hij kan de wil van mensen beheersen.
Als seizoen 1 over Jessica’s verleden met Kilgrave ging en seizoen 2 over haar verloren moeder, wat zal het verhaal van seizoen 3 zijn?
142339

Het verhaal

De grote vraag is, zal Kilgrave terugkeren in seizoen 3 van Jessica Jonas? Er is geen officiële bevestiging, maar er is ook nooit gezegd dat het personage niet terugkeert. Showrunner Melissa Rosenberg vertelde aan Bustle dat “alle deuren open zijn” wat betreft de terugkomst van Kilgrave. Of dit echt gaat gebeuren is nog maar de vraag.
Aan het einde van seizoen 2 kwam Jessica met de conclusie dat ze haar zus Trish niet langer kan en wil zien. Het zou erg vreemd zijn als fans in seizoen 3 de wending in Jessica’s en Trish relatie niet verder kunnen ontdekken.
Grote kans dat Rachael Taylor (Trish) terugkeert in seizoen 3 van Jessica Jones. Ook zal dit seizoen een nieuw begin worden voor Jessica. In seizoen 2 zat Jessica namelijk met de vraag “wie ben ik?”. Misschien beter gezegd: “wat ben ik?”

De cast

De casting voor Jessica Jones seizoen 3 staat een beetje op een laag pitje. Welke personages erbij komen is nog onbekend.
De personages die terugkomen in seizoen 3 zijn:
  • Jessica Jones – Krysten Ritter (Breaking Bad, Big Eyes)
  • Trish Walker – Rachael Taylor (Transformers, The Loft)
  • Malcolm Ducasse – Eka Darville (Mr. Pip, Blue Water High)
  • Jeryn Hogarth – Carrie-Ann Moss (The Matrix, Memento)
  • Oscar Arocho – J.R Ramirez (Manifest, Power)
Zal Luke Cage in het nieuwe seizoen te zien zijn? Wij denken van niet. Of dit moet al geschreven zijn in het script voordat de serie rondom Luke Cage werd geannuleerd. Officieel is er nog niets bekendgemaakt over de cast van seizoen 3. Dit zal binnenkort wel gebeuren.
142341 1

Productie

Aan het begin van dit jaar werd al duidelijk dat ze dit jaar zouden beginnen met filmen voor seizoen 3. Het filmen van seizoen 3 begon uiteindelijk in juni 2018. Het filmen van seizoen 2 begon in april 2017 en was klaar in september van 2017. Als het filmen van seizoen 3 net zo lang duurt, zullen ze aan het einde van deze maand klaar zijn.

Trailer of andere beelden?

Er is nog geen trailer, zelfs geen teaser! Heel vreemd is dit niet, omdat het filmen toch nog bezig is. Eerst krijgen we waarschijnlijk enkele stilstaande beelden te zien voordat de trailer uitkomt.

Releasedatum

Er is een hoop aan de hand met de Marvel series. Daredevil seizoen 3 is sinds een paar weken te zien op Netflix. Ook kondigde Netflix The Punisher seizoen 2 aan. Daarentegen zijn Iron Fist en Luke Cage geannuleerd. Netflix stopte binnen één week met beide series.
Nu komt het nieuwe seizoen van Jessica Jones in 2019, waarschijnlijk ergens in het midden van het jaar. Ook heeft Erik Oleson, de showrunner, een voorstel gedaan voor Daredevil seizoen 4.

Jessica Jones seizoen 3 - wat weten we tot nu toe?

Met twee goede seizoenen achter de rug kunnen we wel zeggen dat seizoen 3 met gemak kan afkijken bij zijn voorgangers. Het enige twijfelgeval is het verhaal, want wat gaat er nu weer gebeuren? Zal het net zo sterk zijn als de vorige twee seizoenen?