IT Chapter 2 trailer breakdown - reünie met Pennywise the Clown

  Het verhaal van Stephen King’s It is opgedeeld in twee griezelige delen. In 2017 zagen we hoe de ‘Losers Club’ kennis maakte met Pennywise the Dancing Clown en nu zullen zij als volwassenen weer worden geconfronteerd met hun ergste nachtmerries. In deze special zetten wij de belangrijkste momenten uit de eerste trailer voor IT Chapter 2 op een rijtje.

  Warner Bros Pictures

  7. Hereniging van de Losers Club

  In IT: Chapter 1 kwam een groep lotgenoten bij elkaar die allemaal geteisterd werden door de gruwelijkheden van Pennywise de Clown. Nadat ze werden geconfronteerd met hun ergste nachtmerries, sloegen zij de handen ineen om een einde te maken aan alle griezeligheid.

  Volgens de mythe komt Pennywise elke 27 jaar weer terug. De Losers Club was hier op voorbereid en beloofden elkaar terug naar Derry te komen wanneer Pennywise zou terugkomen. In de eerste trailer voor IT Chapter 2 zien we dat ze zich aan deze belofte hebben gehouden en herenigd zijn om voorgoed van de clown af te komen.

  Warner Bros Pictures

  6. Op zoek naar Pennywise de Clown

  Om een einde aan het geteister van Pennywise te maken, moet de Losers Club natuurlijk wel weten waar de Clown zich in Derry, hun geboortedorp, bevindt. In de trailer zien we hoe ze teruggaan naar de plek waar zij hem voor het laatst 27 jaar geleden hebben gezien : het riool.

  Bij een griezelige clown past natuurlijk ook een griezelige thuisbasis. We zien hoe de leden van de Losers Club zich een weg banen door het donkere, vieze riool op precies dezelfde manier zoals ze dat als kinderen ook deden. Zullen ze er dit keer wel in slagen Pennywise voorgoed te verslaan?

  Warner Bros Pictures

  5. Bloedbad

  Pennywise de Clown slaat vooral toe door zijn doelwitten bang te maken met hun individuele angsten. Hij voedt zich namelijk met hun grootste angsten. In het eerste helft van de IT remake kreeg Beverly een nogal letterlijke eerste kennismaking met de maandelijkse periode. Er kwam een stroom aan bloed uit de wasbak geschoten die de hele badkamer vies maakte. Het ziet ernaar uit dat we in het tweede hoofdstuk een vervolg krijgen van deze ranzige scène.

  In de trailer voor IT: Chapter 2 zien we namelijk hoe een volwassen Beverly overspoeld is door een immense zee van bloed. Jessica Chastain, de actrice die Beverly speelt, maakte bekend dat deze scène het meeste bloed bevat dat ooit in een horrorfilm op het beeld is gezien. Bij het zien van dit bloedbad kregen wij flinke flashbacks naar de lift uit de Shining en het bloedbad uit Carrie. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe deze scène in IT: Chapter 2 gaat uitpakken.

  Warner Bros Pictures

  4. Romantiek tussen Beverly en Bill

  Het eerste deel van de IT Remake 2017 bevatte een ‘love triangle’ tussen Beverly, Bill en Ben. Allebei de jongens waren smoorverliefd op haar en deden er alles aan om onder haar aandacht te komen, vooral Ben. Ben schreef gedichten naar Beverly en bracht haar als een ware prins weer bij bewustzijn met een kus. Toch koos ze voor Bill en bevestigde hun relatie met een romantische zoen op de mond.

  Uit de trailer voor IT: Chapter 2 kunnen we niet duidelijk maken of de twee tortelduifjes hun relatie voor 27 jaar hebben voortgezet. Wel kunnen wel zien dat ze nog gevoelens voor elkaar hebben. Tussen alle griezeligheid door nemen Beverly en Bill namelijk wat tijd voor romantiek en geven elkaar weer een zoen. Als het verhaal in deze remake net zo gaat als in het origineel, zullen de twee tortelduifjes elkaar na 27 jaar weer weten te vinden en zal er een oude liefde opbloeien.

  Warner Bros Pictures

  3. Confrontatie met het verleden

  Pennywise weet goed op welke manier hij zijn slachtoffers moet aanpakken. In de eerste trailer van het tweede hoofdstuk van IT zien we hoe er een geestverschijning van Bill’s (door Pennywise vermoorde) broertje Georgie in een put verschijnt.

  Georgie werd in een iconische scène door Pennywise naar een put gelokt terwijl hij met een papieren boot aan het spelen was in de regen. Nadat hij een kort, maar vreemd gesprek met de clown had, viel Pennywise hem aan en sleurde hem het riool in. Een belangrijk onderdeel van de eerste film was de zoektocht naar Georgie die uiteindelijk leidde naar het hol van de clown.

  2. Terugkeer van Pennywise

  Het belangrijkste onderdeel van IT: Chapter 2 is natuurlijk de terugkeer van Pennywise de Clown naar het stadje Derry. Iedere 27 jaar komt hij terug om de kinderen te terroriseren en in de trailer voor IT: Chapter 2 krijgen wij hier al een voorproefje van.

  In de laatste paar seconden van de trailer zien we hoe klein meisje kennis maakt met de angstaanjagende Pennywise. Eerst verschijnt een paar witte handschoenen uit de duisternis en vervolgens krijgen we de clown in volle glorie te zien en horen we hem op huiveringwekkende manier ‘hello’ zeggen zoals alleen Pennywise dat kan.

  Warner Bros Pictures

  1. Beverly bezoekt haar oude huis

  Een terugkeer naar de stad waar je bent opgegroeid is natuurlijk een goed moment om herinneringen op te halen. Beverly werd mishandeld door haar vader en had een moeilijke kindertijd. Wanneer ze een bezoekje brengt aan haar oude huis in een, door een gestoorde clown bezeten, dorp gaat dat dan ook geheid fout.

  In de eerste trailer voor IT: Chapter 2 krijgen we een groot gedeelte van deze scène te zien. We zien hoe Beverly bij aankomst wordt begroet door een oud vrouwtje die nu het huis bewoont. Althans, dat denkt ze. Al gauw komt ze er door het vreemde gedrag van de vrouw achter dat er iets niet klopt. Nadat de vrouw koekjes gaat halen in de keuken onthult ze zich als Pennywise en rent ze naakt op Beverly af. Dat is pas thuiskomen!

  Breakdown IT Chapter 2 trailer

  Dit waren de meest belangrijke en opvallende momenten uit de eerste trailer van IT: Chapter 2. Het ziet er naar uit dat de film weer net zo’n griezelig tafereel gaat worden als het eerste deel. De laatste paar jaren zijn verfilmingen van Stephen King boeken weer erg populair. Vorige maand was er nog een remake van Pet Sematary in de bioscoop te zien.

  Wat vond jij de meest griezelige momenten uit de trailer en kijk jij uit naar de film? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.