Wat vonden we van Game of Thrones Season 8 Episode 5?

  Nu de meeste mensen op de redactie van XGN Episode 5 van Game of Thrones Season 8 gezien hebben, wordt de aflevering weer flink besproken. Het was een aflevering met grote gevolgen voor de serie dus de meningen lopen erg uiteen. Hier zijn onze reacties op een rijtje.

  HBO

  Lucas Wubben

  Episode 5 van Game of Thrones Season 8 had zijn plus- en minpunten, maar ik heb zeker genoten. Laat ik beginnen met het positieve: de manier waarop Deanerys doordraaide. Het hing al in de lucht, maar toch twijfelde ik heel erg of ze het in haar had. En ze deed het dus toch, erg tof om haar personage zo te zien. Daarnaast vond ik ook het gevecht tussen The Hound en Ser Clegane erg tof, eindelijk stonden de twee tegenover elkaar.

  Toch heeft de aflevering ook zeker wat flaws. Want weer is het script gewoon niet optimaal geschreven. Waarom kan de draak van Daenerys nu wel ineens zoveel schepen en de hele stad neerhalen zonder geraakt te worden. De vorige aflevering werd een van haar draken met 37 pijlen doorzeeft in een paar seconden, en nu haalt ze ongeschonden de strijd. Erg maf. Ook erg maf was hoe zwak de Golden Company was. Lachwekkend, eigenlijk. Daarnaast haalt deze aflevering ook eigenlijk het hele nut van Bron weg. Iets wat naar mijn mening al totaal overbodig geïntroduceerd werd, een zeer matig vervolg kreeg en uiteindelijk dus voor jan met de korte achternaam afgehandeld is.

  Maar goed. The things we do for love.

  Game of Thrones Season 8 Episode 5

  Sonja van der Meer

  Ik was even in shock bij de Episode 5 van Season 8 van Game of Thrones. Er gebeurde ontzettend veel en ik heb alweer in volle spanning naar mijn scherm gekeken. Emilia Clarke verdient een enorm applaus voor haar acteerwerk in deze aflevering.

  Er waren twee punten die ik jammer vond en deze hebben beiden te maken met Arya. Waarom maken de schrijvers geen gebruik van het feit dat Arya letterlijk van gezicht kan veranderen en waarom is ze onverwoestbaar? Het aantal keren dat ze net niet doodging was bijna ontelbaar en redelijk onnodig. Voor de rest heb ik intens genoten van de op een na laatste aflevering en ben ik onwijs benieuwd naar het einde van de serie.

  HBO

  Theo Weber

  'Het vuurtje is opgestookt en de barbecue staat aan. Tijd om het vlees erop te leggen. Maar eerst even duidelijk maken wie de chef is'. Dat moet Daenarys gedacht hebben toen ze Varys afslachtte en daarna over King's Landing vloog. Wat is deze vrouw doorgeslagen in haar woede zeg! Dit was de afgelopen aflevering al te zien in haar blik, maar komt nu echt tot uiting in de vuurzee die afwisselend drakenvuur met wildfire dood en verderf zaait in de stad. Natuurlijk stopte deze doorgedraaide vrouw niet bij het luiden van de bel, maar zette haar tocht voort. De paar animatiefouten, waaronder kruisbogen die opgeblazen worden en er dan ineens weer staan, vergeef ik de productie voor deze keer wel. De actie in deze aflevering maakt dit meer dan goed.

  Waar ik in het bijzonder van genoot is hoe we zien dat Arya in paniek door de stad rent en van de ene in de andere ellende valt. Daarbij is het, ondanks dat het niet de meest geliefde personages zijn, mooi om te zien hoe Cersei en Jaimie elkaar vinden in de stervende stad en in een emotionele knuffel hun einde tegemoet gaan. Een waardig slot voor twee sterke karakters van de serie. Ook het gevecht tussen The Hound en The Mountain is erg tof om eindelijk eens te zien en dan heb ik het niet eens over de twijfel in de ogen van Jon Snow die door moet vechten, terwijl hij het niet wil. Dat gaat in de volgende aflevering voor nog wat meer vuurwerk zorgen. Ik kan niet wachten op het slot van de serie, waarbij ik nu al kan gokken wie eraan gaan en wie er op de Iron Throne terecht gaat komen.

  Drogon King's Landing

  Ralph Beentjes

  Game of Thrones Season 8 Episode 5 liet precies zien waarom de scriptschrijvers totaal de weg kwijt zijn. De Golden Company ziet eruit als een groep van vijftig man, terwijl ze het grootste huurlingenleger ter wereld moeten zijn. Ondertussen heeft Dany weer haar hele leger terug, terwijl die allemaal dood zijn gegaan bij Winterfell.

  Euron is vergeten dat de zon bestaat en kan ineens geen schot meer raken, terwijl Rhaegal met drie schoten doorboord werd. Drogon kan plotseling muren en kastelen opblazen, terwijl hij dat in eerdere seizoenen niet kon. Sterker nog, Harrenhall is onder vuur genomen door de drie grootste draken die Westeros heeft gezien en staat nog overeind.

  En dan misschien nog wel het grootste knelpunt: het doordraaimoment van Dany en het leger die ineens zich gaat gedragen als een stelletje maniakken. Waarom zou Dany al die onschuldige burgers verbranden, terwijl ze zich overgeven? Ze heeft daar geen enkele reden voor, ze heeft alleen een vete met Cersei. En Jon grijpt pas in op het moment dat het veel te laat is, terwijl hij hun legeraanvoerder is. Ik vrees nu al voor de Star Wars-films van David Bennioff en D.B. Weiss.

  HBO

  Luuc ten Velde

  Hoewel ik normaal gesproken met lof spreek over de serie kan ik niet anders zeggen dan dat deze me teleur heeft gesteld. Hoewel de aflevering een technisch pareltje is met ontzettend veel goede momenten bevat, kan ik maar niet genieten van de aflevering. Nog nooit is het me zo duidelijk geweest dat de makers van Game of Thrones zo snel mogelijk klaar wilden zijn met de serie en dat zie je constant terug in het verhaal. Alles gaat nog sneller dan een hogesnelheidstrein waardoor we keuzes krijgen van personages die nergens op slaan en tegenstrijdig zijn met wat we de laatste 70 afleveringen hebben gezien.

  Dany is hier natuurlijk het grootste voorbeeld van, maar ook bij Jaime en Tyrion is het ontzettend duidelijk. Daarnaast is het ontzettend jammer hoe weinig we van Cersei hebben gezien het laatste seizoen, terwijl ze zo'n belangrijk personage is. Ze voelde dit seizoen eerder als een pion die nog even omgegooid moest worden op het einde. Ik ga met tegenzin de laatste aflevering kijken terwijl ik altijd ontzettend heb genoten van de serie. Ik heb de boeken gelezen en zet mijn laatste hoop in op dat deze het verhaal wel goed kunnen afsluiten.

  Game of Thrones Season 8 Episode 5

  Nick Groenen

  Ik vond Episode 5 van Game of Thrones Season 8 eerlijk gezegd een geweldige aflevering die de kleine teleurstellingen van de voorgaande twee afleveringen volledig goedmaakt. Daenerys transformatie naar ‘The Mad Queen’ was iets dat allang voorspeld was en het is ook niet zo verrassend als sommige fans denken. Ze heeft meerdere keren eerder gezegd dat ze vijandelijke steden met de grond gelijk wil maken.

  De verbranding van King’s Landing, Cersei en Jaime’s gezamenlijke dood, The Hound versus The Mountain, ik vond het allemaal fantastisch. Evengoed heb ik wel nog een paar grote kritiekpunten. Zo was het gevecht tussen Euron en Jaime compleet waardeloos en vond ik dat Arya en The Hound wel heel gemakkelijk de stad binnen konden komen. Ik ben razend benieuwd naar de finale.

  King's Landing GoT

  Rox

  Ik wil hier geen woord meer aan verspillen.... *gaap*...

  Wat vond jij van Game of Thrones Season 8 Episode 5?

  Zoals je kunt lezen zorgt Game of Thrones Season 8 Episode 5 voor gemengde gevoelens op de redactie. Dit lijkt dit seizoen bij elke aflevering het geval te zijn. We zijn in ieder geval allemaal erg benieuwd naar de laatste aflevering die volgende week uitkomt.

  Wij hartstikke benieuwd naar jouw mening over Game of Thrones Season 8 Episode 5. Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 10 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.