Haal alles uit NBA 2K23 MyCareer met deze tips

Article
dinsdag, 13 september 2022 om 15:00
nba 2k23 digital deluxe editief1659099384
NBA 2K23 is op 9 september uitgekomen en wij hebben het al even doorgespeeld en de game van een review voorzien. De game heeft dit jaar weer allerlei modi waaronder natuurlijk ook een MyCareer modus. Met deze tips en tricks haal je als nieuwe en terugkerende speler de beste ervaring uit NBA 2K23 MyCareer.

Wat is NBA 2K23 MyCareer?

Al vanaf 2010 hebben de NBA 2K games een MyCareer mode (voorheen MyPlayer). In deze modus zet je van top tot teen een speler in elkaar. Je stelt in detail zijn uiterlijk en basketbalvaardigheden samen.
NBA 2K23 MyCareer start hier dan ook mee. Dit jaar is het skill systeem voor NBA 2K23 ingewikkelder dan vorig jaar. Het valt dan ook aan te raden om van tevoren precies te bedenken wat voor speler je wil creëren. Wil je een guard die snel beweegt en goed kan schieten of wil je juist een grote center die uitstekend kan verdedigen en onder de basket scoort. Als je al enige kennis hebt van NBA is het beste plan om een echte NBA-speler te kiezen en een tutorial te zoeken over hoe je zijn vaardigheden kan kopiëren. Zo zijn er nu al uitlegvideo’s op YouTube om een grote speler als Kevin Durant en een kleine puntenmaker als Stephen Curry na te bootsen.
nba 2k23 screenshot 1f1662724331

Wat is het beste team voor jou?

Zodra je de character creator verlaat krijg je de mogelijkheid om een team te kiezen. Dit is ook het team waarin je het hele begin van je tijd in MyCareer mee doorbrengt. Het is later wel mogelijk om een trade aan te vragen, waarin je naar een ander team geruild wordt. Hiervoor moet je alleen wel al in de starting line-up zitten en daar moet je al redelijk wat van het verhaal voor gespeeld hebben.
Als je wil ruilen, is het handig om eerst te kijken of het team waar je naartoe wil niet al een fantastische speler op jouw positie heeft. Als je naar de Lakers wil is het niet handig om een Power Forward te zijn, want Anthony Davis vervult deze rol al goed.
Als point guard is het wel handig om naar de Washington Wizards te gaan omdat zij geen geweldige point guard hebben. Als Power Forward of Center zijn de Golden State Warriors een perfecte optie, de kampioenen van afgelopen jaar hebben namelijk goede point- en shooting guards. Hierdoor kan je aan het begin vooral de bal naar hen spelen en de punten komen vanzelf. Voor de shooting guard positie is de Brooklyn Nets een goede keuze. Ze hebben verschillende sterren: Kyrie Irving, Kevin Durant en Ben Simmons. Geen van deze spelers is een shooting guard en daardoor kan jouw speler deze plek goed innemen. Als Small Forward is het team Minnesota Wolfs een goede optie om precies dezelfde reden als de rest. Ze hebben een goed team maar de Small Forward positie is bij hun nog erg matig.
nba 2k23 screenshot 5f1663029385

Doe de quests!

NBA 2K23 MyCareer is een typische RPG-game. Het is naast het spelen van wedstrijden dan ook zeker belangrijk om de quests te blijven doen, zo krijg je leuke spullen maar maak je ook je speler beter. Vooral na het behalen van de ‘Handle Your Business’ opdracht van de coach, krijg je pas echte vrijheid in NBA MyCareer. Je bent dan namelijk een starter en dan kan je echt beginnen met de gamemode verkennen.
Er is verder ook een ‘Rebirth’ sidequest die erg handig is als je van plan bent om nog een speler te creëren. Na het behalen van deze quest begint je nieuwe karakter niet van begin af aan, maar wordt de progressie van je huidige speler overgezet. De Gym Rat sidequest is ook een aanrader, hiermee ontvang je een permanente +4 boost aan de attributes van je speler en deze zijn heel handig in NBA 2K23.
De season quests zijn ook een uitstekende bezigheid in MyCareer. Elke zes weken krijgt NBA 2K23 een nieuw seizoen en met dit seizoen komen er nieuwe beloningen naar MyCareer. Jezelf elk seizoen naar level 40 werken houdt je steeds opnieuw weer even bezig en je krijgt allerlei vette beloningen terwijl je het doet.
nba 2k23 screenshot 7 2022 09 13 003732f1663029471

Verdien badges

Badges zijn één van de belangrijkste aspecten van een speler. Deze geven een boost aan je NBA 2K23 MyCareer speler op allerlei vlakken. Het systeem van de badges is dit jaar wel anders dan vorig jaar. De badges zijn namelijk verdeeld in verschillende categorieën, waarbij de beste badges in categorie 3 zitten. Om de beste badges te krijgen moet je eerst punten uitgeven in categorie 1 en 2 en dus goed nadenken over welke badges je neemt. Welke badges je kiest is erg persoonlijk en je moet de beschrijvingen van de badges dan ook goed lezen en bedenken of je het nodig hebt.
Punten om badges vrij te spelen zijn te krijgen door mee te doen aan trainingen. Deze kunnen al snel vergeten worden doordat er dit jaar vrij weinig meldingen voor deze trainingen worden gegeven. Maar om te trainen moet je naar de ‘MyCareer’ tab in het menu gaan en als je op ‘Play next game’ drukt komt er ‘Team Practice’ te staan.
nba 2k23 screenshot 6f1663029363

Handige tips & tricks

Er zijn nog een paar handige tips en tricks waar je rekening mee kunt houden tijdens het spelen van de NBA 2K23 MyCareer modus. Zo is navigeren door de stad nu makkelijker dan ooit, er zijn namelijk metrostations over de gehele stad geplaatst.
Verder is het ook belangrijk dat je elke dag snel even bij MyCareer inlogt, voor zowel de dagelijkse quests als de dagelijkse beloning. De locatie waar je deze beloning ophaalt is in het midden van de stad.
Als je speler nog een extra boost nodig heeft voor een wedstrijd, is het mogelijk om het Gatorade energiedrankje te kopen. Er zijn verschillende drankjes te koop in de kleedkamer in de arena en elk drankje geeft een extra boost aan een bepaald aspect van je speler.