NBA 2K23 MyTeam tips en tricks om het veld mee te domineren

Article
woensdag, 14 september 2022 om 16:00
nba 2k23 michael jordan editief1659099365
NBA 2K23 is op 9 september uitgekomen en daarbij is de MyTeam modus ook weer terug. Met deze tips en tricks haal je de beste ervaring uit de gamemodus.

Haal alles uit elk Seizoen

Elke zes weken start er een nieuw seizoen in NBA 2K23. Net als bij MyCareer is dit ook het geval voor MyTeam. Momenteel is seizoen 1 bezig en deze loopt tot en met 21 oktober. Ieder seizoen is het mogelijk om vanaf level 1 naar level 40 te komen door challenges te doen. Met het behalen van elke level krijg je een beloning.
De beste manier om snel levels omhoog te gaan, is door elke dag even in te loggen en de dagelijkse challenges te doen. Dit zijn vaak hele simpele opdrachten en ze zijn al met een paar kleine potjes te voltooien. Daarnaast komen er ook elk weekend een boel challenges bij. Als je deze regelmatig bijhoudt, kom je al een heel eind en bereik je zo level 40.
nba 2k23 screenshot 3f1662943066

De NBA 2K23 MyTeam gamemodi

Binnen de MyTeam modus zijn er nog allerlei verschillende gamemodi. Als eerst zijn de modi verdeeld in online en singleplayer. Binnen singleplayer heb je Domination waarin je NBA wedstrijden tegen de computer kunt spelen. Naast de huidge NBA-teams komen er ook eens in de zoveel tijd nieuwe uitdagende teams bij, die tijdelijk in de spotlight worden gezet. Het is een hele grote aanrader om Domination zoveel mogelijk te spelen om zowel beter te worden in het spel als beloningen te grinden en challenges te behalen. Verder is er ook Triple Threat waarin je een drie tegen drie potje basketbal speelt met spelers uit je team tegen de computer. Hierin beklim je een ladder van beloningen en elke keer wanneer je wint maak je nog eens kans op een extra beloning.
De online-gamemodi zijn te vergelijken met de singleplayer. Zo is er dit jaar de nieuwe Triple Threat Online: Co-op geïntroduceerd. In Triple Threat Online: Co-op is het mogelijk om met twee tot zes echte NBA 2K23 spelers in één potje samen te spelen. Het is helemaal aan de spelers hoe de teams ingedeeld worden. Het wordt dus ook mogelijk om met zijn tweeën controle te nemen over één team en het tegen de computer op te nemen. Tripple Threat Online: Co-Op heeft ook een competitieve versie, waar je samen met vrienden het opneemt tegen andere spelers om exclusieve prijzen te winnen. Er is verder ook de gamemodus Unlimited. Hierin speel je daadwerkelijke een NBA-wedstrijd tegen een andere online speler.
Het is aan te raden om zowel singleplayer als online te spelen als beginner. De opties voelen namelijk erg verschillend aan. Het is daarom handig om vanaf het begin te leren om zowel online als tegen de computer te domineren.
nba 2k23 screenshot 2f1662724577

Verzamel spelers

De manier waarop je in NBA 2K23 spelers krijgt is anders dan bij de vorige games. Eens in de zoveel tijd komt 2K met een nieuwe collectie van spelers naar de game. Deze hebben vaak een bepaald thema en zijn beter dan hun standaard spelerskaart. De spelers uit deze collecties zijn te krijgen door packs te openen. Dit kan altijd met echt geld, maar vaak ook wel met de in-game currency(MT). Het is alleen niet aan te raden om met MT packs te kopen, deze kunnen namelijk beter besteed worden in de auction house (hierover later meer).
De standaard NBA-spelers zijn dit jaar wel op een andere manier te krijgen. Als beloning krijg je vaak een valuta genaamd tokens. Deze tokens kunnen op een tokenmarkt geruild worden voor spelers uit de ‘base collectie’. Hoeveel tokens je kwijt bent hangt af van het team waar de speler in speelt. Zo hebben de Golden State Warriors een aantal goede spelers en kost het 30 tokens om één van hun vijf beste spelers te krijgen. Een team dat het minder goed doet is de Memphis Grizzlies en één speler uit hun top vijf kost 20 tokens. De overige spelers van elk team kosten twee tokens per speler.
nba 2k23 screenshot 8f1663100124

Auction house is terug

Voor het eerst in een lange tijd is de auction house vanaf release beschikbaar. Deze was namelijk tijdelijk weg door de Nederlandse kansspelwet. Afgelopen maart is de auction house teruggekomen in NBA2K22 en natuurlijk is het nu dus ook weer beschikbaar in NBA2K23.
De auction house is een functie van NBA 2K23 MyTeam waar online spelers hun basketballers in een veiling aanbieden. Hier kan je best wel goedkoop goede spelers krijgen. Als je opzoek bent naar een specifieke speler is het altijd handig om met een zo laag mogelijk maximum biedprijs en/of koopprijs te filteren. Zo kan je de bied/aankoopprijs steeds hoger zetten tot je een resultaat krijgt en zo ontvang je spelers altijd voor de beste deal. De auction house is dan ook de beste plek om aan spelers te komen en het is fijn dat deze weer terug is.

Vergeet de locker codes niet

Deze laatste tip is misschien wel het allerbelangrijkst voor NBA 2K23 MyTeam. In NBA 2K23 komen er namelijk eens in de zoveel tijd locker codes beschikbaar. Deze kun je bijhouden op de twitter van @NBA2K_MyTeam of op de website lockercodes.io. Deze locker codes kun je in de community tab invullen en hiermee krijg je helemaal gratis en voor niks beloningen.