Is er een sequel op Hogwarts Legacy in de maak?

Article
zaterdag, 25 mei 2024 om 10:00
hogwarts legacyf1610368146
Hogwarts Legacy was vorig jaar een gigantisch succes. Geen gek idee dus voor Warner Bros. om een vervolg te maken. Maar is er een sequel in ontwikkeling?
Voordat Hogwarts Legacy verscheen, was er al twaalf jaar niet meer een grote game verschenen in het universum van Harry Potter - officieel bekend als de Wizarding World tegenwoordig. En dat was vrij opvallend, want de wereld is nog steeds enorm populair.
Warner Bros. besloot daarom in 2017 om ontwikkelaar Avalanche Software over te nemen, een nieuw label genaamd Portkey Games te introduceren en de nieuwe studio op een open-world game te zetten: Hogwarts Legacy. En zoals verwacht was het een groot succes. De game was in Nederland en de Verenigde Staten zelfs de best verkochte game van het jaar en versloeg franchises die normaal met die eer ervandoor gaan, zoals Call of Duty en EA Sports FC.
Dat was mede te danken aan het feit dat Avalanche Software een sterke game heeft neergezet. Hogwarts Legacy lifte niet zomaar mee op de naamsbekendheid van Harry Potter, maar is een waardige nieuwe entry in de Wizarding World. In onze review werd de game dan ook beloond met een mooie 9.
Hogwarts Legacy - PS5 Image
Hogwarts Legacy - PS5
EUR38
Op voorraad
Koop op bol.

Inkoppertje voor een sequel

Met een studio die de nodige kwaliteiten en passie aan boord heeft en een enorm populaire franchise, lijkt het een voor de hand liggende keuze voor Warner Bros. om een sequel te maken. Het is bijna gratis geld, al heeft een project als Hogwarts Legacy wel het nodige budget gekocht. Naar verluidt een kleine 150 miljoen dollar.
Warner Bros. heeft de laatste tijd ook wat flops te verduren gekregen, waardoor het bedrijf niet teveel risico’s kan nemen. Maar als er iets een zekerheidje lijkt om winst te maken, dan is het wel Hogwarts Legacy 2. Dus kunnen we een sequel verwachten?
Daar lijkt het wel op, maar misschien niet op de manier waarop je zou denken. Dat komt door een uitspraak van Warner Bros. CEO David Zaslav.

Live-service Hogwarts Legacy?

In maart sprak de topman op een conferentie over de toekomst van games. Volgens Zaslav is de markt momenteel ‘erg volatiel’ en daarvoor noemde hij Hogwarts Legacy en Suicide Squad: Kill the Justice League als voorbeelden. Het ene kwartaal kan een bedrijf als Warner Bros. een uitschieter hebben met een release of Hogwarts Legacy, terwijl het andere kwartaal enorm kan tegenvallen met een flop als Suicide Squad.
Opvallend genoeg wil de CEO daarom focussen op ‘multi-year games’, dus titels die een langere houdbaarheidsdatum hebben dan singleplayer games. De games staan ook wel bekend als live-service games, juist een ‘genre’ waar Suicide Squad onder valt. Met dagelijks slechts ongeveer 150 spelers op Steam, lijkt de game niet echt langer dan een jaar te gaan volhouden.
Maar Zaslav ziet wel een goede toekomst voor live-service games die zich afspelen in de Wizarding World. De topman ziet een game ‘waar spelers elke dag naar de wereld van Harry Potter kunnen gaan om te leven, werken, bouwen en spelen’ als een potentiële succesformule.
De kans is dus zeker aanwezig dat we Hogwarts Legacy 2 gaan krijgen, maar dat het wel een live-service game wordt. Daar komt ook nog eens bij kijken dat er vorig jaar een gerucht opdook dat Avalanche Software al bezig met met een sequel. Na het succes van het eerste deel zou Warner Bros. al snel groen licht hebben gegeven. Maar het is dus wel de vraag in welke vorm de nieuwe game in de winkelschappen komt te liggen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties