Dit is de slechts scorende PlayStation game ooit

News
zaterdag, 25 mei 2024 om 11:00
playstation storef1608624009
Sinds het bestaan van het PlayStation Network (PSN) zijn er duizenden games uitgekomen, waarvan honderden van Sony. Nu weten we wat de minst gedownloade PlayStation game aller tijden is.
Nadat eind vorig jaar een groot lek plaatsvond bij Insomniac Games zijn tal van documenten gelekt, die nog steeds uitgeplozen worden door tal van enthousiastelingen. Daardoor zijn nu ook de verkoopcijfers gelekt rondom alle games die ooit door Sony PlayStation zijn uitgeven via het PSN.
Wel zullen de cijfers anno mei 2024 niet helemaal meer up-to-date zijn, want de cijfers uit het document zijn tot en met juni 2023 . Sindsdien zijn we bijna een jaar verder en kunnen de cijfers er alweer een beetje anders uitzien.
Zo is in het document op Resetera bijvoorbeeld ook een spreadsheet gedeeld, waarin de wekelijkse downloadcijfers staan voor bepaalde games. Hieruit blijkt dat op wekelijkse basis soms nog wel 100.000 downloads plaats kunnen vinden (voor games die al een tijdje uit zijn).

Slechtst gedownloade PlayStation-game ooit

Helaas zijn er ook genoeg games die het slecht gedaan hebben. In het document van PlayStation staan 585 games die door het Japanse bedrijf zijn uitgegeven. Degene die het minst vaak gedownload is, is het PS3 Classic Dual Pack van MidiEvil en Syphon Filter. Deze staat op de laatste plaats en is in totaal maar tien keer gedownload (lees: verkocht) via PSN.
Een plekje daarboven, met 20 downloads, staat PS3-game Move Mind Benders. De twee games samen brachten volgens de data iets meer dan 600 dollar op, waarvan slechts 60 dollar binnenkwam via het Dual Pack van MidiEvil.
De game die boven beide titels staat, het in maart 2010 verschenen Torne, had alleen al bijna tien keer zoveel downloads: 254. Daarmee bracht die game al bijna twee keer zoveel geld in het laatje als de twee slechtst gedownloade PlayStation games op PSN ooit.
Voor de data is tot slot nog één kanttekening nodig. Het gelekte document bevat namelijk alleen de cijfers van de digitale downloads van games die Sony heeft uitgegeven. Alle fysieke verkopen en third-party games als Fortnite en Call of Duty vind je hierin dan ook niet terug.

Populair Nieuws

Laatste Reacties