De grootste verwachtingen van IFA 2019 in Berlijn op een rijtje!

  Het is alweer bijna gedaan met de zomer, maar voordat het einde daadwerkelijk op de deur klopt, is het eerst nog tijd voor IFA 2019 in Berlijn. De grootste techbeurs van Europa komt er weer aan en dat betekent maar één ding. Wij zetten de grootste verwachtingen van IFA 2019 in Berlijn op een rij!

  Dit jaar zal IFA 2019 zoals gebruikelijk weer in Berlijn plaatsvinden. Dit jaar vanaf vrijdag 6 september tot en met woensdag 11 september. Dan gaat het weer los met al het geweld rondom de nieuwste smartphones, elektronica en andere technische handigheidjes. Wij zetten voor je op een rijtje wat je allemaal van de beurs kunt verwachten dit jaar!

  Televisie

  Laten we beginnen met het grote geweld en dan hebben we het natuurlijk over letterlijke grootte. Als eerste starten we met de televisies. Verwacht wordt dat een aantal grote merken waaronder LG, Philips en Samsung met een aantal nieuwe schermen voor in de woonkamer op komen dagen tijdens IFA 2019.

  Tijdens CES 2019 in Las Vegas eerder dit jaar heeft Samsung al een aantal paradepaardjes voor dit jaar getoond en die zijn de laatste paar maanden langzaam maar zeker verschenen. Het zou ons dan ook niets verbazen als Samsung een paar nieuwe updates voor de rest van het jaar toont om de consument te verwennen met het nieuwste van het nieuwste. Vorig jaar kwam Samsung aanzetten met een 8K QLED-TV en wij verwachten dat dit jaar de stap richting 8K nog groter gaat worden.

  Voor Phillips is de kans op meer informatie betreffende de samenwerking tussen het Nederlandse bedrijf zelf en Bowers & Wilkins. Phillips heeft immers een bestaande samenwerking met het bedrijf, zoals met de release van het recente 55OLED903-model te zien was. Die bevat namelijk een geintegreerde B&W soundbar en dus zou het ons niet verbazen als we nog meer van het bedrijf zien tijdens de persconferentie die op donderdagavond 5 september gepland staat. Een dagje vóór IFA 2019 in Berlijn.

  Telefoon

  Natuurlijk kunnen we die andere onwijs belangrijke schermen niet vergeten. We hebben het natuurlijk over smartphones en ook daarover zijn al weer genoeg geruchten opgedoken. Zo zou het maar zo kunnen dat LG haar vouwbare telefoon met drie schermen verder uit de doeken gaat doen. Het bedrijf plaatste eerder al een teaser in de vorm van een Save de Date die tijdens IFA 2019 in Berlijn gaat plaatsvinden.

  Ook wordt er verwacht dat Huawei en Honor aankondigingen gaan doen op het smartphone-vlak, maar wat dat precies gaat worden is nog even afwachten. Wel gaan er al wat langer geruchten over de Sony Xperia 2 en dat die mogelijk tijdens de Europese techbeurs getoond gaat worden. Officieel is er nog niets bekendgemaakt, maar het is zeker een gerucht waar we in kunnen geloven als we terugkijken op eerdere verschijningen van Sony.

  Tevens heeft het bedrijf nog maar weinig laten horen over 5G en hoe ze van plan zijn om telefoons hierop voor te bereiden. Nu de technologie steeds dichterbij komt, kan de Japanse techgigant niet achterblijven. IFA 2019 lijkt daarom het ideale moment om daar wat meer informatie over te onthullen.

  Audio

  Sony gaat mogelijk niet alleen stralen op IFA met een nieuwe telefoon, want ook wordt er gespeculeerd over mogelijke aankondigingen voor je oorkleppen. We hebben het dan natuurlijk over een nieuwe versie van de WH-1000XM3 draadloze koptelefoon. Eerder dit jaar bracht het bedrijf al de nieuwe WF-1000XM3 draadloze oortjes uit en die werden onwijs goed ontvangen, dus zou het maar zo kunnen dat dit jaar weer gekozen wordt voor een nieuwe koptelefoon.

  Ook Sonos lijkt flink uit te willen pakken als het op audio aankomt, want het bedrijf gebruikt de IFA voor haar grootste evenement van het jaar. Dit jaar wil het bedrijf met maar liefst twee persconferenties de concurrentie overweldigen, maar waar het precies mee gaat komen blijft nog een verrassing. Wat geen verrassing is, is dat Harman dit jaar wederom met aankondigingen gaat komen tijdens IFA. De bekende producent gebruikt IFA vaak om nieuwe producten in de JBL- en Harman Kardon-lijn te onthullen en dit jaar zal dat volgens het bedrijf niet anders zijn.

  Als laatste is er nog Braun. Het merk ken je de afgelopen tijd waarschijnlijk beter vanwege je scheerapparaat, maar daar gaat verandering in komen. Na 28 jaar afwezigheid keert het bedrijf namelijk terug naar de audiowereld met een gloednieuwe speaker die op het moment enkel de naam LE draagt. Het zal een nieuwe variant zijn op de originele speaker van het bedrijf uit 1959, maar meer dan dat is er op het moment nog niet bekend.

  Laptops

  Ook op het gebied van laptops kun je wat aankondigingen verwachten. Zo gaan er geruchten dat Acer en Asus met nieuwe modellen naar de beurs komen. Daar blijft het alleen niet bij, want ook kun je verwachten dat Dell dit jaar weer aanwezig zal zijn en dat betekent waarschijnlijk ook een leuke aankondiging.

  Misschien is de meest onbekende laptop van allemaal wel het meest interessante van de verwachtingen als het op laptops aankomt. Er wordt namelijk gespeculeerd over de ThinkPad P53, een 15-inch laptop die men verwacht tijdens de beurs in Berlijn. De laptop van Lenovo werd in juni onthuld en heeft indrukwekkende specificaties dankzij de NVIDIA Quadro RTX 5000 videokaart met Tensor cores voor real-time Ray Tracing. Combineer dat met de negende generatie processors van Intel en je hebt een prachtige laptop in handen.

  Andere soorten tech op IFA 2019 in Berlijn

  Natuurlijk is er nog veel meer tech te vinden op IFA 2019 in Berlijn. Zo kun je nieuwe camera’s, wasmachines en bijvoorbeeld smartwatches verwachten. Garmin is bijvoorbeeld van plan om met vier smartwatches naar de beurs te komen. Het gaat nog verder dan dat, want Huawei wil bijvoorbeeld ook een slimme AR/VR bril naar IFA 2019 brengen.

  Al met al klinkt het alsof er weer genoeg is om naar uit te kijken tijdens IFA dit jaar. De beurs wordt dit jaar bij onze oosterburen georganiseerd in de tweede week van september. Dat is nog een kleine maand wachten, maar in een maand kan er natuurlijk nog genoeg gebeuren. Zo komt gamescom 2019 er nog tussendoor (wat overigens ook in Duitsland is) en daarvan hebben we alvast de tien beste games om naar uit te kijken op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.