Sony WF-1000XM3 Review - Puur genot voor muziekliefhebbers

  Vervelend, je moet vliegen en er zit een krijsend kind in het vliegtuig. Een slecht begin van een vakantie of toch niet? Dankzij nieuwe Sony oortjes wordt elke dag rooskleuriger dankzij noise cancellation. Je leest er alles over in de Sony WF-1000XM3 draadloze noise cancelling headphone review.

  Het straatbeeld wordt gekenmerkt door moderne technologische snufjes de laatste paar jaar. De mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken, maar wat ook steeds meer opvalt is hoe mensen loeren op een smartwatch én dat er iets in hun oren zit. En dan hebben we het niet over een gehoorapparaat. Met name bij jongeren valt het veel op: ze lopen met een draadloze koptelefoon. Enerzijds ziet het er een beetje gek uit, maar dat is omdat je over ear koptelefoon gewend bent of oortjes met snoer. Eerlijk is eerlijk: technologie is onze beste vriend en dankzij een soepele bluetooth-verbinding wil je niet meer anders als je eenmaal draadloze oortjes in hebt gehad. Zeker de Sony WF-1000XM3 zijn om van te smullen. Apple eat your heart out, want die van Sony bevatten noise cancellation!

  Sony deelt daarmee echt even een flinke tik uit aan Apple. Mensen mogen misschien voor de naam 'Apple’ gaan, maar uiteindelijk is het verstandig om te kijken naar de specificaties. Daarbij is Sony geen kleine jongen, maar óók een grote naam. Voor 249 euro moet je even in de buidel tasten, maar dan heb je wel de beste noise cancelling oortjes die je maar kan krijgen.

  Sony WF-1000XM3 Review

  Stijlvol verpakt in een metalen doosje

  De ears worden bovendien stijlvol geleverd in een mooi metalen doosje, waar je straks overal je oortjes in kan opbergen. De kwaliteit is subliem, stevig. En binnenin zit een mooi systeem waardoor de oortjes er snel en naadloos ingaan. Met een USB C-kabeltje kun je ze bovendien eenvoudig opladen met een snelle oplaadfunctie van 10 minuten, waardoor je weer 90 minuten verder kan in het OV. Het doosje ziet er bovendien prachtig uit, een design waar je je toch echt wel tof bij voelt. 250 euro is een flinke hap uit je portemonnee, maar zorgt ervoor dat je met de aanschaf je geen seconde bedrogen voelt.

  Na ze opgeladen te hebben, is het verstandig meteen de bijbehorende app te downloaden en dan kan een kind de was doen. Het lijkt allemaal ingewikkeld in het begin, maar eigenlijk is alles bedoeld om jouw ervaring met de oortjes helemaal te personaliseren naar eigen wens. En je zult zien als je eenmaal even gestoeid hebt met de opties dat je iets krijgt wat je van tevoren überhaupt niet meer had verwacht. Geloof ons: je zal geen moment terug willen naar bedrade oordopjes.

  Sony WF-1000XM3 Review

  De mogelijkheden zijn eindeloos

  Als je nog niets gedaan hebt met de app zul je merken dat zodra je muziek afspeelt en je een oortje uitdoet, meteen de muziek wordt gepauzeerd. Dit is een optie die eenvoudig is uit te schakelen in de app, iets wat ondergetekende erg prettig vond om dat anders in te kunnen stellen. Maar ook vallen allerlei andere dingen in te stellen, zoals de manier waarop je muziek wordt afgespeeld. Zet je het op ontspannend, of meer spraak? Waar je misschien zou verwachten dat alles een beetje overtrokken is, merk je spelenderwijs dat elke optie ook daadwerkelijk anders je oren weer binnenkomt. Liefhebbers kunnen een goede bas instellen als zij houden van techno en housemuziek en ook is Google Assistant instelbaar.

  Fijn is ook dat je in een oogopslag via de app kan zijn hoeveel procent je nog hebt aan batterijwaarde, iets wat natuurlijk harder gaat als je de noise cancelling optie aan hebt staan. De mogelijkheden, nogmaals, zijn groot. En alles valt in te stellen. Dus ben je onderweg in een trein of vliegtuig, dan wil je misschien andere opties dan als je rustig op kantoor of op school zit. Sony moet gedacht hebben dat de sky the limit is, want we zijn niets tegengekomen waarin we beperkt werden.

  Sony WF-1000XM3 Review

  Noise cancelling is heerlijk, maar niet perfect

  De felste kritiek die er is, is dat de noise cancelling (tot 6 uur gaan de oortjes mee met deze optie aan) niet zó goed is als de over-ear koptelefoons. Maar wie dat verwacht dat ? Waarschijnlijk niemand. Feit is wel dat het een waanzinnige uitvinding is om noise cancelling te hebben in oortjes, met name voor mensen die veel onderweg zijn. Daarbij is het gebruiksgemak, los van de app, ook erg makkelijk. Het materiaal is stevig, maar zit toch licht op het hoofd. Het is een kwestie van een paar keer links of rechts drukken voor de opties die je wilt: dus het aanzetten van noise cancelling, ambient sound of het doorspoelen van een nummer. Het is super eenvoudig, meer even iets wat je een paar keer gedaan moet hebben.

  Ook is het even puzzelen met welke geleverd materiaal je het beste werkt. Er worden namelijk meerdere dopjes bijgeleverd en het materiaal en de grootte daarvan verschillen. Zelf merkten we toen we de oortjes meerdere uren in gehad hadden ze wat pijn begonnen te doen aan de oren. Verandering van dopjes bood uitkomst. Voor de rest als je eenmaal de juiste grootte hebt gekozen, hoef je ook totaal niet bang te zijn dat de oortjes uitvallen, want dat gaat niet gebeuren. Ze zitten ontzettend goed. Het is alleen niet aan te raden ze te gebruiken tijdens het sporten, omdat ze niet waterbestendig zijn. Een licht sportschema in de fitness kan nog, maar als je verwacht echt te gaan zweten, is het handiger andere oortjes te gebruiken.

  Sony WF-1000XM3 Review - Een flinke slag tegen Apple

  Voor de rest zijn de oortjes ge-weldig. Ze zien er stijlvol uit, leveren supergoede kwaliteit en de mogelijkheden zijn divers en geheel aan te passen in een makkelijke app. Het lijkt een beetje een walhalla praatje, maar er is niets op tegen om technologie een warm hart toe te dragen als het je leven op een mooie manier eenvoudiger maakt. En dat doen deze Sony ears absoluut. 250 is duur, maar eigenlijk een no-brainer als je veel onderweg bent en regelmatig muziek luistert. Even sparen dus en dan heb je ongekend lang plezier!

  9

  De plus- en minpunten

  • Noise cancelling
  • Snelle oplaadfunctie
  • Stijlvol
  • Niet waterbestending
  • Even stoeien met comfortabele fit
  • Prijzig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.