ID@Xbox tip: Avenging Spirit: Leuke arcade co-op titel

Article
zondag, 14 augustus 2022 om 13:00
avenging spiritf1660205333
Het is een komen en gaan van titels in de digitale winkel van Microsoft. Geregeld zitten er pareltjes tussen de ID@Xbox titels. Deze week bespreken we kort de nieuwe titel Avenging Spirit.
Avenging Spirit is een arcade-achtige game die je binnen een paar uurtjes uitspeelt (en dan heb je alle achievements!), maar dat maakt het niet minder leuk!
In de game kies je uit één van de vier personages en speel je de game samen met een vriend of vriendin, maar alleen kan ook. In 6 stages doorloop jij gebieden en schiet je allerlei vijanden dood. De bijzondere twist is dat zodra je sterft, je bezit neemt van een ander lichaam. Op die manier speel je de game uit met heel wat personages: een mannetje met een geweer, gekke vrouwtjes, een vuurspuwende dino en nog meer.

Avenging Spirit in het verleden

De arcadetitel gaat al een tijdje mee. De game kwam uit in 1992. Sindsdien heeft de game allerlei releases gekregen op meerdere platformen, waaronder nu dus de Xbox Series X/S, alsook de PS4 en PS5. In het verleden waren Gameboy, iOS en Switch al aan de beurt. Het verhaal is uiteraard al die jaren hetzelfde gebleven. Een man loopt met zijn vriendin op straat als hij wordt belaagd. Hij wordt doodgeschoten en zijn vriendin wordt ontvoerd. Daar staat het spookje voor dat je wellicht op covers hebt zien staan: jij bent namelijk een geest die uit is op wraak en vooral het redden van je vriendin. Dat doe je door meerdere gedaantjes over te nemen en daar is de titel dan ook naar: 'avenging'. Elke stage wordt afgesloten met een eindbaas en alle bazen zijn tof om te verslaan én vooral ook anders.
De game kost nu op de Xbox Live Marketplace maar 4.79 euro en dat is toch een koopje!