De beste draadloze oortjes voor op reis

Article
zondag, 14 augustus 2022 om 10:00
sony wf 1000xm4f1660229944
Wie op vakantie gaat of zelfs een uitstapje voor een paar dagen wil onderweg natuurlijk kunnen genieten van een lekker muziekje. Ongeacht het genre, muziek luisteren zonder andere mensen tot last te zijn terwijl je reist, is lastig als je geen oortjes of koptelefoon hebt. De beste draadloze oortjes voor op reis kun je hier vinden.
Lang niet iedereen is op zoek naar hetzelfde in zijn draadloze oortjes of heeft hetzelfde geld om uit te geven. Daarom pakken we het in deze lijst wat anders aan. We hebben een aantal opties voor je die wisselen in hun grootste prestatie. Kijk maar in de lijst!

Sony WF-1000XM4 - Op elk gebied fantastisch

We trappen af met de oortjes die eigenlijk in elk aspect uitblinken. Dan hebben we het natuurlijk over de Sony WF-1000XM4. Een grote verrassing is dat niet, want Sony doet het al jaren goed als het op draadloze audio-hardware aankomt.
Met deze oortjes kun je rekenen op uitstekende noise cancellation en geluidskwaliteit van de bovenste plank. Deze onverslaanbare combinatie maakt het alleen al de beste keuze voor wie van ongestoord op reis gaat, maar de voordelen stoppen daar niet. Sony heeft draadloos opladen ook mogelijk gemaakt met het nieuwe, iets kleinere design dat daardoor een stukje lekkerder zit.
Tevens kun je rekenen op geweldige batterijduur waardoor je lekker lang geniet zonder dat je oortjes opgeladen moeten worden. Er is slechts één kritiekpunt. Je betaalt namelijk 229 euro voor de oortjes en dat is voor menig gebruiker toch te gortig.

Bose QuietComfort Earbuds - Beste noise cancellation

Hoewel de oortjes van Sony op ieder vlak uitblinken, zijn er wel oortjes te vinden die een nóg betere noise cancellation hebben. Dan kom je al snel uit bij de Bose QuietComfort Earbuds. Deze oortjes weten namelijk nog net iets beter omgevingsgeluid te onderdrukken nadat je ze op je oor hebt afgesteld.
Dit kun je doen via de app van Bose, waarna je ook nog eens het niveau van de noice canceling kan aanpassen op basis van je locatie. In het vliegtuig heb je immers wat meer ruisonderdrukking nodig dan wanneer je door de bergen wandelt. Qua prijs moet je wel nog een tikje dieper in de buidel tasten, maar dan heb je ook wel de beste noise cancellation oortjes die er (momenteel) bestaan.\
apple airpods prof1603995319

Apple AirPods Pro - Beste oortjes voor Apple-gebruikers

Natuurlijk kennen we de draadloze oortjes vooral sinds Apple met de eerste generatie AirPods op de markt kwam. Sindsdien heeft Apple de oortjes steevast verbeterd en kwam het bedrijf uiteindelijk met de AirPods Pro. De beste oortjes ter wereld zijn het niet, maar voor Apple-gebruikers zijn het wel dikke aanraders.
Apple heeft de oortjes namelijk ontworpen met tal van features die specifiek voor haar eigen ecosysteem zijn. Eén daarvan is de spatial audio die een soort 3D-ruimte nabootst voor je gehoor waardoor films kijken met de oortjes in enorm aan te raden is, terwijl iOS het ook nog eens enorm makkelijk maakt om van apparaten te wisselen. Een absolute must voor de Apple-fans als je het ons vraagt.

Beats Fit Pro - Beste oortjes voor sporters

Draadloze oortjes zijn natuurlijk de ideale uitvinding voor sportfanaten. Niet langer is er een vervelend draad dat langs het lichaam bungelt tijdens de workouts en al helemaal geen stom getik wanneer je aan het rennen bent. Bij draadloze oortjes moet je alleen wel altijd goed opletten dat je specifiek voor sportieve oordopjes kiest.
Het beste is om die keuze te laten vallen op de Beats Fit Pro. Deze oortjes zijn namelijk voorzien van IPX4 voor waterdichtheid. Dat betekent dat de doppen beschermt zijn tegen wat zweet en andere mogelijke natuurelementen die het hardlopen parten kunnen spelen voor draadloze oortjes. Ook voor Apple-gebruikers is dit overigens een goede aankoop, want sinds de overname van Beats door Apple heeft het merk wat Apple-features overgenomen van de AirPods Pro, zoals spatial audio.
nothing ear 1f1660229559

Nothing Ear 1 - Meest unieke oortjes

Een kleine pluim moet gegeven worden naar de draadloze oortjes van Nothing. Deze zetten we speciaal op de kaart wegens de stijl. Uniek is het enige woord dat toepasselijk is, want de draadloze oortjes zijn grotendeels doorzichtig. De casing rondom de printplaatjes en tech is volledig doorzichtig.
Dit geeft Nothing gelijk een uiterlijk waar de concurrentie eigenlijk niet tegenop kan. Het design oogt strak en het is best knap dat zowel de case met draadloze oplaad functionaliteit als de oortjes doorzichtig zijn. Dat de noise cancelling en geluidskwaliteit degelijk is en dat allemaal voor slechts 100 euro maakt het tevens een goede deal.

1More PistonBuds Pro - Beste budget-optie

Toch gaat de prijs voor beste budget oortjes naar de 1More PistonBuds Pro. Het merk zal je waarschijnlijk weinig zeggen, maar dat maakt in principe niet uit. De kwaliteit van de oortjes spreken voor zich en dat terwijl je slechts 60 euro kwijt bent voor de oortjes.
Deze budgettoppers zijn verder voorzien van actieve noise cancelling en hebben ook nog eens een stijlvolle case die makkelijk mee te nemen is. Helaas is alleen de belkwaliteit met de oortjes in niet zo fantastisch en kan de batterij beter, maar daartegenover staat wel goed geluid en heerlijke touch controls.