Houd grip op je energieverbruik met deze handige apps

Article
maandag, 11 maart 2024 om 11:30
rami al zayat w33 zg dnl4 unsplashf1710152608
Grip hebben op je energieverbruik kan best een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen handige apps je tegenwoordig helpen om je verbruik beter te begrijpen en te beheren. Of je nu milieubewuster wilt leven of simpelweg je energierekening omlaag wilt brengen: hier zijn enkele handige apps om je energieverbruik makkelijker in toom én in de gaten te houden.

1. JouleBug

JouleBug helpt je met het besparen van energie met behulp van uitdagingen en handige informatie. Als je opdrachten binnen deze gratis app voltooit, verdien je punten, badges en pins. Leuk, maar de échte prijs is natuurlijk een lage energierekening. Ook kan je met JouleBug je vrienden volgen en de competitie aangaan. De app helpt je ook onder andere besparen op waterverbruik, bevordert milieubewuste gewoontes en geeft een tal van bruikbare tips.

2. HomeWizard Energy

De HomeWizard Energy app helpt met inzicht krijgen in je verbruik en laat zien waar je eventueel nog zou kunnen besparen. De app zelf is gratis en er is geen abonnement nodig, al is dit wel beschikbaar voor extra functies.
Om goed z’n werk te laten doen, heb je aanvullende gadgets nodig die informatie verzamelen over je huis en verbruik, zoals een HomeWizard watermeter en een HomeWizard kWh meter. Na het verzamelen van de informatie presenteert de app alles in duidelijke grafieken om je een goed overzicht te geven in waar je nog energie kunt besparen. Handig!

3. SlimmemeterPortal.nl

Via de app van SlimmemeterPortal.nl krijg je onafhankelijke informatie en kan je het verbruik van je energie vergelijken met het normverbruik voor je woningtype en omgeving. De gegevens worden uit je slimme meter uitgelezen en omgezet in overzichtelijke en bruikbare grafieken. Zo hoef je niet zelf aan de slag te gaan met je slimme meter, maar kan je je verbruik en eventuele verbeterpunten terugzien in de app. De app is gratis, maar voor toegang tot alle handige functies kan je upgraden naar een PlusAccount.

4. BenCompare

Ook de BenCompare app is een goede vergelijkingsapp die je energieverbruik bijhoudt. Je kan gratis je slimme meter koppelen aan de applicatie en krijgt een gedetailleerd overzicht van je verbruik per uur, week, maand en jaar. Het behoudt zelfs je informatie en inzicht hierin als je van energieleverancier wisselt.

Inzicht in je verbruik

Met de bovenstaande apps krijg je een duidelijk beeld van je energieverbruik, en kan je aan de hand van deze informatie er meer grip op krijgen. Naast deze handige applicaties hebben veel energieleveranciers ook hun eigen apps. Zo krijg je een beter inzicht in je verbruik en wordt het besparen op je maandelijkse kosten makkelijker.

Populair Nieuws