Windows 11 gaat je helpen energie te besparen met je PC

News
donderdag, 30 november 2023 om 12:00
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Een PC is een handig apparaat om in huis te hebben, maar het gebruikt ook veel energie. Als je om het milieu of je financiën wil denken, gat Windows 11 daar binnenkort mee helpen. Er is namelijk een nieuwe energy saver-modus.
Niet elke PC is een slurper, maar als je een krachtig apparaat hebt, kan het verbruik al snel oplopen. Maar Microsoft gaat je helpen om te besparen met een nieuwe energy saver-modus in Windows 11. Deze is nu beschikbaar voor Windows Insiders en zal op den duur een bredere uitrol krijgen.
Een energiebesparende modus in Windows is niet nieuw, maar eerder was hij specifiek gericht op laptop-batterijen. Bij een laag percentage zorgde Windows dan dat de accu nog iets langer meeging. De nieuwe energy saver-optie is ook te gebruiken met desktops of laptops die in het stopcontact zitten.
Verder werkt de modus in principe hetzelfde als de oude batterijbesparende optie voor laptops. De prestaties worden iets minder om zo minder energie te verbruiken. Dat maakt de modus wat minder geschikt voor zware taken als gaming of videobewerking.

Wanneer krijgt Windows 11 de nieuwe energy saver?

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer deze nieuwe modus voor iedereen beschikbaar wordt. Wanneer hij er is, kun je hem aan of uitzetten in het instellingenmenu van je PC, onder System en dan Power. Behalve aan of uit kun je hem ook nog altijd instellen als batterijbesparende modus door een percentage te kiezen waarbij je wil dat er bespaard wordt.