Hogwarts Legacy - De theorieën en geruchten tot nu toe

Article
donderdag, 21 januari 2021 om 12:30
hogwarts legacyf1610368146
Hoewel Hogwarts Legacy, de gloednieuwe open world RPG in de Harry Potter wereld, is uitgesteld naar 2022 kijken velen enorm uit naar de game. Zo erg zelfs dat er hele theorieën zijn. Samen met de eerdere leaks en geruchten rondom de game is er dus genoeg informatie om je alvast in te lezen als het om Hogwarts Legacy gaat.
Gelukkig is er een manier om de pijn wat te verzachten. De grootste geruchten en theorieën rondom Hogwarts Legacy zetten we namelijk gemakkelijk voor je op een rijtje. Vervolgens halen we ze door de sorteerhoed der waarheid om te zien wat we mogelijk daadwerkelijk terug kunnen zien in de nieuwe open world game.

Gameplay lek

De eerste keer dat we hints kregen naar het bestaan van Hogwarts Legacy was in 2018 toen de game daadwerkelijk lekte. Gameplaybeelden verschenen online van personages die in klaslokalen zaten, terwijl ook magische beesten en spreuken te zien waren. Vooral de magische beesten vallen op, want wie de beelden uit 2018 kent weet dat deze een grote overeenkomst heeft met de eerste trailer van de game.
In de aankondigingstrailer van Hogwarts Legacy zie je hoe één van de leerlingen een griffioen aait. In de gelekte gameplaybeelden van 2018 zit een kort fragment dat hier bijzonder veel op lijkt. De officiële onthulling lijkt indirect te bevestigen dat de gelekte beelden kloppen.
Dit zou mooi zijn, want dat betekent dat Hogwarts Legacy ook een character customization systeem gaat krijgen. Ook deze feature lekte in 2018 via de beelden. Features als het kiezen van je huis zien hierin te zien, wat nogmaals de vrijheid van de Harry Potter RPG benadrukt. Als laatste doet het lek je ook geloven dat spreuken als Expulso, Stupefy en Depulso afgevuurd kunnen worden.
Ondanks dat de gelekte beelden daadwerkelijk authentiek lijken te zijn (iets wat destijds al vermoed werd door de manier waarop uitgever Warner Bros de beelden van het internet verwijderde), is er wel een kanttekening. De beelden zijn vermoedelijk van een heel vroeg stadium van ontwikkeling. Dit betekent dat features als het kiezen van je huis mogelijk geschrapt zijn. Voor de ontwikkeling van grote titels als deze komt dat wel vaker voor.

Het 2020 Reddit “lek”

Nadat de gameplaybeelden uit 2018 lekte, leek er in 2020 nog een lek te zijn rondom de game. Op Reddit maakte iemand een claim dat hij of zij een werknemer was bij het Warner Bros marketing team. Vervolgens werd een wervelwind aan informatie gedeeld, waaronder de titel Hogwarts: A Dark Legacy.
Die titel bleek uiteindelijk niet te kloppen, ondanks dat deze bijna gelijk is met de officiële naam. Mogelijk was het één van de opties voordat de game officieel onthuld werd. Uiteindelijk is het een vraag waarop we geen antwoord zullen krijgen.
Tevens zouden de customization opties het verhaal beïnvloeden en moest de game zich afspelen ver in de toekomst, zelfs nadat Harry’s kinderen afgestudeerd waren. Inmiddels weten we beter. De trailer zelf onthulde namelijk dat de game haar setting heeft laat in de 19e eeuw. Het lek lijkt daarmee dan ook vals te zijn, al is er natuurlijk geen zekerheid over andere onderdelen van het lek totdat Warner Bros zelf meer informatie vrijgeeft.
hogwarts legacy desktopf1609859998

Onderbouwde theorieën

Naast de lekken zijn er ook nog een aantal theorieën die fans op basis van de bekende informatie hebben gemaakt. Zo voorspellen velen online dat Perkamentus mogelijk een rol krijgt in de game. Laat in de 19e eeuw begon de jonge Albus Perkamentus namelijk ook aan zijn opleiding op Hogwarts.
Gezien de tijdsperiode nog niet specifiek is onthuld, blijft het voor nu alleen nog even gissen of Perkamentus in zijn jonge jaren daadwerkelijk een rol gaat spelen. Andere elementen zijn ook nog onduidelijk, zoals de gameplay. Verwacht wordt dat er RPG mechanics in de game worden verwerkt, maar ook hier is nog geen concrete onthulling over gedaan.
Door het uitstel naar 2022 kan het dan ook gerust nog even duren voordat nieuwe informatie daadwerkelijk opduikt. Tot die tijd hebben we gelukkig nog wel genoeg andere games om naar uit te kijken. Zo hebben we de beste open world games van 2021 om naar uit te kijken voor je op een rijtje gezet.