Hoe werken PS3 games met het nieuwe PlayStation Plus?

Article
zaterdag, 09 april 2022 om 13:00
ps3 playstation plus ps plusf1649083361
Sony heeft recentelijk het nieuwe PlayStation Plus uit de doeken gedaan. Daardoor komt er voor gebruikers een optie om via PS Plus toegang te krijgen tot PS3 games, maar hoe werken die PS3 games eigenlijk met het nieuwe PlayStation Plus? Wij helpen je alvast uit de brand.
Het nieuwe PlayStation Plus is nog niet uit, maar Sony heeft wel alvast de eerste details uit de doeken gedaan. Alles wat je over het nieuwe PlayStation Plus moet weten, hebben we dan ook overzichtelijk voor je op een rij gezet. In dit artikel beantwoorden we specifiek de vraag hoe het zit met de PS3 games die je binnenkort op de PlayStation 5 kunt spelen. Dit werkt namelijk op een nogal omslachtige wijze.

PS3 games alleen met PS Plus Premium

Je kunt PS3 games alleen met het nieuwe PlayStation Plus krijgen als je lid bent van het duurste plan: PlayStation Plus Premium. Dit kost je maandelijks 16,99 euro, al kun je ook voor een jaarlijkse betaling van 119,99 euro gaan. Alleen via dit plan krijg je de optie om PS3-games te spelen, maar daarmee is de kous nog niet af.
Er zit een adder zo groot als de Basilisk uit Harry Potter onder het spreekwoordelijke gras. De PlayStation 3 games die je via PlayStation Plus Premium kunt spelen, zijn namelijk niet native speelbaar. Dat wil zeggen dat je de games niet op je PlayStation 4 of 5 kunt downloaden om te spelen.
playstation 3 game console 1200184 1920f1649056927

Alleen PS3 games streamen

PlayStation 3 games kun je via het nieuwe PlayStation Plus alleen streamen. Dit is niet nieuw overigens. Dit was ook al het geval toen de service nog onder de naam PS Now door het leven ging. Sony heeft met het nieuwe PS Plus eigenlijk de twee diensten gebundeld, maar dan wel onder de populairdere PlayStation Plus-naam.
Dat PS3 games bij de lancering van het vernieuwde PS Plus alleen te streamen zijn, betekent overigens niet dat dit altijd het geval gaat zijn. Journalist Jeff Grubb hoorde recentelijk via zijn bronnen dat Sony aan het kijken is naar opties voor een PS3-emulator die op de PlayStation 5 moet gaan werken. Hierbij benadrukt de journalist alleen wel dat die mogelijke emulator nog lang niet klaar is voor lancering en dat fans dus nog wel een tijdje moeten wachten voordat PS3 games ooit downloadbaar zijn op moderne hardware.
Het feit dat deze generatie games niet te downloaden is op PS4 en PS5-consoles zorgt tot nu toe nog voor veel onvrede bij fans. Dit heeft vooral te maken met de aanpak, want bij concurrent Microsoft is het wel mogelijk om games van deze generatie te spelen op moderne hardware. De hoop was er dat het vernieuwde PS Plus eindelijk een oplossing zou brengen, maar die hoop werd snel omgezet in teleurstelling toen de aankondiging officieel gemaakt werd.
playstation plus newf1655289162

PS3 games spelen met het nieuwe PlayStation Plus

Voor nu is het verder alleen nog afwachten tot Sony de datum bekendmaakt waarop het nieuwe PlayStation Plus in Nederland lanceert. Dat de service in juni verschijnt staat vast, maar een specifieke datum is er nog niet. Voor het halve jaar voorbij is, kun je in ieder geval het nieuwe PS Plus proberen.
Laat ons ook vooral in de reacties weten of je van plan bent de service te gebruiken!