Hoe Microsoft E3 2018 kan winnen - Wie zal de beste zijn?

  Ook Microsoft heeft plannen voor E3. Met een sterke concurrentie moet Microsoft flink wat doen om als winnaar uit de bus te komen. Toch er zijn er wat dingen die ervoor kunnen zorgen dat Microsoft E3 2018 met een goed gevoel verlaat wanneer ze concurrenten als Sony en Nintendo weet te verslaan.

  Meer toffe exclusives tijdens Microsoft E3 2018 show

  Als we naar de concurrenten kijken, dan hebben ze beiden best wel sterke exclusives. Nintendo heeft de Mario en Donkey Kong, Sony heeft bijvoorbeeld Last of Us en Death Stranding. En Microsoft heeft... Alhoewel Microsoft in het verleden heeft aangeven meer Xbox One exclusives te willen, rent ze nu op het moment achter de feiten aan, terwijl de concurrentie wel tal van games lijkt uit te brengen. Dat moet wel wat pijn doen.

  De meeste concurrentie op het gebied van exclusives komt momenteel nog wel van Sony, een bedrijf dat de ene na de andere prachtige titel heeft gelanceerd. Neem bijvoorbeeld het nieuwe avontuur van Kratos, een game die in de God of War review maar liefst een 9.0 kreeg en Microsoft vast wel een beetje moet heeft laten treuren dat die titel niet ook op Xbox te spelen is.

  In ieder geval is Microsoft vorig jaar nog wel met een paar knallers van exclusives gekomen. Zodoende konden de Xbox One spelers aan de slag met titels als Forza Motorsport 7, Super Lucky's Tale en Cuphead. Met E3 2017 zijn er wat exclusives aangekondigd, dus als Microsoft deze trend doorzet en hem wat aanscherpt ligt er best wel veel potentie om een heleboel gamers enthousiast te maken de Xbox controller in de hand te nemen.

  Het zou vooral interessant zijn als er naast de bestaande franchises, ook iets echt nieuws wordt aangekondigd. Na jaren Halo, Gears of War, Forza en Fable zou Microsoft er goed aan doen enkele nieuwe namen te lanceren, die net zo goed zijn als hun oude line-up.

  Mooi presentatie in het Microsoft Theater

  Het toffe aan Microsoft is dat ze een heel theater voor zichzelf ter beschikking heeft: het Microsoft Theater. In dit Microsoft Theater zal dan ook de Microsoft E3 persconferentie plaatsvinden. Dat het in een theater wordt gehouden geeft tal van mogelijkheden: zo kan er een hele show om de presentatie heen worden gebouwd. Door zo een show leuk aan te kleden, naast natuurlijk het hebben van goede inhoud, is de beleving ook een stuk leuker.

  En zeg nu zelf: jij wilt zelf als kijker toch ook een mooie show? De Microsoft presentatie wordt 's avonds om 20:00 gehouden, kortom hebben we wel een interessante show nodig om wakker te blijven. Waarschijnlijk heb je namelijk net een hele drukke dag achter de boeg gehad en is die show ook op een moment dat je anders een game of Netflix serie erbij pakte om te ontspannen.

  We hebben dus niks aan wat gezwets, anders moet jij je ogen geweld aandoen door ze met lucifers open te houden. Aan Microsoft dus om er in dat theater een beleving van te maken met een spetterend theatraal begin en einde waar straks 'u' tegen mag worden gezegd.

  Nieuwe Forza Horizons aankondiging

  Eerder werd een schandalige hoeveelheid games mogelijk gelekt via een lijst van de Walmart webshop. Het lijkt om een grote fout te gaan en alles mag met een korrel zout worden genomen, maar er staan ook flink wat Xbox One titels bij die zeker wel eens de show kunnen stelen als ze worden aangekondigd tijdens de Microsoft E3 conferentie. Neem bijvoorbeeld de populaire Forza-reeks, die een nieuwe game lijkt te krijgen.

  In het verleden wisten Forza games goed te scoren. De Forza 7 review gaf die game uit de reeks een 8.5 en Forza 3 kreeg maar liefst een 9.0. Ook Forza 6 behaalde ditzelfde hoge cifjer. Als er een nieuwe Forza komt, die ook nog eens leert van al die andere games, dan ziet het eruit dat het wel snor komt te zitten met de positie van Microsoft op de E3 en dan zeker binnen het racing genre.

  Ondanks dat de lijst ook wat meer concurrentie van PlayStation laat zien, ziet het er allemaal goed uit voor Microsoft als deze lijst juist blijkt te zijn. Met Forza kan ze in ieder geval al ver komen, mits het gerucht klopt. Wat nog wel even te betwijfelen valt., want het is aannemelijker dat die 5 een tikfout is en zodoende 4 moest zijn, gezien Forza Horizons 4 nog niet eens uit is.

  Niet het (complete) programma laten lekken

  Dit klinkt als een open deur, maar als het complete programma lekt dan is het natuurlijk moeilijk om nog met verassingen te komen. In 2016 gebeurde het en het zal vast nog wel een keer gebeuren dat de E3 line up van een bedrijf lekt. En als het gebeurd, dan liever niet op dezelfde dag als de stream, want dan is natuurlijk het niet zinvol meer om die stream te gaan bekijken.

  In ieder geval lekt met regelmaat de lengte van de streams. Dat zijn natuurlijk leks waarbij je niet teveel gespoiled wordt en dus nog volledig kan worden verrast wat het bedrijf binnen de misschien wel 90-minuten durende stream gaat tonen. Zo'n gerucht blijft redelijk vaag en daarom zit het de verrassing niet in de weg.

  Het zou ons echter weinig verbazen als dit jaar weer het één en ander over de lengte of inhoud lekt.

  Age of Empires 4

  Daarnaast zou Microsoft ook een flink aantal mensen blij kunnen maken met informatie rondom het vierde deel van Age of Empires. Deze nieuwe game is al aangekondigd, maar er is nog niet echt veel rondom dit spel bekend. En er is zeker nog geen releasedatum in zicht.

  Interessant omdat er ruim 12 jaar niet echt een nieuwe Age of Empire game voor de PC is verschenen, sinds Age of Empires III het licht in 2012 zag. Daarna zijn er wel wat HD-remakes gekomen, maar een nieuwe Age of Empires 4 zal een hoop PC gamers pas echt enthousiasmeren.

  Al in 1997 werd het eerste deel uitgegeven en zodoende wist het heel veel mensen hooked te krijgen voor deze real-time strategy game. Voornamelijk deel twee was erg goed en kende een heleboel toffe facties.

  Eerder kregen de oudere Age of Empire games dus al een flinke opknapbeurt door ze in een HD-versie uit te geven. Mocht jij echt uitkijken naar dit vierde deel, dan zouden deze versies een mooie opwarmer kunnen zijn voor de E3 Microsoft presentatie. Mits Microsoft echt iets meer over de nieuwe game gaat loslaten om je daarna ook vrolijk te houden.

  Uitpakken met kortingen en prijsverlaging

  Het zou voor Microsoft ook goed uitkomen als ze de show weet te stelen met meer accessoires voor haar console. In 2016 wist ze dat al te doen door nieuwe controllers uit te brengen en dat is voor herhaling vatbaar. Als Microsoft daarnaast ook nog met een flink aantal kortingen weet te komen, dan krijgt ze sowieso een heleboel gamers wel zover om weer uren voor de Xbox One te zitten. Een prijsdaling voor de Xbox One S en X zou goed kunnen vallen.

  Wat kortingen betreft: Microsoft pakt (net als concurrenten trouwens) regelmatig uit met kortingen in de digitale winkel van haar console. Zodoende zijn er al flink wat interessante Xbox Live Deals voorbijgekomen, waaronder Mirror's Edge voor nog geen vijf euro. Dat is natuurlijk geen geld!

  Microsoft kan een flinke slag slaan door tijdens de E3 persconferentie flink wat met kortingen op huidige games te smijten, zeker als die games onderdeel vormen van een serie waar ze dit jaar een vervolg van aankondigen op E3.

  Meer backwards compatibility

  Er zijn al een heleboel games die backwards compatible zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met klassieker Conker: Live & Reloaded om het op te nemen tegen onder andere The Great Mighty Poo. Alhoewel het verslaan van een gigantisch poepmonster leuk kan zijn (zeker als je dit doet door je toiletrollen in zijn mond gooit terwijl hij de mooiste opera tonen probeert te zingen) zijn er natuurlijk een hoop andere games die backwards compatibility verdienen.

  De lijst met backwards compatible games is door de jaren heen groter geworden, maar op het moment missen er toch nog wel wat klassiekers. Iedereen die Halo, Jet Set Radio Future of Project Gotham Racing wil spelen, moet dit namelijk op zijn oudere Xbox doen. Voor Microsoft zou het een geweldige zet zijn om dit soort titels ook backwards compatible te maken zodat de huidige gamers ook kennis kunnen maken met de pareltjes van vroeger.

  En wat als er geen extra backwards compatibilty komt? Veel spelers zullen even hard juichen om een remastered editie waarin alles er net weer gelikter uit komt te zien.

  Waar kijk jij naar uit als het om Microsoft op E3 gaat?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.