5 redenen waarom je Designated Survivor moet kijken

Article
maandag, 21 mei 2018 om 16:46
5 redenen waarom je designated survivor moet kijken 131963
Er is op dit moment veel discussie of het derde seizoen van Designated Survivor wel of niet door gaat. Wij op de redactie zijn in ieder geval groot fan van Tom Kirkman en zijn president-drama! We hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je Designated Survivor zeker zou moeten kijken.
Een korte samenvatting: Designated Survivor gaat over Tom Kirkman, gespeeld door Kiefer Sutherland. Een bomaanslag doodt de Amerikaanse president en een groot aantal politici. Kirkman is de Designated Survivor, de aangewezen overlevende, en wordt daarom benoemd tot president van de Verenigde Staten. In de serie volgen we zijn avontuur, waarin hij zich moet aanpassen van een onbekend kabinetslid tot de belangrijkste persoon op aarde.

1. Pakkend vanaf het eerste moment

Bij deze serie hoef je niet eerst in te komen, het verhaal pakt je vanaf het eerste moment en sleept je helemaal mee. Het verhaal hoeft niet op gang te komen, in plaats daarvan is het spannend vanaf het allereerste moment. Het opent immers met een flinke klapper, waarbij een groot deel van de Amerikaanse regering wordt weggevaagd. Spannend vanaf de eerste minuut!
131964

2. Politiek drama en soap

Hoewel de serie natuurlijk gaat over het politiek drama van Tom Kirkman, die van de een op de andere dag president wordt, komen er daarnaast ook een heleboel andere elementen bij kijken. We volgen natuurlijk Kirkman tijdens zijn avontuur president: hoe pak je zoiets aan, wat is het slimst om te doen, wie kan je vertrouwen en wie niet?
Maar naast dat de serie serieus is en over politiek gaat, doet de show ons wat denken aan een soap. Want er wordt ook ingezoomd op het gezin van Kirkman: zijn tienerzoon en zijn kleine dochtertje. Die verhuizen van de een op de andere dag naar het Witte Huis, en het leven van de hele familie verandert daarmee drastisch. Het is leuk om te zien dat de serie twee kanten heeft: het soap-achtige maakt het wat luchtiger.
131965

3. Net een film

Ook al is Designated een serie (met vooralsnog dus twee seizoenen), doet het ons een beetje denken aan een film. Elke aflevering is net een film, het verschil is alleen dat aan het eind van elke aflevering wordt opgebouwd naar een cliffhanger, die ervoor zorgt dat je de volgende aflevering ook wil zien.
Heel fijn dus, zo hebben we extra lang plezier van de serie. De cliffhangers zijn niet heel extreem en niet héél spannend, maar toch net genoeg om ervoor te zorgen dat je verder wil kijken.
131967

4. Geen verstand van politiek? Geen probleem

Ondanks dat het verhaal zich afspeelt midden in de regering en tussen de politici, hoef je geen verstand te hebben van politiek om de serie te kunnen volgen. Het wordt allemaal vrij simpel verteld zodat het goed te volgen is. De serie gaat niet in op moeilijke details, terwijl politiek af en toe best ingewikkeld kan zijn.
Designated Survivor weet een ingewikkeld verhaal simpel te brengen, waardoor je ook niet al te veel hoeft na te denken over de politieke situaties in de serie. Dat houdt de vaart er goed in, waardoor je altijd de aandacht erbij hebt.
131968

5. Meer drama dan actie

Met de bomaanslag als begin van de serie, zou je denken dat Designated Survivor een vrij gewelddadige serie zou zijn vol actie. Maar als je er eenmaal in zit, valt dit reuze mee. Zoals al eerder werd verteld, heeft de serie ook veel weg van een soap naast alleen politiek drama. Perfect dus, voor degenen die wat meer houden van rust dan alleen actie.
Zoals de Designated Survivor-fans misschien wel weten, zou de serie geannuleerd worden. ABC had een punt gezet achter het tweede seizoen van de serie, maar nu gaan geruchten dat de serie tóch door zou gaan en dat Netflix interesse zou hebben in de show. Of de serie daadwerkelijk op de streamingdienst verder gaat, dat is nog even afwachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties