Het Logitech G915 keyboard brengt innovatie voor PC-gamers [getest op gamescom]

  Tijdens gamescom hebben we natuurlijk veel meer gezien dan alleen games. De beurs stond ook vol met onwijs vette tech om te checken en dat hebben we dan ook zeker gedaan. Zo gingen we op bezoek bij Logitech om kort het nieuwe Logitech G915 keyboard uit te testen en die was niet mis.

  Logitech staat al jarenlang bekend om de kwaliteit die geleverd wordt als het aankomt op hardware voor bijvoorbeeld de PC. Van gamingmuizen als de Logitech G Pro tot audio en door naar toetsenborden; het bedrijf kan je van alle gemakken voorzien. Wij gingen aan de slag met het nieuwe Logitech G915 Keyboard en hieronder kun je al onze bevindingen lezen!

  PC-gamers te vriend houden

  Het nieuwe toetsenbord van Logitech, officieel de G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard genaamd, is een toetsenbord dat zich richt op gamers die een volledig en compleet toetsenbord zoeken. Waar pro's vaak op zoek zijn naar kleine toetsenborden met de essentiële toetsen en weinig afleiding, bevat dit model alle extra's terwijl de focus nog steeds op gamers ligt.

  PC-gamers zijn vaak fan van mechanische toetsenborden die onwijs lekker klikken en klinken. Nadeel is wel dat mechanische toetsenborden hoge toetsen vereisen, waardoor het toetsenbord al snel 40 millimeter hoog is. Dit kan lijden tot polsklachten doordat je je polsen constant met een boog omhoog houdt, waardoor meerdere ontwikkelaars nu standaard een armsteun aanbieden in de doos voor grip. Daar heeft Logitech nu iets op gevonden.

  Logitech G915 keyboard - bol.com

  Technisch vooruitstrevend

  In het nieuwe Logitech G915 Keyboard zitten namelijk geen GX-switches zoals bij een normaal mechanisch toetsenbord, maar juist GL-switches. Hierdoor zijn de toetsen maximaal 22 millimeter hoog in tegenstelling tot de 43 millimeter hoge toetsen van mechanische toetsenborden. Hiermee hebben je polsen een goede steun, terwijl je toch de snelheid, kracht en dat oh zo heerlijke geluid van een mechanisch toetsenbord ervaart.

  Doordat het toetsenbord zo laag is heb je dus ook geen armsteun nodig en neemt het toetsenbord dus minder ruimte van je bureau in. Wat ook meehelpt is dat het toetsenbord draadloos is en je daardoor geen last hebt van vervelende kabels. Je plugt simpelweg de USB-dongle in en je bent klaar om te gamen.

  Bang voor vertraging in de response tijd hoef je in theorie niet te zijn, want door middel van lightspeed wireless technologie die Logitech voor het toetsenbord gebruikt is de response tijd slechts 1 milliseconde.

  Aan te passen naar wens

  Ook is het nieuwe Logitech G915 Keyboard voorzien van RGB, waarbij je de mogelijkheid hebt om iedere toets individueel een kleurtje te geven. Er zijn 16.8 miljoen kleuren in totaal om uit te kiezen en als je wil kun je zelfs animaties maken die via een lichtshow over het toetsenbord stralen. Nodig is het zeker niet, maar het idee is wel leuk.

  Naast de kleurmogelijkheden heeft het toetsenbord ook meerdere profielen die je kunt instellen door middel van de programmeerbare G-toetsen. In totaal heb je er vijf om in te stellen en dat biedt de kans om je toetsenbord nog verder naar eigen smaak in te stellen. Verder zijn er ook drie M-toetsen aanwezig, waarmee je profielen kunt kiezen. Hierdoor kun je in totaal vijftien commando's verdeeld over drie profielen indelen op je G-toetsen.

  Duurzaam en multi-inzetbaar

  Met zoveel verschillende opties en intens gebruik wegens RGB zou je verwachten dat het toetsenbord niet al te lang gebruikt kan worden voordat deze leeg is. Dat valt eigenlijk best mee, want het toetsenbord gaat met één keer opladen zo'n 30 uur mee en dat met volle helderheid van RGB. Wanneer je nog maar 15 procent batterij hebt, verschijnt er een handig lichtje dat aangeeft dat je de oplader moet gaan pakken. Die oplader kun je gewoon relaxt een dag later pakken, want met vijftien procent kun je nog steeds een halve dag achter je PC zitten en ook kun je tijdens het opladen gewoon verder gamen.

  Naast dat je duurzaam kunt gamen met het toetsenbord is deze ook nog eens multi-inzetbaar dankzij een multihost functie. Hierdoor kun je het toetsenbord via Bluetooth verbinden met een ander apparaat om vervolgens gemakkelijk tussen beide te switchen. Toch zal dit een niché-optie zijn die meer door streamers gebruikt zal worden, want het gros van de bevolking heeft niet standaard twee desktops onder zijn monitor staan.

  Het Logitech G915 keyboard belooft veel goeds

  Al met al mogen we wel stellen dat het toetsenbord van Logitech veel goeds belooft en dat allemaal met een mooie aluminium behuizing. Mocht je nou echt geen draadloos toetsenbord willen, kun je ook altijd nog kiezen voor de bekabelde versie. Die is in alle opzichten hetzelfde op een extra USB-poort na ter vervanging van de Wireless multihost knoppen.

  De de G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard kost 249 euro en is vanaf 16 september 2019 verkrijgbaar bij onder andere bol.com en Logitech.

  Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.