Logitech G Pro Review - Vernieuwde versie van een kleine krachtpatser

  Logitech is een grote naam in de gaming industrie als het aankomt op accesoires en met name met muizen is de fabrikant erg sterk bezig. Zo heeft het bedrijf de technologie van draadloze muizen gerevolutioneerd. Maar zijn ze ook nog de beste wat betreft bedrade muizen? Lees het in onze Logitech G Pro gaming mouse review.

  Waar veel fabrikanten van gaming peripherals tegenwoordig overgaan op extreme vormen of kleuren, daar houdt Logitech het met de Logitech G Pro lekker simpel. De muis heeft een ei-vormig design, met als enige opvallende aankleding het logo en één lichtstrip met RGB-verlichting. Voor de rest is het afgewerkt in een klassieke zwarte, matte coating. Het zorgt ervoor dat de muis niet uit je hand vliegt wanneer je gaat zweten tijdens intense gaming-sessies.

  Een kleine, lichte muis

  De vorm van de muis is bovendien wat ons betreft een groot pluspunt. De Logitech G Pro is om te beginnen vrij laag, met een hoogte van 38mm, waardoor je geen last zal krijgen van een bobbel die in de palm van je hand steekt. En de zijkanten die schuin omlaag aflopen zijn ideaal om vast te houden met een claw- of fingertip-grip. Met een gewicht van 83 gram is de G Pro ook heerlijk licht.

  Dat gezegd hebbende is de muis minder geschikt voor mensen die een palm-grip prefereren. Het postuur van de muis is in vergelijking met andere muizen relatief klein, gezien de wijdte van 62mm en lengte van 116mm, en de gemiddelde gamer zal met zijn hand dan ver over de knoppen heen komen. Heb je daarentegen een kleine hand, dan is de Logitech G Pro juist ideaal.

  Logitech G Pro review

  Geen cable drag met rubberen kabel

  Logitech heeft sinds kort de Logitech G Pro opnieuw op de markt gebracht met een aantal vernieuwingen. Misschien wel de meest opvallende daarvan is de kabel. In vorige uitgaves van de muis werd het apparaat met de PC verbonden door middel van een gevlochten kabel. Dat is goed voor de houdbaarheid van een kabel, maar het zorgt bovendien ook voor een zwaardere kabel die kan zorgen voor cable drag.

  Als gamer, laat staan als e-sporter, wil je dan ten alle tijden voorkomen. Je wil immers niet dat een verzekerde kill in Counter-Strike Global Offensive of Battlefield V wordt voorkomen door een kabel die zorgt voor een hapering. Logitech heeft daarom voor de nieuwe versie, na feedback van spelers, gekozen voor een rubberen kabel. Deze is lichter, soepeler en zal vrijwel niet in de weg zitten. En met een mouse bungee erbij voelt het nagenoeg aan als een draadloze muis.

  Logitech G Pro review

  Overgestapt op de HERO sensor

  Een andere verandering aan de muis is de sensor, naast de vorm misschien wel het belangrijkste aspect van een gaming muis. Logitech is namelijk overgestapt van de PMW3366 optische sensor van PixArt naar haar eigen HERO sensor, die gebaseerd is op de PMW3366. Het resultaat is dan ook een feilloze en zeer betrouwbare sensor, die op het gebied van DPI iets is verbeterd.

  In competitieve games zullen je wat betreft de sensor nooit iets te klagen hebben. De lift-off distance is goed, er zit geen tijdsverschil tussen een actie uitvoeren met de muis en het resultaat zien op het scherm en de muis heeft ook geen last van spin-outs als je met de zijkant van de muis op de muismat komt. Voor liefhebbers van een hoog DPI kun je met de vernieuwde versie nu zelfs schakelen naar 16.000 DPI, in tegenstelling van de 12.000 DPI van de voorganger.

  Logitech G Pro review

  Nieuwe lichtjes en oude knoppen

  Ook de belichting is de herziene versie aangepast door Logitech. Nog steeds heb je de keuze tussen verschillende modi belichting, zoals een vaste kleur of een cyclus, maar is er nu ook integratie met Logitech’s Lightsync dat zorgt voor speciale in-game effecten. De RGB-verlichting is bovendien vol van kleur en komt prachtig naar voren, ook doordat de rest van het design simpel is gehouden en dus voor geen afleiding zorgt. Door middel van de Logitech Gaming Software is alles aan te passen, net zoals de DPI-instellingen en eventuele macro’s voor de knoppen.

  Diezelfde knoppen zijn als één van de weinige aspecten niet aangepast. Daar is ook geen reden toe, want de zes aanwezige knoppen zijn van hoge kwaliteit. De twee hoofdknoppen hebben allebei een Omron-switch erin zitten die garant staat voor 50 miljoen clicks, het muiswiel scrollt goed en is makkelijk in te drukken zonder per ongeluk te scrollen en de twee zijknoppen zitten op een makkelijk bereikbare locatie. Logitech blijft wat dat betreft bij het beproefde recept.

  Logitech G Pro review

  Logitech G Pro gaming mouse review – Een verbeterde topper

  De Logitech G Pro was al een sterke kanshebber voor iedereen die op zoek is naar een perfecte gaming muis, het had enkel een paar minpunten die verbeterd konden worden. En met de vernieuwde versie is de muis wat ons betreft nagenoeg perfect, alleen mensen met een palm-grip en medium tot grote hand zullen we de G Pro niet aanraden. Maar ben je op zoek naar een gaming muis met een heerlijke vorm, ijzersterke sensor, lichte kabel en prachtige belichting, dan ben je met de Logitech G Pro aan het juiste adres.

  9

  De plus- en minpunten

  • IJzersterke HERO sensor
  • Vernieuwde rubberen kabel
  • Lekker licht met 83 gram
  • Mooie belichting met Lightsync
  • Heerlijke pasvorm...
  • ...maar niet geschikt voor elke hand en gripstijl

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.