Top 5 beste shooters in 2019 om naar uit te kijken - Het beste voor het laatst

  Shooters zijn van alle gamegenres misschien niet het meest innovatief, maar desondanks nog altijd ongekend populair. Krijg jij er ook niet genoeg van om vijanden naar de gallemiezen te schieten? Dan moet je snel verder lezen, want wij hebben voor jou een top 5 beste shooters in 2019 die er nog aankomen klaargezet!

  5. Hunt: Showdown

  Eigenlijk kwam Hunt: Showdown al eerder uit, namelijk aan het begin van 2018. De game was toen weliswaar dankzij early access te spelen, maar het was nog lang wachten op een volledige release. Die komt er nu eindelijk aan en gaat zeker weten de moeite waard zijn, wat een plekje in onze top 5 beste shooters in 2019 om naar uit te kijken verdient. Ontwikkelaar Crytek, vooral bekend van de Crysis-trilogie, heeft hard gezwoegd om van zijn nieuwste experiment een volledige game te maken die straks op de PlayStation 4, Xbox One en PC te ervaren is.

  In Hunt: Showdown wordt je overlevingsinstinct op de proef gesteld terwijl je op jezelf en eventueel een extra maatje bent aangewezen in een creepy, bebost gebied waar talloze monsters èn andere spelers rondwaren. Om je positie niet te verraden is een stealthy aanpak een must evenals een goede koptelefoon of surround set, want omgevingsgeluid is je grootste vriend. Je voelt gegarandeerd je hart in je keel kloppen wanneer je in een houten schuur op twee meter iets hoort naderen!

  Hunt: Showdown komt op 27 augustus uit voor Xbox One en PC, de PS4-versie volgt later dit jaar.

  4. DOOM Eternal

  Na DOOM uit 2016 hoeven we niet meer te vrezen voor de hel. De stoere Doom Slayer heeft ons laten inzien dat zelfs de meest demonische schepsels niet bestand zijn tegen bazooka's, shotguns en ander grof geschut. Op de dreunende maat van zware heavy metal scheurden we bloeddorstig ledematen van rompen af en verbrijzelden we schedels. Dat ging eigenlijk verrassend lekker - zie onze DOOM review - en dus vonden id Software en Bethesda het hoog tijd voor een vervolg.

  In DOOM Eternal gaan opnieuw alle remmen los. Je beschikt over een gigantisch arsenaal aan wapens die allemaal even extreem en bloederig zijn. Denk aan een kettingzaag om je vijanden van hun onderlichaam te ontdoen of een plasma rifle. Nieuw is de meat hook waarmee je op een nieuwe en lugubere manier door de gebieden heen kan slingeren. Met een diepgaander verhaal dan die in het vorige deel en nieuwe wapens en gameplayelementen kan dit niet meer misgaan!

  DOOM Eternal komt op 22 november naar PS4, Xbox One, PC en Google Stadia. Op naar de top drie van deze top 5 beste shooters in 2019 die nog verschijnen!

  3. Gears 5

  Gears of War is vele jaren een begrip voor Xbox-bezitters. Na drie delen van Epic Games nam The Coalition in 2016 met Gears of War 4 het stokje over en dat voelde vertrouwd en tegelijkertijd fris aan. Nu heeft de studio lang gewerkt aan een tweede game uit de serie, Gears 5. Het moet dienen als het tweede hoofdstuk in een nieuwe trilogie, met een nieuwe protagonist en nog meer focus op het verhaal. De beelden die we op Gamescom te zien hebben gekregen, brengen ons alvast in de stemming en geven deze game recht op een plekje in de top 5 beste shooters in 2019 die nog uitkomen.

  Gears 5 zal wederom een grootschalige en epische singleplayerervaring bieden waarin heel wat monsters aan flarden worden geschoten met het nodige drama. Bekende gezichten zijn ook nog steeds van de partij; onder meer de verouderde en bebaarde Marcus Fenix en Augustus Cole zijn te zien in de trailers. Daarnaast kun je ook met vrienden online aan de slag in bijvoorbeeld de modus Horde.

  Gears 5 komt op 10 september uit voor Xbox One en PC. Vanaf release is het ook onderdeel van Xbox Game Pass.

  2. Borderlands 3

  Na zeven jaar krijgt Borderlands 2 eindelijk een officieel vervolg. Pandora was goed voor heel wat gestoorde ontmoetingen en bizarre avonturen, die ook op de huidige generatie consoles zijn te herleven dankzij Borderlands: The Handsome Collection, maar het is niet langer de enige planeet die je bezoekt.

  Ditmaal kun je vanaf het gigantische ruimteschip Sanctuary 3 naar locaties als de metropool Meridian op Prometha afreizen en meer dan ooit gaan en staan waar je wilt. De maniakale main villain Handsome Jack is vervangen door de boosaardige Calypso Twins. Aan jou de taak om deze samen met nieuwe en bekende personages ten val te brengen. Zelfs Telltale's Tales of the Borderlands lijkt nu onderdeel van de canon, want Rhys - het hoofdpersonage uit die games - is in Borderlands 3 gepromoveerd tot de CEO van Atlas.

  Borderlands 3 veschijnt op 13 september op PlayStation 4, Xbox One en PC. Ook zal deze game via Google Stadia te spelen zijn. Weet jij al wat de laatste game van deze top 5 beste shooters in 2019 om naar uit te kijken is?

  1. Call of Duty: Modern Warfare

  Last but not least in deze top 5 beste shooters in 2019 om naar uit te kijken... Call of Duty keert traditiegetrouw aan het eind van elk jaar terug met een nieuw deel en dit jaar is extra speciaal. Het is na Treyarch weer de beurt weer aan Infinity Ward, dat ons voor het laatst Infinite Warfare in 2016 bracht. Die game was voor velen te futuristisch, maar daarvoor hoeven we niet bang te zijn met Modern Warfare. De game draagt dezelfde titel als het memorabele deel uit 2007 dat de richting van Activisions shooterserie vastlegde en moet een soft reboot worden.

  Call of Duty: Modern Warfare wordt heftiger, realistischer en tactischer dan voorgaande delen en ziet er bovenal een stuk mooier uit dankzij een nieuwe engine en ray tracing. Vorig jaar ontbrak er in Black Ops 4 nog een singleplayer campagne, maar die is nu terug van weggeweest. Hoewel de multiplayer nog wel veel overeenkomsten lijkt te hebben met de voorgaande delen, zou dit toch een van de grootste veranderingen uit de serie in jaren kunnen zijn.

  Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor PS4, Xbox One en PC.

  Top 5 beste shooters in 2019 die nog uitkomen - Het jaar is nog niet voorbij!

  Vijf geweldige titels waar we dus nog naar kunnen uitkijken! De een komt wat eerder dan de ander, maar dat ze dit jaar allemaal nog uitkomen is een zekerheid. Zo hoeven we ons niet te vervelen tot de release van al die blockbusters die volgend jaar op de kalender staan. Ook benieuwd welke action adventure games er nog verschijnen voor de jaarwisseling, houd XGN dan in de gaten voor de top 10 beste action adventure games in 2019.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.