Heeft Echoes of Wisdom zijn plek op de Zelda-tijdlijn al onthuld?

Article
vrijdag, 28 juni 2024 om 21:00
echoes of wisdom
De Zelda-tijdlijn is een oud mysterie onder Nintendo-fans. Met elke nieuwe game begint de puzzel om alles op één tijdlijn te krijgen weer opnieuw. Maar heeft Echoes of Wisdom het alvast weggegeven?
Jarenlang bestond de Zelda-tijdlijn vooral in de hoofden van fans en op forums. Sommige games hadden een vrij duidelijke volgorde en op basis van wat bewijs hier en daar, of een opmerking van de ontwikkelaars, was er soms meer te achterhalen. In 2011 kwam Nintendo met een officiële tijdlijn, die eigenlijk alleen maar meer discussie mogelijk maakt.
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Nintendo Switch Image
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Nintendo Switch
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.
Bovendien is de tijdlijn met elke nieuwe game weer onzeker. Dat is ook weer gebleken met Echoes of Wisdom: de afgelopen weken wordt er woest gespeculeerd over waar die game valt op de tijdlijn. Veel fans grijpen naar één specifiek stukje bewijs, maar dat kon nog weleens weinig betekenen.

Twee soorten Zora

Het valt namelijk op dat er in de Echoes of Wisdom-trailer twee soorten Zora tegenover elkaar staan. Veel recente fans zullen de Zora kennen als een vrij vriendelijk watervolk met vissenstaarten aan hun hoofd. Maar de Zora uit vroege games waren groene, veel visachtigere vijanden die in rivieren leefden en vuurballen naar Link spuwden.
In Echoes of Wisdom zijn deze twee soorten Zora allebei te zien en dat is niet helemaal de eerste keer. In één game, Oracle of Ages, kwam het eerder voor. Die game zit in de veval-tijdlijn, die volgt op een niet-bestaand einde van Ocarina of Time, waarin Link verslagen wordt door Ganon. Voor sommige fans is het dan ook duidelijk: Echoes of Wisdom valt in dezelfde tijdlijn.
Ook een belangrijk detail is dat elke game met vijandige Zora sinds 2011 in de verval-tijdlijn zit. Nog meer reden om te denken dat deze game met “rivierzora” zich in die tijdlijn afspeelt.

De Zelda-ontwikkelaars doen waar ze zin in hebben

Er is alleen een probleem met deze gedachtegang: wat Nintendo eerder heeft gedaan boeit het bedrijf niets wanneer er een Zelda-game gemaakt wordt. Neem bijvoorbeeld Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. Daarin komen zowel Zora als Rito voor. Dit terwijl The Wind Waker het duidelijk had gemaakt dat de Rito de evolutie waren van Zora, die niet meer bestonden in die game.
Dat ze later ineens allebei in dezelfde game voorkwamen viel nog te verklaren met echte evolutieleer: één groep was Rito geworden en de rest waren nog steeds Zora. Maar op dat punt probeer je Zelda al veel logischer te maken het is. De werkelijkheid is dat de makers van Breath of the Wild zowel Zora als Rito in de game wilden stoppen en dat dus gedaan hebben.
Zo is het ook met deze twee soorten Zora. Het team zal het in dit geval leuk hebben gevonden om ze allebei in één game te stoppen. De tijdlijn is in het geval van Zelda meestal van later zorg, aangezien de meeste games in de reeks toch geen direct vervolg op een eerdere titel zijn.
zelda echoes of wisdom

Is Hyrule wel een hint?

Als er een tijdlijn-hint in de trailer van Echoes of Wisdom zit, is het waarschijnlijk de kaart van Hyrule. Die vertoont namelijk nogal wat overeenkomsten met die van A Link to the Past en A Link Between Worlds. De kaart van Hyrule verandert constant, maar in het geval van die twee games was het een heel bewuste keuze om ze hetzelfde te maken.
Dat kan hier dus weer het geval zijn. Maar daarbij moeten we wel zeggen dat er ook heel veel te zien is van Echoes of Wisdom dat absoluut nergens in het Hyrule van A Link to the Past te vinden is. Ook hier moet je dus niet te veel conclusies trekken.

Is de Zelda-tijdlijn belangrijk?

Het is trouwens ook verstandig om je niet te druk te maken over de tijdlijn. Zelfs die van Nintendo is inconsistent: Link’s Awakening is na 2011 ooit van plek veranderd zonder dat een nieuwe game daar een reden voor gaf. Het is beter om elke nieuwe Zelda-game te zien als een op zichzelf staand avontuur, tot je in de game zelf iets tegenkomt dat iets zegt over de tijdlijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties