Kijk de F1 GP van Oostenrijk gratis op deze manier

Article
zaterdag, 29 juni 2024 om 9:00
max verstappen gp oostenrijk 2022f1687850022
Na de GP van Spanje is het dit weekend alweer tijd voor de GP van Oostenrijk. Op deze manier kan je gratis van de race in groene heuvels van Spielberg genieten.
De spanning is weer helemaal terug in de Formule 1. Het gat met Red Bull Racing is gedicht door McLaren, ondanks dat Max Verstappen vorig weekend nog won op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Lando Norris was er duidelijk gepikeerd over, maar de jonge Brit is er ook zeker van dat het volgende circuit de auto van zijn team goed ligt.

Thuiscircuit concurrent

Het circuit in kwestie is de Red Bull Ring in Oostenrijk, het thuiscircuit van de concurrent. McLaren zou dus mogelijk flink wat punten kunnen scoren in het hol van de leeuw en een mentale tik uit kunnen delen. Al is het voor Verstappen ook mogelijk om het de week erop hetzelfde te doen, want dan is het ook meteen tijd voor de Grand Prix op het circuit van Silverstone in Groot-Britannië.
Met name de kwalificatie in Oostenrijk zal erg spannend worden. De Red Bull Ring is namelijk een kort circuit en gecombineerd met veel stukken waar coureurs vol gas kunnen gaan, resulteert het in snelle rondetijden. Dat betekent ook dat de gaten erg klein zullen zijn en dat elk foutje keihard wordt afgestraft.
In de vorige paar edities werd de kwalificatie alleen wel een beetje verpest door track limits. En ook tijdens de race waren er gigantisch veel tijdstraffen voor de coureurs. Om dat dit jaar te voorkomen hebben de organisatie en de FIA maatregelen genomen.
Op de meest beruchte plekken, waaronder de laatste bocht van de Red Bull Ring, zijn namelijk gravel traps geplaatst. Als coureurs nu over de lijn gaan, zullen ze flink wat tijd verliezen en mogelijk zelfs de controle over de auto.

Gratis de GP van Oostenrijk kijken

Om alles live te volgen in Oostenrijk, heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie - tot in ieder geval het einde van dit seizoen - in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Oostenrijk volgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties