Deze GTA remakes willen we op de PS5 en Xbox Series X zien!

Article
woensdag, 14 april 2021 om 18:00
gta san andreas artworkf1618406855
GTA 5 is origineel uitgekomen op de PlayStation 3 en Xbox 360, kreeg daarna een upgrade naar de volgende generatie en krijgt ook nog eens een remasters op de PS5. Wat ons betreft mag Rockstar ook deze GTA remakes naar de PS5 en Xbox Series X brengen!

GTA San Andreas

Als je een groep GTA fans vraagt wat ze de beste titel ooit in de franchise vinden, dan zal het antwoord 'GTA San Andreas' waarschijnlijk vaak vermeld worden. De game is namelijk zeer geliefd, dankzij verschillende elementen. Zo is de cast van karakters ijzersterk, krijgen spelers een enorme en diverse wereld voor hun kiezen en zijn er een flink aantal iconische missies. Al zitten er ook een paar missies tussen die we liever nooit meer hoeven te spelen.
Een remake van GTA San Andreas biedt bovendien een aantal mooie mogelijkheden. Zo is de game qua schaal nog steeds indrukwekkend, maar grafisch gezien is de titel erg toe aan een upgrade. Op de PS5 en Xbox Series X kan San Andreas prachtig tot leven worden gebracht. Datzelfde geldt voor de shooting mechanics. De basis ligt er al, maar met wat magie van Rockstar kan GTA San Andreas opnieuw een ongekende topper worden.
gta vice cityf1618407055

GTA Vice City

Net zoals San Andreas heeft ook de voorganger van die game een hele fanschare: GTA Vice City. Er kijken zelfs zoveel spelers uit naar een nieuwe versie van de game, dat een fan kwam met een eigen upgrade. Helaas is er een einde gekomen aan dat project.
Mogelijk betekent dat, dat Rockstar zelf bezig is met een remaster voor de PS5 en Xbox Series X. Wij zouden dat in ieder geval aanmoedigen. Het avontuur van Tommy Vercetti is namelijk een verhaal dat we graag opnieuw beleven in een nieuw jasje. In de fictieve versie van Miami komt de protagonist te maken met een heel scala aan iconische personages – zoals Lance Vance – en de vele criminele groepen die de stad rijk is. En natuurlijk mogen we de muziek uit de jaren 80 en de stijlvolle outfits niet vergeten.
gta ballad of gay tony screenf1618407222

GTA Episodes From Liberty City

In tegenstelling tot andere Grand Theft Auto games, kreeg GTA IV opvallend veel kritiek. Zo was niet iedereen verliefd op protagonist Niko Bellic, waren de physics van auto's niet om over naar huis te schrijven en Liberty City was behoorlijk grauw.
Veel van die kritiekpunten werden alleen opgelost in de uitstekende DLC waar Rockstar na release mee kwam: The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony. In eerstgenoemde uitbreiding stap je in de stevige schoenen van biker Johnny Klebitz, de vice-president van motorclub The Lost. Uiteraard gaat dat gepaard met harde actie tegenover rivalen, maar ook binnen de club broeit er van alles.
Over clubs gesproken, in The Ballad of Gay Tony wordt het kleurenpalet plotseling een stuk bonter. Als Luis Fernando Lopez ben je de assistent van Tony Prince, een legendarische nachtclub impresario. Tony kent alleen ook een hoop vijanden, waardoor glinsterende nachtclubs worden afgewisselen met flitsende actie. Een combinatie die we graag willen zien op de PS5 en Xbox Series X.
gta iiif1618407316

GTA III

Alweer bijna twintig jaar geleden beleefde de Grand Theft Auto-franchise een revolutie. In de eerste paar delen konden spelers op avontuur in een top-down wereld, maar vanaf GTA III werd de overstap gemaakt naar een volledige 3D wereld. Het was het echte begin voor de extreem populaire serie zoals we die nu kennen.
Een remaster op de PS5 en Xbox Series X zal nieuwe spelers niet alleen de mogelijkheid geven om het avontuur voor het eerst te beleven, maar ook een aantal verouderde elementen oplossen. Zo is Claude een 'stille protagonist' en is een stem dus geen overbodige luxe. Ook is Liberty City, dat sterk gebaseerd is op New York City, sterk toe aan een make-over. Met de technologie van tegenwoordig kan GTA III niet alleen een mijlpaal op Rockstar's cv zijn, maar ook weer een topper waar iedereen van kan genieten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties