De grootste serie flops van 2021

Article
zondag, 02 januari 2022 om 8:00
fate the winx sagaf1667399911
Er komen ieder jaar weer flink wat series uit, maar niet alles is zo'n succes. Dit zijn de top 5 grootste serie flops van 2021.

Fate: The Winx Saga

Fate: The Winx Saga is gebaseerd op de animatieserie Winx Club. De serie volgt vijf feeën die hun toverkrachten perfectioneren op een magische kostschool genaamd Alfea. Ze leren hier omgaan met rivaliteit, liefde en het bovennatuurlijke.
De originele Winx was een lichte, vriendelijke serie terwijl de Netflix-versie juist heel duister en angstaanjagend is. Daarnaast kwamen een aantal belangrijke personages niet voor in de serie. Zo is Flora vervangen door haar nicht genaamd Terra. Hoewel Flora er niet was, maakte Aisha wel haar debuut in het eerste seizoen, in plaats van het tweede. Al met al kon de serie niet tippen aan het origineel.
cowboy bebopf1640945275

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop is een live-action serie gebaseerd op een gelijknamige anime-serie uit 1998. De serie speelt zich af in het jaar 2171 en focust zich op de avonturen van een groep premiejagers die criminelen over het zonnestelsel achtervolgen op hun Bebop-spaceship.
De serie werd al geannuleerd nadat het slechts drie weken op Netflix stond. De serie voldoet volgens de fans niet aan het origineel. Daarnaast bekritiseerden veel recensies het lage tempo van de serie en zagen de kostuums en sets er goedkoop uit.
i know what you did last summer shawn mendesf1640945308

I Know What You Did Last Summer

In I Know What You Did Last Summer volgen we een groep tieners die met hun auto iemand aanrijden, die vervolgens overlijdt. Ze dumpen het lichaam en houden het ongeluk een groot geheim. Een jaar later ontvangt iemand uit de groep een dreigend bericht, waaruit blijkt dat iemand weet wat ze hebben gedaan.
Aangezien de serie acht afleveringen heeft, was er genoeg tijd om de personages te ontwikkelen, maar sommige personages worden helemaal niet uitgewerkt en er wordt teveel gebruikgemaakt van flashbacks. Daarnaast gebeuren bijna alle sterfgevallen buiten beeld, dus er zijn geen achtervolgingsscènes, wat erg opvallend is aangezien de serie gebaseerd is op een bekende horror-reeks.
slife 102 unit 00616rc 1f1640707468

Sex/Life

Sex/Life is een dramaserie gebaseerd op het boek 44 Chapters About 4 Men. In de serie volgen we Billie Connelly, een gelukkig getrouwde vrouw. Toch denkt ze nogal te graag aan haar ex, die opeens weer in haar leven verschijnt.
Als er een serie problematisch is, is dat deze wel. De producenten van de serie willen dat we sympathie voelen voor een rijke huisvrouw, die alles heeft wat ze wil, behalve een seksueel bevredigende relatie. Keer op keer wil Billie haar man en kinderen achterlaten voor haar ex, Brad. Terwijl hij in de flashbacks wordt neergezet als een slecht persoon. Niet de makkelijkste personages dus om je mee te verbinden.
jupiters legacyf1640707634

Jupiter’s Legacy

Jupiter’s Legacy volgt het verhaal van de eerste generatie superhelden ooit, die hun krachten kregen in het jaar 1930. De voormalige zakenman Sheldon reist af naar een onbekend eiland in de Atlantische Oceaan, waar hij, zijn broer, en vier anderen superkrachten kregen. Ze vormen samen het superheldenteam Union of Justice. De volgende generatie superhelden, waaronder de kinderen van Sheldon, worstelen met zijn idealen en hoe ze de verwachtingen waar kunnen maken.
De serie startte wat langzaam op en heeft een slecht tempo, waardoor de serie waarschijnlijk wat kijkers heeft verloren. Daarnaast volgen we ook twee verhaallijnen, één in de toekomst en de ander in het verleden. Er zit geen patroon in en de serie blijft maar wisselen van tijdperk, wat voor verwarring zorgt. De slechte kijkcijfers als gevolg heeft er dan ook voor gezorgd dat de serie geen tweede seizoen krijgt.

Populair Nieuws