Horizon Forbidden West details die je moet weten

Article
zondag, 02 januari 2022 om 9:00
horizon forbidden west 4f1622150852
Forbidden West is net als andere games flink uitgesteld. Pas in 2022 kunnen we het nieuwste Horizon spel kopen, maar wat weten we tot dusver eigenlijk over Forbidden West? Hier vind je alles wat je moet weten over de nieuwste Horizon game.

Releasedatum en edities

Horizon Forbidden West komt uit op 8 februari 2022. Naast de standaard editie komen er vier andere edities van de game uit. De eerste versie is een speciale editie en beschikt over een fysiek exemplaar van de game, een steelbook, een mini art book, de digitale soundtrack en speciale in-game outfit. Net als de digital deluxe edition wordt deze voor 89,99 euro verkocht. In de digital deluxe edition zit uiteraard de game, maar ook de digitale soundtrack, een artbook, een stripboek en meerdere in-game goodies.
Voor 200 euro wordt ook een collector’s editie verkocht, die dezelfde fysieke en in-game goodies als in de special en digital deluxe edition bevat, maar ook een display case en een groot Tremor Tusk beeldje. Tot slot zit er een klein beeldje van Aloy in. Verder is er nog een Regalla editie, voor zo'n 270 kun je deze kopen. Hierin zit een Focus (een belangrijke gadget in de game) met standaard twee machine-onderdelen van de Striker, een map op canvas en een Regalla Tremortusk beeldje.
horizon forbidden west screenf1592466285

Nieuwe (en oude) machines

Horizon Forbidden West belooft simpelweg een betere versie te worden van het populaire spel Horizon Zero Dawn. De Nederlandse game studio Guerilla is druk bezig om een en ander aan te passen. Zo krijgen we bijvoorbeeld allerlei nieuwe machines. De Horizon games spelen zich af in een soort postapocalyptische setting, waarin machines de wereld hebben overgenomen en jij als Aloy antwoorden zoekt naar eigenlijk alles. Aloy, het hoofdpersonage, reist in Forbidden West naar een nieuwe map, waar gevaar achter elke hoek schuilt. Forbidden West bevat namelijk allerlei nieuwe machines. Oude machines uit Horizon Zero Dawn keren overigens ook terug. Zo zal de Charger weer beschikbaar zijn.
De nieuwe machines in Forbidden West zullen overigens ook een stuk gevaarlijker zijn dan in het vorige spel. Zo zullen er gecoördineerde aanvallen zijn, waardoor je soms ineens een robot alligator kan verwachten.
vogelf1640170308

Graphics

Iets waar Horizon Zero Dawn bekend om staat zijn de enorm goede graphics en een ontzettend goed werkende fotomodus. Deze zal in Forbidden West nog beter zijn, aangezien de graphics een flinke upgrade hebben gekregen. De game zal uitkomen op zowel PlayStation 4 als PlayStation 5, maar zal er ook op de PlayStation 4 uitstekend uitzien. Onlangs zijn een paar prachtige gameplay beelden van Forbidden West getoond. Een belangrijk detail waar we nog niet heel veel van gezien hebben is de onderwaterwereld, die in vergelijking met Horizon Zero Dawn vele malen uitgebreider zal zijn.
Forbidden West zal onderwater namelijk veel spannender worden in tegenstelling tot Horizon Zero Dawn. In de eerste versie van Horizon zijn zo hier en daar wat beekjes, waar je weliswaar in kunt zwemmen, maar verder is er niet veel in te zien op een paar vissen na. Er zijn grote rivieren en meren, maar er is nooit een reden geweest om die eens uitgebreid te ontdekken.
Forbidden West biedt een veel uitgebreidere en vooral kleurrijke onderwaterwereld. Ook zullen er meer watermachines zijn, en hopelijk ook flink wat onderwatermissies. Niet alleen boven water, maar ook onder water zal Forbidden West veel groter zijn dan haar voorganger.
horizon forbidden west 2f1632911376

Gameplay

Het is nog niet bevestigd of getoond, maar we kunnen er vanuit gaan dat de lipsynchronsatie in Forbidden West beter zal zijn dan in Horizon Zero Dawn. De eerste Horizon game beschikt over een lipsynchronisatie die wat te wensen over laat, waardoor het lijkt alsof karakters achterlopen met het spreken van hun tekst. Hopelijk is dit in Forbidden West flink verbeterd.
Iets wat sowieso verbeterd is, is het vechtsysteem.De eerst Horizon game biedt enorm unieke gevechten, met een ruim assortiment aan wapens en altijd meerdere keuzes hoe jij je target wilt uitschakelen. Het sliden, springen, schieten, aimen en slaan komt allemaal goed samen. Verder zijn in Forbidden West de animaties verbeterd, zodat Aloy zelfverzekerder aanvoelt wanneer je aan het vechten bent. Dat mag ook wel, aangezien de opvolger van Horizon Zero Dawn zich enkele jaren na Aloys avontuur in de eerste game afspeelt. Ook zijn er meer wapens en gadgets toegevoegd, waardoor er nu een duidelijkere skill gap ontstaat. Over deze gadgets en wapens later meer. Tot slot zijn machines nu ook beter geprogrammeerd, zodat ze natuurlijk (voor zover dat kan bij een robot) bewegen.
horizon forbidden west 4f1591913232

Gadgets en Wapens

Over nieuwe wapens weten we nog erg weinig, wel is bekend dat een paar wapens terugkeren naar Forbidden West. In een gameplay video krijgen we kort het wapen wheel van Aloy te zien, die er beter uitziet dan haar voorganger. Het lijkt erop dat de slingshot nu twee nieuwe projectielen kan schieten, en dat speciale wapens nu ook normale pijlen kunnen schieten. Een ander nieuw wapen is de Spike Thrower, die explosieven afschiet.
Verder is bekend dat Aloy in ieder geval drie nieuwe gadgets krijgt. Om te beginnen wordt Aloy uitgerust met een grijphaak, waarmee je makkelijker op hoger terrein kunt komen. Ook krijgt Aloy een soort parachute zodat je ook makkelijker kunt afdalen. Tot slot ontvangt Aloy een duikmasker, waarmee je langer onder water kunt blijven. Of je deze gadgets moet ontgrendelen of dat ze meteen beschikbaar zijn, is nog niet duidelijk.
51208293245 a720da81cc h1f1675161671

Muziek en Geluid

Tot slot is de het thema-nummer van Forbidden West bekend, genaamd Promise of the West. Deze is op muziekdiensten te streamen. Ook is er inmiddels een Horizon podcast genaamd de GAIA Cast. Deze is ook op de grote muziekdiensten zoals Spotify te beluisteren.