Onze Grand Prix van Bahrein verwachtingen op basis van Drive to Survive

Article
zondag, 28 maart 2021 om 10:00
12f1621424416
De afgelopen week waren we niet bij onze tv weg te slaan met de komst van seizoen 3 van Drive to Survive. Nu het tijd is voor het eerste Formule 1 weekend van het jaar, zetten we onze verwachtingen voor de Grand Prix van Bahrein op een rij.
Drive to Survive geeft ons de laatste paar jaar via Netflix een mooi kijkje achter de schermen van de Formule 1 wereld en het derde seizoen brengt daar niet echt verandering in. Het voordeel van een serie als Drive to Survive is dat je vaak ook een beetje kan voorspellen, want de geschiedenis herhaalt zichzelf altijd. Dit weekend kunnen we weer genieten van de eerste Formule 1 race van dit jaar en daar hebben we dan ook wel een paar verwachtingen voor dankzij Drive to Survive.

Sergio Pérez gaat het goed doen

De nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zal het ongetwijfeld goed gaan doen in de Grand Prix van Bahrein. In het derde seizoen van Drive to Survive hebben we dan ook gezien dat Pérez een van de races in Bahrein won. Nou was dat wel een andere circuitindeling dan we dit weekend krijgen, maar het is niet heel gek als Pérez heel erg goed gaat presteren, want hij blijft wel gewoon een goede coureur.
De kans dat de Mexicaan het beter gaat doen dan Max Verstappen is alleen niet heel groot. Tot nu toe is namelijk iedere tweede coureur van Red Bull kansloos verslagen door de Nederlander. Gasly werd in het tweede seizoen van Drive to Survive vervangen door Albon, die op zijn beurt na de Grand Prix van Bahrein in het derde seizoen van Drive to Survive werd vervangen door Pérez. Laten we hopen dat Checo de verwachtingen wel waar weet te maken.

Vettel wil Ferrari verslaan

Een van de grootste verhalen in Drive to Survive seizoen 3 is het verhaal van Sebastian Vettel bij Ferrari. In de populaire Netflix-serie wordt eigenlijk wel duidelijk dat de viervoudig wereldkampioen niet heel goed behandeld is door Ferrari en dat Vettel iedereen een beetje uit de weg ging. Het is jammer om te zien, want Vettel is toch een coureur die veel liefde ontvangt van geharde Formule 1 fans.
Tijdens de Grand Prix van Bahrein zal Vettel dan ook ongetwijfeld Ferrari willen verslaan in zijn gloednieuwe bolide bij het team van Aston Martin. Al is het maar om duidelijk te maken dat de legendarische Italiaanse fabrikant een gigantische fout heeft gemaakt door hem op deze manier te laten gaan. De vervanger van Vettel bij Ferrari, Carlos Sainz, zal ongetwijfeld de verwachtingen om zijn komst waar willen maken en hij wordt dan ook nog een groot obstakel voor Vettel.
13f1616399375

Rumoerig debuut voor Mick Schumacher

Als je het hebt over hoge verwachtingen, dan mag je zeker wel Mick Schumacher noemen. Zijn naam lijkt niet alleen op die van de legendarische Formule 1 coureur Michael Schumacher, het is ook zijn zijn. In Drive to Survive seizoen 3 kregen we te zien dat Mick wordt aangetrokken als een van de nieuwe coureurs van Haas. Nou is het fijn voor hem dat de verwachtingen daardoor wat lager liggen, maar zijn naam maakt het toch lastig.
Daarbij mag ook wel vermeld worden dat Haas een, op zijn zachtst gezegd, problematisch team is. In het derde seizoen van Drive to Survive konden we namelijk ook zien hoe het vorig jaar helemaal fout ging tijdens de Grand Prix van Bahrein. Gelukkig wist Romain Grossjean met minimale verwondingen uit de auto te komen, maar menig Formule 1 fan kent de problemen bij Haas en zou waarschijnlijk niet al te verrast zijn als er nog een keer iets flink misgaat bij het Amerikaanse team.
1f1628767859

Hamilton loopt weg met de winst

Misschien de saaiste van alle verwachtingen voor de Grand Prix van Bahrein, want het is inmiddels een redelijke gewoonte geworden. Hoewel Mercedes dit jaar het controversiële DAS-systeem mist wat werd besproken in Drive to Survive seizoen 3, is de kans nog steeds groot dat Lewis Hamilton wegloopt met de winst. Eigenlijk hoef je alleen maar te kijken naar de mentaliteit van Hamilton en teambaas Toto Wolff en dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is.
Voeg daar ook nog aan toe dat de Mercedes auto nog steeds heel erg goed is en je kan wel raden wat de uitkomst wordt. In Drive to Survive seizoen 3 zagen we ook veel over de honger voor een prijs van Valtteri Bottas, maar de Finse coureur heeft wel vaker grote praatjes en heeft de verwachtingen nooit waar weten te maken. Toch, met een auto als de Mercedes kan hij het de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Pérez aardig lastig maken.
8f1642603793

Grand Prix van Bahrein verwachtingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer verwachtingen voor de Grand Prix van Bahrein op basis van Drive to Survive. Zo kan je nog denken aan het debuut van Daniel Ricciardo bij McLaren die waarschijnlijk goed zal presteren met teamgenoot Lando Norris. Als ze het niet goed doen, dan is er in ieder geval wel een grote kans dat ze je aan het lachen krijgen, want de coureurs houden wel van een grapje.
Als je Drive to Survive seizoen 3 nog niet gezien hebt, ga het dan zeker even doen, want de populaire Netflix-serie geeft een mooi kijkje achter de schermen. Helaas worden de situaties allemaal wel net wat dramatischer gemaakt dan hoe het daadwerkelijk was, maar het is alsnog gewoon heel vermakelijk. De beste afleveringen hebben we eerder ook al voor je op een rijtje gezet, dus veel kijkplezier!

Populair Nieuws

Laatste Reacties