Hoe werkt Zoom? 5 tips op een rij

Article
zondag, 28 maart 2021 om 11:00
1200x630waf1616336550
Nu we bijna allemaal thuiswerken en de vrijdagmiddagborrel online moet, is Zoom een veel gebruikt programma geworden. Maar hoe werkt Zoom? Wij zetten 5 tips op een rij voor het videotelefonie softwareprogramma.
zoom tip 1f1616336748

Tip 1: snel een uitnodiging versturen

Wanneer je in een meeting zit, is het mogelijk om iemand of meerdere mensen snel uit te nodigen. Gebruik je een Windows computer? Druk dan op alt + i. Gebruik je een Apple computer? Dan druk je op cmd + i.
Vervolgens kun je ervoor kiezen om iemand uit je contacten of via email uit te nodigen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Links onderin je scherm kies voor Copy Invite Link. Deze link stuur je naar iedereen die je wilt uitnodigen. Klikken ze op de link, dan kunnen ze met het juiste wachtwoord joinen.
zoom tip 2f1616337122

Tip 2: meeting url automatisch kopiëren

Ben jij altijd degene die andere mensen uitnodigt voor een meeting? Er is een manier om de invite link nog sneller verkrijgen dan bij onze eerste tip. In het startscherm van Zoom vind je rechtsboven het tandwiel om naar instellingen te gaan.
Wanneer je de instellingen hebt geopend, kom je direct in het juiste scherm. Vink ‘automatically copy invite link when meeting starts’ aan. Vanaf nu kopieert je computer de link van iedere meeting waar jij aan meedoet. Zo deel je deze nog sneller en nog eenvoudiger met je vrienden of collega’s.
zoom tip 3f1616337315

Tip 3: demp iedereen in de meeting

Houd jij een belangrijke presentatie voor tientallen mensen? Dan kan het nog wel eens gebeuren dat iemand zijn microfoon aan laat staan en je wordt gestoord door ruis. Om dit te voorkomen, kan je iedereen in de meeting dempen. Zo ga je ongestoord verder met jouw presentatie.
Om iedereen te dempen gebruik je de speciale sneltoets. Op Windows is dit alt + m en op Mac cmd + m. Let wel op, deze sneltoets gebruik je alleen als jij beheerder bent van de meeting.
pexels artem podrez 4492135f1616338019

Tip 4: neem je meetings op

Wanneer je een sollicitatie hebt of andere belangrijke meeting, is het handig om deze op te nemen. Zo hoef je niet alleen te vertrouwen op je eigen aantekeningen, maar kun je altijd even terug in de tijd en alles rustig op een rijtje zetten.
Beweeg met je muis in de meeting en in de balk onderin zie je dan verschillende opties tevoorschijn komen. Een daarvan is ‘record’. Druk erop en je meeting wordt opgenomen.
zoom tip 5f1616337832

Tip 5: verander je achtergrond

Heb je een online borrel of iets minder serieuze meeting met een aantal collega’s? Pas dan je achtergrond aan. Zo zien je vrienden of collega’s eens iets anders dan de witte muren van je woonkamer of slaapkamer.
Het is het handigst om je achtergrond tijdens een meeting te veranderen, zodat je niet ineens tijdens een sollicitatie op de top van een ijsberg staat. Ga in de meeting linksonder naar de video instellingen en kies voor een virtuele achtergrond. Hier kies je uit standaard achtergronden of upload je zelf een foto.

Populair Nieuws