De beste Drive to Survive seizoen 3 afleveringen op een rijtje – Bottas met de billen bloot!

Article
maandag, 22 maart 2021 om 12:15
1f1628767859
Het nieuwe Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen en zoals ook bij voorgaande jaren, gaat de Netflix-serie Drive to Survive de eerste Grand Prix voor. Seizoen drie van de Formule 1-docu staat op de streamingdienst en zodoende kunnen fans van de koningsklasse weer genieten van tien afleveringen vol drama, gescheld en leuke kijkjes in de keuken fan teams en coureurs. Maar welke van de afleveringen zijn nu écht net even meer de moeite waard om voor te gaan zitten? Wij zetten de beste Drive to Survive seizoen 3 afleveringen voor je op een rijtje!

Episode 3 – Tweede viool

Als een teambaas je ‘een perfecte wingman’ noemt, dan zakt de moed je als Formule 1-coureur logischerwijs in de schoenen. Aan de andere kant: hoe reëel is de kans dat je naast een meervoudig wereldkampioen en supertalent als Lewis Hamilton écht een serieuze kans maakt om voorgetrokken te worden? Welkom in de lastige situatie waar Valtteri Bottas zich al jaren in bevindt.
De Finse coureur kwam na een paar prima seizoenen bij Williams over toen Nico Rosberg het na één titel (in 2016) welletjes vond en zijn racehelm in de ring wierp. Sindsdien is Bottas voor Mercedes de perfecte nummer twee, aangezien hij altijd goede punten en vaak podia pakt achter Hamilton. En mocht de Brit een keer zijn dag niet hebben, dan kan je het prima aan Bottas overlaten om toch mee te doen voor het tafelzilver op P1. Maar wat als dat niet genoeg is voor de Fin?
Meerdere seizoenen lukt het Bottas niet om écht druk te zetten op zijn teamgenoot en ook in het 2020-seizoen had Bottas het nakijken. Dat weerhoudt de Fin er echter niet van om zo nu en dan zichzelf prioriteit te geven en een dikke vinger richting zijn team te geven: zo ook tijdens de Grand Prix van Rusland. In aflevering 3 gaat de Fin letterlijk met de billen bloot (iemand de Botass-grap al gemaakt?) en zien we hoe zijn egoïstische actie tijdens het Russische raceweekend uitpakt. En natuurlijk hoe de keuze binnen het team valt…
8f1642603793

Episode 6 – De Comeback

Red Bull Racing is niet alleen het team waar Max Verstappen in de wagen zit, het is tevens het grote broertje van zusterteam Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso). Het voordeel van een dergelijke constructie is dat Red Bull de mogelijkheid heeft om nieuwe coureurs kennis te laten maken met de koningsklasse alvorens ze doorstromen naar het topteam. En gezien de keiharde mentaliteit van Helmut Marko als het gaat om talent buiten de deur zetten, is dat geen overbodige luxe.
Pierre Gasly hield het nog geen volledig seizoen vol bij Red Bull Racing (naast Max Verstappen) in 2019, waarna de jonge Fransman weer werd teruggezet naar het B-team. Daar leefde Pierre weer helemaal op en trok de keurige stijgende lijn door naar 2020. Een jaar waarin Pierre boven zichzelf uitstijgt en zelfs een overwinning op zijn naam schrijft. Netflix weet prachtig in beeld te brengen hoe Gasly vervolgens worstelt met de politiek der Formule 1: geniaal presteren maar toch links worden laten liggen vanwege zaken die zich achter de schermen afspelen.
13f1616399375

Episode 7- Guenthers keuze

Het leven van een teambaas in de Formule 1 valt te vergelijken met dat van een voetbalcoach in de Eredivisie: als het slecht gaat, ben je de eerste die de schuld krijgt. Een opmerkelijk geval op de grid is dan ook het team van Haas, waar het al jaren treurig gaat qua prestaties maar teambaas Guenther Steiner nog steeds aan het roer staat.
De iconische geboren Italiaan neemt in Drive to Survive al twee seizoenen lang geen blad voor de mond en ook seizoen 3 is geen uitzondering. Steiner staat in 2020 voor de lastige keuze: hoe komt hij aan meer geld om teameigenaar Gene Haas tevreden te stellen maar tegelijkertijd ook een behoorlijke line-up qua coureurs vast te leggen? En wat betekent die keuze voor de toekomst van huidige coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean?
Op het moment van de release van Drive to Survive seizoen 3 weet men al wel afweging Steiner heeft gemaakt: het grote geld van de Russische Mazepin en het talent (en de naam) van Mick Schumacher. Maar het is duidelijk te zien in aflevering 7 dat Steiner worstelt. Want zo’n klein en hecht team, daar schop je niet zonder pijn in het hart te hebben iemand uit.
12f1621424416

Episode 10 – Tot het einde toe

Het beste tot het laatst, dat is de afgelopen seizoenen de trend van Red Bull Racing geweest. Elke winterstop klinkt er uit Milton Keynes het gejubel van Helmut Marko over hoe geweldig het gaat, om vervolgens in de eerste paar races knarsetandend te moeten toegeven dat het wéér niet is gelukt om uit de startblokken te schieten. Gedurende het seizoen loopt het team van Max Verstappen weliswaar in, maar het is altijd net te laat.
2020 is wederom geen uitzondering, maar met het oog op de relatief weinige reglementswijzigingen in 2021, is er reden tot het hebben van hoop bij de Bulls. In de laatste race stormt Max Verstappen van pole naar de overwinning en dat zorgt voor voorzichtige hoop bij zijn team. Kan 2021 dan eindelijk het omkeerpunt zijn en zal men het Mercedes écht lastig kunnen maken?
De GP in Abu Dhabi is eveneens de race waar wordt besloten welke renstal als derde eindigt in het constructeurskampioenschap: is het Racing Point dat aan de lopende band beweerde niks verkeerde te hebben gedaan met de brake ducts (maar toch een straf kreeg opgelegd), of toch het aanstormende McLaren? Of heeft ook Renault nog een kans er met miljoenen meer vandoor te gaan? Een spannend en sensationeel einde van het derde seizoen van Drive to Survive!