Top 5 beste Google Easter Eggs - Als je echt niks meer te doen hebt

Article
zondag, 09 oktober 2016 om 9:15
xgn google image
Sommigen van jullie kennen ze misschien wel al, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. Google heeft namelijk het een en ander aan grappige Google easter eggs verstopt in hun website. Wil jij weten welke de beste zijn? Check dan onze Top 5 beste Google easter eggs.
Iedereen met een internetaansluiting heeft toegang tot vrijwel alle informatie in de wereld, een prachtig iets eigenlijk. Vooral voor degenen die in een tijd geboren zijn waar internet in zijn huidige vorm niet eens voor mogelijk werd gehouden. De meest bekende website van het internet is Google, die zo ongeveer de meeste informatie met één zin en één klik voor je tevoorschijn haalt.
Maar achter een website als Google zit natuurlijk een immens team aan developers en raad eens; Het zijn ontzettende nerds. Dat blijkt in ieder geval aan de hand van de easter eggs die ze achterlaten op hun website. De easter eggs zijn voornamelijk verwijzingen naar old-school games, science fiction en wiskunde. Hier volgt de top 5 beste Google Easter eggs.

5. Do a barrel roll

Je hebt Google inmiddels waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid wel open staan. Do a barrel roll is wel een van de bekende onder de easter eggs. Type in je Google zoekbalk: "Do a barrel roll" of "z or r twice" en druk op enter en je beeldscherm doet -je raad het al- een barrel roll.
Deze easter egg is waarschijnlijk een doorverwijzing naar Star Fox. In de Star Fox game drukte je tweemaal op z of r en je vliegtuig deed een barrel roll.
98967

4. tic-tac-toe en solitaire

Tic-tac-toe en solitaire staan op de gedeelde vierde plaats in onze Top 5 beste Google Easter Eggs. Deze zijn voor als je écht je tijd wilt verspillen. Even de realiteit ontwijken waarin je productief zou moeten zijn. Dan type je in je Google zoekbalk "tic-tac-toe"of "solitaire" en je speelt één van de twee games. Nu nog Mijnveger en Snake en het setje is compleet.
Tic-Tac-Toe is het traditionele boter, kaas en eieren spel dat we allemaal wel kennen. Solitaire vergt nog wel iets meer van je tijd. Solitaire is het welbekende patiencespel dat je vader of moeder waarschijnlijk wel speelt.
98968

3. Zerg Rush

Zerg Rush verdiend wel de derde plaats in onze Top 5 beste Google Easter Eggs. Voor deze easter egg type je in je zoekbalk "Zerg Rush" en zorg ervoor dat er een horde aan Google "O's" in je scherm verschijnen die proberen je Google zoek opdrachten op te eten. Deze kun je vernietigen door op ze te klikken totdat ze verdwenen zijn. Als je verliest van de O's dan verschijnt er een dikke vette "GG" (Good Game) in je scherm.
Zerg Rush is een term die is afgeleidt van de real time strategy game StarCraft. Deze term wordt gebruikt wanneer tijdens een gevecht je basis of die van je vijand overspoelt wordt door troepen en volledig wordt vernietigd.
98969

2. Atari Breakout

Op de tweede plaats van onze Top 5 beste Google Easter Eggs staat Atari Breakout, die kennen jullie toch wel? De game waarbij je een muur van blokjes moet wegspelen door een balletje te kaatsen. De game is door veel van jullie ongetwijfeld op school als browsergame gespeeld, tenzij je natuurlijk wat ouder bent en het echt old-school op de eerste Atari speelde.
Type "Atari Breakout" in je zoekbalk en klik vervolgens op "afbeeldingen". Daarna veranderen de afbeeldingen in doelwitten en speel je de bekende "Super Breakout".
98971

1. Google Pacman

Op nummer één van onze Top 5 beste Google Easter eggs staat Pacman, die kan niet missen! Voer in je zoekbalk "Google Pacman" en start Pac-Man gemakkelijk op in je browser. Let er wel op dat je ook "Pacman" schrijft in plaats van "Pac-Man", want anders werkt het om de een of andere reden niet.
Pac-Man van Namco is een van de oudste games die er zijn. Tot op de dag van vandaag wordt de game nog gespeeld, er worden zelfs nog wereldkampioenschappen gehouden voor de game.

Populair Nieuws