Dishonored 2 Characters - Het strijdgrage duo aan je voorgesteld

  Nog even en dan is het zo ver. Corvo doet zijn iconische masker weer op om vervolgens stevig huis te gaan houden. De moordenaar die zich altijd in de schaduwen beweegt, staat er dit keer niet alleen voor om het recht te laten zegevieren. Dit zijn dan ook de Dishonored 2 characters waar je mee te maken gaat krijgen.

  Corvo Attano

  Wie aan Dishonored denkt, denkt waarschijnlijk aan Corvo Attano. Deze koele kikker is voor niets en niemand bang, en heeft al meerdere malen bewezen dat er niet met hem te spotten valt. Gedreven, door zijn visie van vergelding, weet de man zonder moeite de lastigste doelen te behalen. Dit had hij natuurlijk niet gekund zonder de krachten van de mysterieuze entiteit genaamd de Outsider.

  Toch is sluipmoordenaar spelen niet altijd het vak waar Corvo bedreven in is geweest. Zo behoorde hij in het verleden tot de persoonlijke bodyguards van keizerin Jessamine Kaldwin, totdat de machthebber in kwestie vermoord werd en Corvo achter de tralies belandde. Deze omslag van carrière is dus niet geheel uit de lucht komen vallen en heeft de nodige vruchten afgeworpen in Dunwall, door de dochter van de keizerin weer op de troon te helpen. Zonder twijfel zijn de nodige samenzweerders daarbij gestrafd.

  Dishonored 2 speelt zich af in de geboorteplaats van Corvo, Karnaca. Hier groeide hij als kleine jongen op in een vrij arme familie, maar had over het algemeen niks te klagen. Zijn overlevings vaardigheden zijn niet zo maar aan komen waaien, want al snel werd zijn vader vermoord, waardoor hij verder opgroeide op straat en het zwaardere leven leerde kennen.

  Uiteindelijk is het bikkelharde bestaan toch nog van pas gekomen, want Corvo's talenten met het zwaard blijven niet onopgemerkt. Hij werd door zijn kundigheid beloond met een titel als officier en twee jaar later zelfs tot de lijfwacht van Jessamine benoemd. Uiteindelijk kreeg hij ook een relatie met de heerseres, wat ervoor gezorgd heeft dat je de game met nog een ander personage kan doorlopen.

  Emily Kaldwin

  De affaires van Jessamine en Corvo zijn wel redelijk uit de klauwen gelopen, want voor de twee het wisten werd er een kleine dreumes geboren. Het meisje, dat de naam Emily kreeg, was hiermee getekend voor het leven om de troonopvolgster te worden. Al van jongs af aan bleek ze ook een goede band te hebben met Corvo, die haar leerde hoe je moest vechten.

  Op haar tiende, gedurende de eerste Dishonored game, ging het allemaal bergafwaarts. Haar moeder werd vermoord en Emily zelf werd gekidnapt. Gelukkig wist Corvo haar weer veilig thuis te krijgen, waarna Emily de troon op zich kon nemen. Vijftien jaar lang heeft zij Dunwall en de naburige locaties geregeerd, om vervolgens weer de volgende ramp mee te maken.

  In Dishonored 2 heeft er namelijk een succesvolle coup plaatsgevonden, waardoor de inmiddels volwassen Emily van de troon af gestoten is. Net als Corvo eerder al deed, is zij ook uit op vergelding en het terugnemen van wat eigenlijk van haar is. Van het iele meisje van de eerste Dishonored is nog weinig overgebleven, want jarenlange training heeft ervoor gezorgd dat zij makkelijk in haar vaders voetsporen kan treden qua behendigheid en wapenkunsten. Hiernaast heeft ook de Outsider Emily weten te bereiken, waardoor ook zij gebruik kan maken van bovennatuurlijke krachten.

  Zowel Emily als Corvo zijn te spelen gedurende Dishonored 2. Toch is het niet meer mogelijk om halverwege het spel van personage te wisselen. Aan het begin moet je namelijk al kiezen met welk van de twee je de game wil doorlopen. De twee Dishonored 2 characters verschillen van elkaar op gebied van dialogen en magische krachten.

  Naast deze speelbare personages, zijn er natuurlijk ook andere sleutelpersonen die een belangrijke rol gaan spelen.

  Sokolov

  De briljante uitvinder van Dunwall is ook in Dishonored 2 te vinden. De hoog begaafde wetenschapper en kunstenaar is verantwoordelijk voor bijna alle mechanische meesterwerken die er in Dunwall te vinden zijn, maakt ook een opwachting in Karnaca. Voor zover als bekend is, wordt hij namelijk gevangen gehouden door Kirin Jindosh, die gebruik wil maken van de kennis. Stel je voor hoe fout dit kan gaan, aangezien Sokolov niet alleen bekend is van de meest spraakmakende constructies, maar ook de meest dodelijke.

  Kirin Jindosh

  Kirin Jindosh is een voormalige student van Sokolov, maar doet hedendaags niet onder voor het denkwerk van zijn oude meester. Jindosh is namelijk de beste uitvinder van hertog van Serkonos en heeft zijn eigen bedrijf. Tijdens de hands-on hebben wij al kennis kunnen maken met waar Jindosh toe in staat is. Geloof ons, Kirin is een man die je maar beter snel kan stoppen voordat hij met de massaproductie van zijn Clockwork Soldiers begint.

  Luca Abele en Delilah Copperspoon

  Er is een grote kans dat deze twee personen hun beruchte opwachting gaan maken in Dishonored 2 en daarmee de ultieme antagonisten vormen. Luca Abele is de hertog van Serkonos en is een wrede heerser die zijn volk onderdrukt. Delilah Copperspoon is een gevaarlijke heks die ook de krachten van de Outsider heeft, en bekend van The Knife of Dunwall en The Brigmore Witches DLC. Welke rol deze twee slechteriken precies gaan vervullen, moet nog duidelijk worden.

  Nu je meer kennis hebt gekregen over de Dishonored 2 characters, ben je nog beter voorbereid op wat er komen gaat. De game kent zijn release op 11 november voor de Xbox One, PS4 en PC. Meer informatie over Dishonored vind je op onze speciale pagina.

  Dishonored 2

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.