5 Redenen om de Madden NFL 17 gameplay te proberen

Article
zondag, 09 oktober 2016 om 10:08
xgn google image
American Football, je hebt het vast wel eens gezien op Fox, BBC of op het internet. Echt voet aan de grond weet de sport alleen niet te krijgen in Nederland. Maar zou je American Football een kans willen geven? Dan is een game misschien wel het antwoord.Check dan deze 5 redenen om Madden NFL 17 gameplay te proberen.
De Super Bowl is het belangrijkste eendaagse sportevenement ter wereld. Het is de finale van de NFL, de grootste American Football competitie ter wereld. Naar de meest recente editie van de Super Bowl keken ongeveer 167 miljoen mensen de wedstrijd op televisie, internet en mobiel nog niet meegerekend. In Nederland staat de wedstrijd voornamelijk bekend als een optreden door een wereldartiest waar omheen een niet boeiende wedstrijd wordt gespeeld.
Toch is American Football bezig met een wereldwijde opmars. Zo is het Nederlandse team aardig bezig met een opmars in Europa en worden er NFL wedstrijden gespeeld in Londen. Dus toch doet de sport iets met alle niet-Amerikanen.
Maar een betere manier dan in aanraking komen met een ingewikkelde sport (want voor de leek is dat het) als American Football dan met Madden NFL is er eigenlijk niet. Sterker nog, ondergetekende is begonnen met de echte sport dankzij een spel op de originele Xbox!
Dus hier heb je 5 redenen om Madden NFL 17 gameplay te checken en verliefd te worden op Gridiron!
98855

5. Stap voor stap uitleg van de game en de sport

In elke Madden game zit de Skills Trainer, die zowel gevorderde Football spelers als beginners de basis kan leren van Madden NFL 17. Ook de regels komen aan bod en de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je de eerste stappen zet in het American Football.
De Skills Trainer doorlopen kan je een paar uur kosten, maar het voordeel dat je eruit haalt als je de game gaat spelen is gigantisch. Zodra je je verder verdiept in de moeilijke regionen van de Skills Trainer krijg je te maken met verschillende dekkingen, aanvallen en strategieën die ook nog eens beter inzicht geven als je het spelletje op TV ziet.
98856

4. Uitgebreide Franchise Mode

De game kent een uitgebreide Franchise Mode, vergelijkbaar met de Career Mode uit FIFA. Hier kan je de controle nemen over een team in de NFL als coach, maar ook als speler of als eigenaar.
Als coach maak je de beslissingen die direct betrekking hebben op de speelstijl van je team. Je kan zelf spelers tekenen, draften (selecteren uit een universiteit) of je line up beslissen. Daarnaast bestuur je het team net als in een normaal potje Madden.
Ben je liever de echte grote baas? Dan kan je ook nog de eigenaar zijn van een team en je vooral gaan richten op bestuurlijke beslissingen. Neem beslissingen over de financiën, contracten van spelers of misschien zelfs of je jouw team naar een nieuwe stad wil verhuizen.
En voor wie echt zo min mogelijk verantwoordelijkheden op zich wil nemen kan je zelf een hele carrière doorlopen als speler. Hierbij krijg je de mogelijk om een bestaande speler te kiezen of een eigen personage te creëren inclusief eigen verhaal.
Je kan beginnen als aanstormend talent of juist als onbekende speler die nog naam moet maken in de NFL. In deze modus speel je alleen als je eigen poppetje en heb je ook alleen maar controle over deze speler. Dit neemt een deel van de actie weg, maar hier merk je wel hoe het is onderdeel te zijn van een echt American Football-team.
98857

3. Madden Ultimate Team

Net als FIFA heeft Madden haar eigen Ultimate Team variant. Hierin kan je ook je eigen team creëren aan de hand van kaarten die je kan kopen in packs of met munten of die je verdient door uitdagingen te voltooien of je eigen kaarten te verkopen. Elke week worden er nieuwe kaarten uitgebracht aan de hand van de uitslagen in de NFL.
De updates gaan door tot en met de release van de nieuwe game. Het hele jaar door worden er nieuwe kaarten vrijgegeven die ook te maken hebben verschillende evenementen zoals halloween, kerst, Pasen en het super Amerikaanse Thanksgiving.
Aan het einde van het jaren komen er zelfs genoemde Golden Ticket kaarten uit. Dit zijn kaarten die stats hebben boven de honderd. Zo zijn er spelers die een kaart hebben met een snelheid van 101 en versnelling van 103. Dit houdt de game het hele jaar door speelbaar.
98858

2. Draft Champions

En voor degene die wel graag met de beste kaarten willen spelen, maar niet het tijd en geld willen steken in de duurste kaarten heeft EA Sports Draft Champions ontwikkeld.
Hierin krijg je kans om voor wedstrijden lang een team samen te stellen uit alle kaarten die beschikbaar zijn. De Draft duurt 15 rondes lang en elke ronde krijg je de keuze uit 3 spelers waar je er maar eentje van mag kiezen. Kans dus dat er zo een geweldige Golden Ticket kaart bij zit om mee te spelen.
Met je Draft Champions team kan je het opnemen tegen andere Draft Champions Teams om op die manier kaarten vrij te spelen voor je eigen Ultimate Team.
98859

1. De beste Madden NFL game tot nu toe

Maar naast al deze geweldige gamemodes die je bezig kunnen houden tot de release van de nieuwe Madden, krijg je ook gewoon een geweldig leuk spel. Madden NFL 17 is tot nu het best uitgewerkte spel van allemaal en dat mag ook wel, na jaren van minimale verbeteringen.
De Madden NFL 17 gameplay staat dicht bij de waarheid en leert je veel over alle lagen die deze geweldige sport in zich heeft. De presentatie van de game is goed en wordt zelfs wekelijks geüpdate met gebeurtenissen die in het echt hebben plaatsgevonden.
Een beter moment om Madden NFL 17 uit te proberen zal er niet zijn. Dat zal pas komen als EA zich bewijst met een nog betere Madden NFL 18.
Ben je na deze 5 redenen om Madden NFL 17 gameplay te checken nog steeds niet overtuigd? Check dan ook onze Madden NFL 17 review, waar de game een schitterende 9.0 binnenhaalt!