Pac-Man Championship Edition Review

Over de jaren hebben we heel veel Pac-Man games gezien. Sommigen waren wel goed gelukt, andere waren een complete ramp. Met deze nieuwe Xbox Live Arcade versie heeft Namco gelukkig weer een goede remake neergezet.

In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden heeft de ontwikkelaar gewoon het originele Pac-Man gepakt en deze in een nieuw jasje gestopt. De gameplay is simpel gehouden, maar is daardoor juist erg verslavend. Iedereen kan het spel zo oppakken en beginnen zonder enige uitleg. Het wijst zich allemaal vanzelf.

Nieuwe toevoegingen
Nieuw in deze versie is het feit dat je slechts een beperkte tijd hebt. Er zijn twee modes die vijf minuten duren, en vier waarin je tien minuten hebt. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te halen voordat de timer op nul staat.

Ook het scherm is ietsje anders ingedeeld dan je gewend bent van een Pac-Man game. Er zijn twee helften. Eerst zul je alle puntjes aan de ene kant moeten ophalen, waarna er een fruitstuk verschijnt. Als je deze hebt opgegeten, zullen de puntjes aan de andere kant van het scherm opnieuw verschijnen. Als dat gebeurt gaat er een leuk grafisch effectje over het scherm, en wordt de indeling van het doolhof ook veranderd. Om punten te halen kun je natuurlijk alle puntjes steeds opeten, maar de echt hoge scores zet je alleen neer door de geesten die door het veld zweven op te eten.

Aan het einde van een ronde kun je altijd nog even een replay bekijken van jouw acties, om zo te kijken wat je fout deed en waar je al je punten hebt gehaald. Het is een leuke toevoeging, maar eentje die niet door veel mensen gebruikt zal worden.

Pac-Man CE ziet er zeker niet slecht uit, maar een grafisch kunstwerkje is het zeker niet. Door de stijl van het spel wordt het gevoel van het klassieke Pac-Man wel goed opgewekt. Het grootste minpunt aan de game is dat alle modes een tijdslimiet hebben. Je zult dus altijd tegen de klok racen. Ook ontbreekt er een multiplayer, waardoor je niet zo heel vaak terug zult gaan naar de game.

Conclusie
Toch is met deze Pac-Man een leuke game neergezet die erg verslavend kan zijn. Zoek je dus een game die je altijd even tussendoor kunt spelen, dan kun je deze met een gerust hart aanschaffen.