Goedkoopste telefoon met WhatsApp? De beste opties! (2021)

Article
zaterdag, 17 juli 2021 om 11:00
screenshot 2021 07 12 151855f1626095996
Elke update worden er weer een aantal smartphones weggestreept op de lijst van telefoon die WhatsApp ondersteunen. Ben je daarom op zoek naar een nieuwe smartphone, dan zijn dit de beste en goedkoopste opties in 2021.

Motorola Moto E7i Power

Motorola is een vaste naam als het aankomt op goedkope smartphones en dat is niet zonder reden. De fabrikant weet namelijk elk jaar te komen met een telefoon die aardig is voor de portemonnee, maar ondertussen prima prestaties weet te leveren.
Ook de Motorola Moto E7i Power is daar weer een goed voorbeeld van, die in 2021 is gelanceerd door het Amerikaanse bedrijf. De smartphone heeft een groot 6,5 inch scherm waarmee je alles duidelijk kan zien en de 5000 mAh accu zorgt ervoor dat je het apparaat de hele dag kan gebruiken zonder dat je hem weer aan de oplader hoeft te hangen.
De camera maakt niet de allerbeste foto’s, maar doet zijn werk prima in het alledaagse leven als je geen professioneel fotograaf bent. De hoeveelheid opslag is met 32GB wel heel erg aan de lage kant, maar gelukkig kan je dat eenvoudig oplossen door een SD-kaartje in de smartphone te stoppen. Dat is vaak een stuk goedkoper dan een telefoon aanschaffen met een ingebouwde grote opslag. Voor een paar tientjes kan je de opslag flink uitbreiden en heb je de komende tijd genoeg om al je foto’s, video’s en gesprekken mee op te slaan.
screenshot 2021 07 12 152311f1626096238

Samsung Galaxy A20s

Bij Samsung zal je misschien al snel denken aan de indrukwekkende en extreem dure flagships waarmee het bedrijf adverteert op televisie en op stations. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt alleen veel meer dan alleen smartphones die meer dan 1000 euro kosten, waarbij de budget- en midrange-lijn de laatste jaren veel liefde hebben gekregen.
De Samsung Galaxy A20s lijkt qua specs en uiterlijk veel op de Moto E7i Power. Zo hebben beide telefoons een 6,5 inch scherm, een waterdrop notch voor de selfie-camera, een vingerafdrukscanner op de achterkant en 32GB aan opslag - die ook hierbij uitbreidbaar is met een SD-kaartje.
Toch is de Galaxy A20s wel een stukje duurder dan de goedkope optie van Motorola. Dat komt namelijk door de camera’s die op de Samsung beter zijn, met name de selfie-camera. Daarnaast is ook de processor wat krachtig, waardoor applicaties soepeler zullen draaien en sneller opstarten. Of dat het prijsverschil waard is, daar zal ieders mening in verschillen.
screenshot 2021 07 12 152533f1626096371

Nokia 2.4

Nokia is van één van de meest beroemde en gewilde telefoonmerken gegaan naar het lachertje van de klas met de dramatische Windows phones. Nu is het Finse bedrijf gelukkig weer terug waar het ooit is begonnen, met goedkope smartphones die perfect zijn voor alledaags gebruik.
De Nokia 2.4 is daar een goed voorbeeld van die, net zoals veel andere opties in deze lijst, je begroet met een 6,5 inch groot scherm met een waterdrop notch. Aan de achterkant kan je ook hier weer een vingerafdrukscanner en een drietal lenzen vinden. En ook intern lijkt het een kopie, met 32GB aan opslag en ruimte voor uitbreiding via een SD-kaart.
Nokia probeert het verschil te maken op het gebied van software. Dankzij het Android One besturingssysteem heb je namelijk een strakke user interface zonder onnodige poespas en bloatware. Daarnaast krijg je ook als één van de eerste updates van Google, waardoor je smartphone altijd goed beveiligd is en je kan snel genieten van nieuwe features. En dat alles voor een prikkie!
screenshot 2021 07 12 152758f1626096512

Oppo A53

Oppo is één van de bedrijven die de laatste jaren is meegenomen met de Chinese golf die de smartphone-markt heeft overspoeld in Europa. Dat is zeker niet erg, want daardoor zijn smartphones in het budget- en midrange-segment nog goedkoper geworden en hebben ze steeds meer nieuwe features.
Daar laatste is bijvoorbeeld goed te zien met het scherm van de Oppo A53. Die is net zoals de rest van de concurrentie 6,5 inch groot, maar ververst met 90 beelden per seconden, in plaats van 60. Daardoor ziet het scherm en een stuk vloeiender uit. En met de 5000 mAh heeft de telefoon genoeg juice om de dag mee door te komen.
De Oppo A53 heeft daarnaast ook een prima camera, met name in vergelijking met directe concurrentie. Wil je dus geregeld wat mooie plaatjes schieten, dan is de A53 zeker geen verkeerde keuze. Oppo heeft duidelijk dankbaar gebruik gemaakt van de technologie die haar flagships hebben geïntroduceerd en dat is alleen maar fijn voor de consument.
screenshot 2021 07 12 152936f1626096629

Xiaomi Redmi 9T

We sluiten de lijst af met een smartphone van één van de andere grote, Chinese nieuwkomers: Xiaomi. Het bedrijf is vooral bekend geworden door de extreem populaire en bang for your buck Pocophone F1. Maar daarnaast heeft Xiaomi nog veel meer toppers die je voor een zacht prijsje kan scoren.
De Redmi 9T is er daar één van. Het is duidelijk dat de concurrentie goed naar elkaar kijkt, want ook dit model heeft een 6,5 inch scherm met een waterdrop notch voor de selfie-camera. Qua resolutie is de Xiaomi Redmi 9T alleen wel hoger dan andere smartphones in deze lijst, waardoor alles er een stuk scherper uitziet. En qua batterij hoef je je al helemaal geen zorgen te maken, want de Redmi 9T huisvest een accu van 6000 mAh.
De show wordt alleen gestolen door de 48 megapixel camera. Deze lens kan prachtige plaatjes schieten en is samen met de Oppo A53 de duidelijk uitblinker op het gebied van foto’s. De Redmi 9T heeft daarnaast ook een dubbele speaker setup en een ingebouwd geheugen van 64GB. Tel daar de andere voordelen bij op en je hebt een heerlijke smartphone voor WhatsApp en andere bezigheden voor een prachtige prijs!

Populair Nieuws