PS5 scammers hacken Twitter om consoles te verkopen

News
zaterdag, 17 juli 2021 om 10:30
ps5 controllerf1592919068
PS5 scammers hebben het Twitteraccount van actrice Tatum O'Neal gehackt in een poging om PlayStation 5 consoles door te verkopen. Het twitteraccount van de actrice uit Rescue Me begon in juni ineens opvallend te tweeten over het verkopen van PS5 consoles.
Terwijl de PS5 tekorten wereldwijd doorgaan, blijven PS5 scammers juist profiteren van de aanhoudende problemen. Nu zijn de oplichters alleen wel heel ver gegaan, want het Twitteraccount van actrice Tatum O'Neal werd gehackt om mensen op te lichten. Zo laten recente screenshots zien.
Het account van O'Neal had ineens onder andere een bio die las: "PlayStation & Xbox Enthusiast. Verified Salesman Page on PS5 & Xbox One." Tevens werden er een aantal tweets gepost die stelden dat O'Neal nog wel PS5 consoles had die ze wilde verkopen.
Via Twitter melden gebruikers te zijn opgelicht door het account. Eén gebruiker meldt 600 dollar te hebben betaald voor een PlayStation 5 waarna hij geblokkeerd werd. Een PlayStation 5 heeft de gebruiker volgens eigen zeggen nooit gekregen. De gebruiker is één van velen die stelde dat het account mensen aan het oplichten was.

Account niet meer in bezit van de PS5 scammers

Nadat Variety een artikel over de situatie plaatste werden er door Twitter stappen ondernomen rondom de situatie. Via Twitter laat de actrice inmiddels zelf ook weten dat ze haar account weer in handen heeft, zoals hierboven te zien.
Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een PlayStation 5 wordt het afgeraden om via deze routes op zoek te gaan naar een console. Vaak betaal je te veel en dus kun je beter hopen dat er een drop komt bij één van de vele webshops om een console te scoren op legitieme wijze. In ons overzicht kun je al die winkels in de gaten houden en uiteraard werken we het overzicht constant bij. Ook hebben we nog wat tips voor je als je een PS5 wil scoren.