'PS5 of nieuwe Xbox kopen of op vakantie?'

Article
zaterdag, 17 juli 2021 om 13:00
playstation 5f1603819462
Je ontkomt niet aan het nieuws: een oprukkende deltavariant en Nederland staat op rood. Borsato zong het al 'vandaag is rood'. Enfin, die tekst was vast niet zo bedoeld. De levering van nieuwe PlayStation 5's en een Xbox Series X is minstens zo onzeker als het wel of niet kunnen reizen naar het buitenland. En daarom vroegen wij de redactie wat zij zouden de doen de komende tijd met hun geld. Een PS5 kopen, een Xbox Series S of X of toch een vakantie boeken?

Roland

De keuze is voor mij eigenlijk best wel simpel en dat komt vooral doordat ik het toch nog niet helemaal veilig vind om maar lekker naar het buitenland te gaan. Nog lang niet iedereen is wereldwijd gevaccineerd en dat zorgt er toch voor dat corona nog lekker rondwaart over de hele wereld. Voeg daar ook nog aan toe dat Nederland roder is gekleurd dan de gemiddelde militaire parade in een communistisch land en je weet gewoon dat vakantie een slechte investering is, vanwege allerlei regelgeving in andere landen met betrekking tot quarantaines en dat soort zaken. Een PS5 heb ik alleen al, maar de Xbox Series X kan ik nog wel gebruiken. Op 9 november komt Forza Horizon 5 uit en het zou toch wel lekker zijn om maximaal van die game te kunnen genieten op een gloednieuwe Xbox.

Luuc

Tja, ik kan niet anders dan reageren als een snob, want ik heb zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X al onder de televisie staan. De next-gen consoles had ik eigenlijk binnen drie maanden al in huis staan doordat ik er vroeg bij was met pre-orderen. Als we de vraag een beetje door zouden trekken naar de Nintendo Switch (OLED model) kom ik ook weer als een klootz*k over, want ook die staat al in de pre-order. Oh, en voor ik het vergeet, ik ga eind deze maand op vakantie, dus waarom zou je het niet gewoon allemaal doen?

Ralph

Eigenlijk heb ik maar één optie met deze vraag, omdat ik recent eindelijk een PlayStation 5 heb weten te scoren en al een gaming PC onder mijn bureau heb staan - waardoor een Xbox Series X overbodig is. Als dat niet het geval was geweest, dan had ik alleen zeker voor een next-gen console gekozen. Met de huidige cijfers en de steeds wisselende adviezen ben ik namelijk niet van plan om dit jaar nog op vakantie te gaan. Ten minste, een vakantie in het buitenland. Ik kijk gewoon uit naar 2022 om weer uitgebreid op reis te gaan.
xbox series xf1631877765

Theo

Het is een gekke tijd en of je op vakantie kan de komende maanden is nog maar even bezien. Een groot deel van Nederland is alweer in een rode, dieprode of oranje kleur gehuld en dat terwijl het EK toch al echt voorbij is. Wat dat betreft zou ik kunnen roepen dat ik een Xbox Series X of S of een PlayStation 5 in huis ga halen, maar die heb ik allebei al. Dus mijn centen gaan vooralsnog naar een vakantie als dat even kan. En als dat niet in het buitenland lukt, is er in Nederland ook allerlei leuks te doen volgens mij.

Marcus

Technisch gezien mag je nu natuurlijk nog op vakantie (als ik het goed heb), maar ik zou het niet omschrijven als een wijs besluit. Of een console kopen wel wijs is, is ook maar de vraag, maar je loopt in ieder geval geen risico om ziek te worden/iets mee naar huis te nemen. Als je echt je vakantiegeld uit wil geven zou ik dan ook voor een console gaan. Ik weet niet of ik dat zelf ga doen, maar ik begrijp het helemaal als mensen deze vakantie een PS5, Xbox, PC upgrade of Switch OLED adopteren.

Remco

Natuurlijk zou ik voor de PS5 gaan. Ik heb altijd al de console van Sony gehad en dat gaat ook niet zo snel veranderen. Om mij heen zie ik al veel vrienden die er een hebben weten te bemachtigen, maar nu is het tijd voor mijzelf. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn PS3 voor de eerste keer opstartte. Dit was met Kingdoms of Amalur: Reckoning en sindsdien is het altijd een PlayStation geweest.
Laten we hopen dat het niet gebeurd, maar als we weer in lockdown moeten, dan grijp ik snel mijn kans om een PS5 te bemachtigen. Ik vind de DualSense controller zo vet en ik wil ook echt heel graag de nieuwe Ratchet and Clank spelen, aangezien dat ook een van mijn eerste games ooit was.