God of War 4 setting - Gaan we deze goden bevechten?

  De Noordse mythologie speelt een belangrijke rol in ons hedendaagse leven. Zo zijn er zes weekdagen naar deze goden vernoemd. Onze favoriete killer Kratos heeft deze goden ook in zijn visie gekregen, en daarom is het handig om kennis te maken met de opperwezen van de God of War 4 setting, voordat ze straks een kopje kleiner gemaakt zijn.

  De nieuwe God of War speelt zich af in de levende wereld van de Noorse mythologie. Deze fabels en verhalen zijn te koppelen aan het geloof van de vikingen, die het idee hadden dat alles in de wereld met elkaar in verband stond. Wij lichtten de belangrijkste personages van de Noorse mythologie kort toe, want je zal vermoedelijk met ze te maken krijgen in de verfrissende God of War 4 setting. Leer ze snel kennen, want het spel belooft weer een werkelijk avontuur te worden!

  Odin

  Wat is een geloof gebaseerd op mythes zonder een almachtige oppergod? Odin is het wezen dat deze rol met plezier vervult. Odin heeft er voor gezorgd dat de meeste andere goden bestaan, en is daarmee ook de vader van Thor. Dus het schijnt dat hij wel van een avontuurtje op zijn tijd houdt.

  Odin, of Wodan zoals hij ook wel eens genoemd wordt, heeft een druk leven. Zo is hij de god van oorlog, dichtkunst, wijsheid en kennis, wat nogal uiteenlopende taken zijn. Hiernaast woont het oppermachtige schepsel on een enorm paleis Walhalla. In zijn vrije tijd maakt hij rondjes op zijn achtbenige paard genaamd Sleipnir, dus alle redenen om deze man een bezoekje te gunnen met Kratos in de nieuwe God of War 4 setting!

  Thor

  Jullie zullen de Noorse mythologie waarschijnlijk vooral kennen van het Marvel universum waarin Thor een grote rol speelt. Thor is de zoon van Odin en de broer van Loki, dus het gaat er op lijken dat je een waar familiedrame mee gaat maken. Heb je Thor nooit een toffe peer gevonden, dan kun je straks met Kratos in deze spiksplinternieuwe God of War 4 setting je lol op!

  Thor staat bekend als de goedheilige god die het kwaad vernietigt. Hiervoor maakt hij gebruik van zijn magische hamer Mjölnir die hij hanteert met speciale handschoenen waardoor zijn kracht nog eens vergroot wordt. In de oorspronkelijke Noorse mythologie is Thor gestorven door het gif van van Jormundgand, een slang die om negen werelden heen kronkelt. Aan inspiratie en bazen zal de nieuwe God of War zeker geen tekort hebben.

  Njord

  Njord is de god van de zee, oftewel de Noorse versie van Poseidon. Mensen die Njord vereerden geloofden dat zij een voorspoedige tocht over zee zouden krijgen, alleen bleek dit in de praktijk niet altijd even waar te zijn. Njord was getrouwd met een reuzin en kregen twee kinderen: Freyr en Freya. Dit huwelijk strandde, aangezien Njord niet bij de kust vandaan wilde gaan.

  Als er een ding is dat volle zekerheid heeft, dan is het wel dat de heerser van de zee geen figuur is waar makkelijk mee te spotten valt. Zo heeft hij de aanval geleid op Asgard, de plaats waar de goden Noordse goden woonden. Hiernaast heeft hij Loki ook nog eens weten te stoppen in zijn pad. Voor Kratos maakt dit niet uit, want hij heeft een hekel aan alle goden!

  Loki

  Mocht je een beetje bekend zijn met de hedendaagse heldenfilms, dan zal Loki je niet ontgaan zijn. De onruststoker van de mythologie probeert zo'n beetje alles te verpesten, dat er te verpesten valt. Ook al heeft hij familieverbanden met de goedaardige Thor en Odin, deze god houdt zich alleen bezig met kwaadaardige praktijken.

  Hij heeft ongeveer elke god wel eens in gevaar gebracht, en daarom is hij opgesloten in een grot die bewaakt werd door een gigantische slang. Hier zou hij opgesloten blijven tot de Ragnarok, het einde der tijden. Maar deze duistere god heeft een aantal nazaten en monsters achtergelaten, waarbij ook de koningin van de hel onder zijn bevelen stond. Een reisje naar de hel of het meemaken van het einde der tijden zullen een prima God of War 4 setting zijn.

  Týr

  Týr is de oorspronkelijke god van de oorlog en recht, voordat Odin dit werd. De vader van Týr is een enorme reus, die het niet zo op goden heeft en ze het liefst tot moes slaat. Týr wordt gezien als een personificatie van de zon en kon zich, in het begin van de Noorse mythologie, meten met Zeus uit de griekse verhalen.

  Týr heeft nogal wat met honden in de wilde mythes. Zo zal hij de hellehond Garmr verslaan tijdens de Ragnarok, en heeft hij de taak gekregen om Fenrir te ketenen. Of deze machtige kerel zal terugkeren in de verfrissende God of War 4 setting is niet zeker, maar het zal zeker een interessante toevoeging kunnen worden.

  Nu ben je op de hoogte van de bekendste goden uit de Noordse mythologie, die naar alle waarschijnlijkheid een rol in de game krijgen. Hoe Kratos omgaat met deze levende wereld en frisse verhalen moeten we nog afwachten, maar enthousiast zijn wij zeker!

  Houd je het liever nog even bij de Griekse mythologie? Dan kan je natuurlijk met de hernieuwde versie van God of War 3 aan de gang, die voor de PS4 te krijgen is. Tevens heeft deze game, die geweld niet schuld, ook een review van ons gehad!

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.