5 dingen die je moet weten over Ghost in the Shell 2017

  Ghost in the Shell komt binnen een week in de bioscoop en veel animeliefhebbers zitten al te popelen om de film te gaan bewonderen. Zo ook in onze redactie. Dat gaf ons het idee om de film eens nader te belichten. Check in deze Ghost in the Shell 2017 special 5 dingen die je moet weten over de nieuwe film!

  Als er één icoon in de animewereld is, dan is dat Ghost in the Shell wel. De animefilm is al een hele tijd geleden uitgekomen en wordt nog altijd door liefhebbers aanbeden. Intussen is er een stripserie, een animeserie en natuurlijk een hele lijn aan merchandise voorbij gekomen. En nu is het tijd voor een live-action film!

  Scarlett Johansson als The Major

  In Ghost in the Shell volgen we Motoko Kusanagi, ofwel The Major. Zoals je aan de naam al af kunt lezen is zij een Aziatisch personage. Maar toch wordt dit karakter vertolkt door Scarlett Johansson. Het zorgde voor behoorlijk wat ophef in de fanbase, maar Johansson en regisseur Rupert Sanders wisten de boel te sussen.

  Johansson heeft zelfs de zegen ontvangen van Mamuro Oishii, regisseur van de animefilm. De Amerikaanse gaat dus de cyborg vertolken die in Ghost in the Shell centraal staat. In onze special over de rol van Johansson gaan we wat dieper in op de vraag waarom zij juist zo geschikt is voor deze rol.

  Internationale cast

  De hoofdrol van Ghost in the Shell wordt dus vertolkt door een Amerikaanse actrice. Maar er zijn ook genoeg Aziatische acteurs te vinden in de film. Zo wordt Han vertolkt door Chin Han, een Aziatische acteur, en wordt Aramaki, de baas van Section 9, gespeeld door Takeshi Kitano. Saito, de beste sniper van Section 9, wordt vertolkt door Yutaka Izumihara (Unbroken, The Wolverine). Ook Kitano als Izumihara zijn beiden Aziatische acteurs.

  De cast in Ghost in the Shell gaat bovendien veel verder dan America meets Asia. Pilou Asbaek, afkomstig uit Denemarken, vertolkt bijvoorbeeld Batou. Hij is een prominent karakter dat veelal aan de zijde van The Major te vinden zal zijn. Daarbij staat Batou bekend als de beste melee vechter van Section 9. Ladriya, een nieuw personage, wordt door de Britse Danusia Samal vertolkt en de Australische Lasarus Ratuere vertolkt Ishikawa, een specialist bij de Public Security Section.

  Ghost in the Shell zal je dus qua etniciteit een behoorlijke diverse cast voorschotelen.

  Rupert Sanders als regisseur

  De regie van Ghost in the Shell wordt vertolkt door niemand anders dan Rupert Sanders. Hij is onder andere de regisseur van Snow White and the Huntsman. Helaas werd hij niet specifiek om die film bekend, maar meer om het schandaal rondom hem en actrice Kristen Stewart. De toen nog getrouwde Sanders is tijdens de opnames van de Sneeuwwitje-verfilming namelijk kussend gezien door een oplettend oog.

  Naast Snow White and the Huntsman belooft Ghost in the Shell een blockbuster van de handen van Sanders te worden, als we alle interviews en beelden mogen geloven. Sanders heeft volgens Scarlett Johansson een unieke visie op de live-action anime!

  Trouw aan de anime

  Ondanks zijn unieke visie blijft Sanders wel trouw aan het verhaal uit de oorspronkelijke animefilm. Dit verhaal gaat over The Major, die op jonge leeftijd verongelukt. Haar complete lichaam ligt aan flarden en het enige wat de crash overleeft is haar brein. En dat wordt gebruikt om haar in leven te houden, in een cybernetisch lichaam.

  Major gaat op pad met leden van een speciale eenheid, Section 9. Zij gaan de strijd aan met de meest gewelddadige criminelen in de wereld. Maar Major voert intussen zelf ook nog een strijd om haar identiteit te vinden. En last but not least is er ook nog het geluid dat haar lichaam helemaal niet verloren was.

  Niet zomaar in een genre geplaatst

  Natuurlijk zal Ghost in the Shell een hele berg actie bevatten .Zoals de trailer al doet vermoeden krijg je daarnaast ook te maken met andere cybernetisch aangepaste mensen, die niet allemaal even lief zijn. En zoals wij al meldden gaat Section 9 de strijd aan met de criminelen. Logisch dan ook dat de labels Action en Crime op de film geplakt zijn.

  Maar de film kent nog een derde label, Drama. Dit label is waarschijnlijk op de film geplakt door de interne strijd die The Major met zichzelf voert. Hoe dit in de film precies tot uiting zal komen, gaan we je natuurlijk niet vertellen. Vanaf 29 maart kun je daar zelf achter komen in de bioscoop!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.