Top 10 tofste gamescom booths van 2016

Article
zaterdag, 20 augustus 2016 om 16:33
xgn google image
De hallen van de gamescom zijn immens groot, en uitgevers en ontwikkelaars gebruiken die ruimte dan ook gretig. Elk jaar stellen uitgevers de grootste en meest indrukwekkende booths tentoon op de beurs, maar wat zijn de top 10 tofste gamescom booths van 2016? Wij zochten ze op!
Wij hebben dit jaar ook goed gekeken naar de originaliteit van de verschillende uitgevers en ontwikkelaars. Ubisoft heeft elk jaar bijvoorbeeld een kwalitatief sterke booth, maar die is de laatste drie jaar niet meer veranderd. Willen ze op de lijst komen, dan moeten ze flink aan de bak! Maar de volgende gamescom booths hebben dan ook zeker een plekje verdiend.
Gamescom booths 2016 - Gigantic

10. Gigantic

Perfect Worlds heeft groots uitgepakt met haar nieuwe titel Gigantic. Je wordt al gelijk verwelkomt door twee enorme figuren, en ook het podium in het midden van de booth trekt de aandacht.
Aan de voet van de twee monsters zijn talloze schermen te vinden, waar bezoekers zelf de game kunnen uitproberen. Blijkbaar zijn wij overigens niet de enige die enthousiast worden van de booth van Gigantic, want ook door de organisatie van de gamescom is het genomineerd voor ‘Beste booth van het jaar’.
Gamescom booths 2016 - Gigantic
96335

9. Dropzone

Eerlijk gezegd hadden wij nog nooit eerder gehoord van de game Dropzone, maar de titel weet in ieder geval op de beursvloer goed de aandacht te trekken. Aan de voorkant hebben ze een enorm podium staan, en een mech die uit de muur komt gekropen. Daarnaast lopen er ook geregeld drie cosplayers langs die verkleed zijn als personages uit Dropzone.
Gamescom booths 2016 - Dropzone
Loop je het hoekje om, dan zie je plotseling alle demo pods staan waar je de game op kan spelen. Niet alleen is het mooi en ruim uitgestald, ook het thema is sterk vastgehouden. En ook aan die kant word je opgewacht door een grote mechanische reus.
Gamescom booths 2016 - Dropzone
96336

8. Playstation VR

Elk jaar pakt Sony sterk uit met een stijlvol vormgegeven booth en ook dit jaar laten ze ons niet in de steek. Deze keer hebben ze de Playstation VR-bril, die binnenkort in de winkels ligt, een speciaal plekje gegeven.
Gamescom booths 2016 - PlayStation VR
Als je de hal inloopt, zie je meteen een stijlvol paviljoen, dat is opgemaakt is in het bekende blauw-witte kleurenpalet van de Japanse consolemaker. Rondom de booth kunnen bezoekers verschillende titels uitproberen met de Playstation VR, waaronder Resident Evil 7 en Robinson The Journey. We zijn alvast benieuwd wat we volgend jaar te zien krijgen.
Gamescom booths 2016 - PlayStation VR
96337

7. Robinson The Journey

Robinson They Journey is zoals we al zeiden te spelen bij de Playstation VR booth, maar het heeft iets verderop ook zijn eigen stand. En wat voor één! De gamescom is een enorm druk circus, maar bij de booth van Robinson The Journey komen we toch even tot rust.
Gamescom booths 2016 - Robinson The Journey
De locatie is volgepropt met exotische bomen en planten, waardoor het een oase van rust vormt. De grote waterval aan de zijkant maakt het plaatje helemaal af. Natuurlijk is die niet echt, anders vrezen we voor een aantal gevallen van kortsluiting en dan willen we natuurlijk niet hebben.
Gamescom booths 2016 - Robinson The Journey
96341

6. Farming Simulator 17

Er worden vaak grappen gemaakt over de Farming Simulator-games, want wie wilt er nou een boer(in) spelen in zijn of haar vrije tijd? De games zijn echter immens populair en dat is helemaal het geval in Duitsland, waar de serie een groot fenomeen is. Het mag dan geen verbazing zijn dat de game flink staat uitgestalt op de gamescom 2016.
Gamescom booths 2016 - Farming Simulator
De gamescom booth van Farming Simulator 17 heeft een eigen podium, waar de komende dagen waarschijnlijk de nodige goodies zullen worden uitgedeeld. Een paar grassprieten verder kunnen bezoekers aan de slag met de game, terwijl ze tussen de hooibalen en zonnebloemen zitten. En het plaatje is natuurlijk niet compleet zonder een echte tractor op de booth.
Gamescom booths 2016 - Farming Simulator
96342

5. Crossout

Het was vroeger altijd een bekend plaatje: als er een oorlogsgame aanwezig was op de beursvloer, dan kon je rekenen op een tank of ander militair voertuig. Dat beeld klopt niet meer helemaal, maar als het aan ontwikkelaar Gaijin Entertainment ligt komen die tijden gewoon weer terug.
Gamescom booths 2016 - Crossout
Bij de booth van Crossout springt namelijk meteen een post-apocalyptisch voertuig in het oog, waarop twee modellen gepositioneerd zijn. Het legertje van fotografen eromheen verraad meteen de populariteit van de booth. Daarnaast staat er ook nog een heuse uitkijktoren naast en uiteraard kunnen bezoekers ook aan de slag met de game zelf, als ze zijn uitgekeken.
Gamescom booths 2016 - Crossout
96343

4. Xbox

Ook Microsoft pakt elk jaar flink uit op de beursvloer van de gamescom en dat is dit jaar geen uitzondering. In plaats van een vierkante of ronde booth, heeft de Amerikaanse uitgever dit jaar een andere vorm gebruikt, de booth is namelijk van het begin tot aan het einde van de hal getrokken. Daarmee is het een van de grootste gamescom booths van 2016.
Gamescom booths 2016 - Xbox
Als je langs de booth loopt staan er verschillende games op je te wachten, zoals Gears of War 4, Forza Horizon 3 en de nieuwe titel Sea of Thieves. In het midden wordt even de stal van games onderbroken door een podium, waar live zal worden gegamet op het grote scherm en waar hoogstwaarschijnlijk ook een aantal goodies weggeven zullen worden.
Gamescom booths 2016 - Xbox
96344

3. Electronic Arts

Waar Microsoft haar booth uitgerekt heeft, daar heeft Eletronic Arts simpelweg haar booth in alle opzichten vergroot. De booth van de uitgever is nog het beste te vergelijken met een enorme arena of stadion waar je instapt.
Gamescom booths 2016 - EA
Boven je hoofd hangen overal grote schermen en Eletronic Arts pakt met drie titels uit, namelijk Titanfall 2, FIFA 17 en natuurlijk Battlefield 1. De demo pods zijn ook nog naar boven toe opgebouwd, waardoor je meer het idee krijgt dat je in een stadion staat. En om dat gevoel nóg meer te versterken staat er precies in het midden van al dat geweld een podium waar presentatoren staan en live wordt gegamet op de grote schermen.
Gamescom booths 2016 - EA
96345

2. Mafia 3

Om even bij te komen van de booth van Eletronic Arts, kan je aan het begin van de hal tot rust komen door middel van een bezoekje aan de bioscoop. Niet echt natuurlijk, want de bioscoop is eigenlijk de booth van Mafia 3, die helemaal in de stijl van de jaren 60 is ingericht. Daarmee valt deze flink op tussen de gamescom booths dit jaar.
Gamescom booths 2016 - Mafia
Als je de ‘bioscoop’ inloopt voor een presentatie van de game, dan loop je langs een ouderwetse kassa en langs de wand hangen fictieve filmposters die zo uit de jaren 60 kunnen komen. En als je met vrienden op de foto wilt gaan, dan staat er ook nog een klassieke photobooth aan de zijkant. Zo hoort het, 2K!
Gamescom booths 2016 - Mafia 3
96346

1. Blizzard

Blizzard heeft gekeken naar de booths van Mafia 3 en Electronic Arts en dacht waarschijnlijk: ‘Dat kunnen wij ook, maar dan beter!’ Het resultaat is een immens grote booth, waar alle recente titels van de uitgever en ontwikkelaar staan uitgestald, wat alleen wordt afgewisseld met het grootste podium van alle gamescom booths.
Gamescom booths 2016 - Blizzard
Elke titel van Blizzard heeft zijn eigen taartpunt uit de cirkel en is volledig in thema opgebouwd. Zo staan er bij Overwatch grote beelden van Tracer, Widowmaker, Reaper en Winston, terwijl bij World of Warcraft Legion een zeer gedetailleerd beeld van koning Varian Wrynn de wacht houdt.
Het is een gigantische booth met tal van games om te spelen. Wij zijn zeer benieuwd of Blizzard, of een andere uitgever, dit volgend jaar voorbij gaat is detail en omvang.
Gamescom booths 2016 - Blizzard
Dit was onze top 10 met de tofste gamescom booths van 2016. Welke vind jij het tofst en ga je zeker bezoeken? Voor meer over gamescom bezoek je onze speciale gamescom pagina.