Games streamen? Hier moet je rekening mee houden!

Article
zondag, 25 maart 2018 om 13:18
xgn google image
Goed zijn in een game is fijn, maar wat heb je er aan als je er niet over kan opscheppen? Om ook aan de rest van de wereld te laten zien hoe goed je bent, denk je er misschien aan om games te gaan streamen. Wij geven je een aantal tips voordat je hier aan begint!

5. Maak een schema

Hoewel er een flink aantal streamers is die geen strak schema heeft, is het aan te raden er wel eentje te maken. Al is het maar om voor jezelf duidelijk te hebben op welke dagen je tijd vrijmaakt voor een paar uurtjes gamen om dat vervolgens te streamen.
Wil je bij het partnerprogramma van Twitch komen, dan zal je sowieso moeten voldoen aan een aantal criteria, waarvan het behalen van een minimaal aantal weergaven voor een aantal opeenvolgende streams er één van is. Met een strak schema is het managen van een aantal terugkerende kijkers al een stuk makkelijker!
128276

4. Kies je software zorgvuldig

Tegenwoordig zijn er vele programma’s waarmee je games kan streamen naar grote platformen als Twitch. Op de PC kan je tevens streamen binnen Steam zelf als je geen moeite wil doen om een kanaal op te zetten, maar simpelweg je skills wil tonen. Het is daarom van belang om duidelijk te hebben waar je jouw content wil hebben.
Voor streamen binnen Steam is niets nodig. Enkel een vinkje zetten bij één optie maakt het mogelijk voor mensen mee te kijken. Voor Twitch zal je een keuze moeten maken uit de vele programma’s die beschikbaar zijn, zoals OBS of Nvidia Shadowplay. Afhankelijk van jouw specificaties is de ene geschikter dan de andere, dus overweeg de keuze goed.
Op de console is het ondertussen ook uitermate simpel geworden om gameplay op te nemen en te streamen. Voor de PlayStation 4 is het zo gepiept en ook dankzij de vooruitgang bij Microsoft duurt het opzetten van een stream vanaf een Xbox One niet ontzettend lang.
128277

3. Kies je hardware zorgvuldig

Niet alleen op het gebied van programma’s zijn er keuzes te maken, ook qua componenten in jouw streammachine valt er het één en ander te kiezen. Wil je jouw streams een beetje behoorlijke kwaliteit meegeven, dan is de kans groot dat je zal moeten investeren in een aantal upgrades. Want met een oude Pentium II en 8800GTX gaat streamen je niet lukken.
Twitch heeft tegenwoordig de mogelijkheid om gehouden streams naderhand naar YouTube te uploaden, dus het opnemen en lokaal bewaren van filmpjes is niet meer nodig. Een grotere harde schijf is daarom geen vereiste meer, maar een behoorlijke videokaart en CPU nog wel. Hoe beter de specs, hoe minder moeite jouw PC het heeft om zowel een game te spelen als online te streamen.
In een ideale wereld bouw je van wat onderdelen een speciale stream PC waar je het videokanaal van jouw hoofdcomputer op dupliceert. Op die manier belast je jouw computer niet met de taak van de game spelen en streamen tegelijk, waardoor je de game waarschijnlijk op een hogere setting kan draaien.
128278

2. Noteer regels voor jouw kanaal

Of je nu juist fan bent van klassieke games die bijna niemand meer speelt, of op de dag van release alle grote triple A titels speelt, je hebt een bepaalde voorkeur. Afhankelijk van de games die je speelt, krijg je een bepaald publiek met bepaalde verwachtingen, dus is het handig om vooraf enkele regels bij je kanaal te bedenken.
Wat voor soort games ga je spelen, geef je mensen de mogelijkheid games te suggereren en laat je kijkers tips geven? Niet alleen heb je het voor jezelf dan duidelijk, maar ook voor jouw publiek. Zo voorkom je boze ‘fanmail’, omdat je iemand een ban geeft voor backseat gaming in een game waar je op een gegeven moment flink moet nadenken hoe je verder komt.
128279

1. Wees jezelf

Hoe cliché het ook klinkt, jezelf zijn is de beste tip als je denkt om over te gaan tot games streamen. Het nadoen van bepaalde mensen, of het doen alsof je iemand anders bent, houdt negen van de tien keer geen stand. Als je geen moeite hoeft te doen om een rol neer te zetten, is het ook een stuk makkelijker om vaker te streamen, een publiek te vergaren en dat te beheren.
Dat is geen garantie voor succes, aangezien het ook zo kan zijn dat jouw persoonlijkheid simpelweg niet aanslaat. Dan nog kan je het beter hebben geprobeerd als jezelf, dan als iemand die probeerde een ander te zijn. Op die manier weet je zeker dat het aan jezelf lag!

Wat vinden jullie het belangrijkste aan mensen die games streamen?

Als kijker ben je in een positie om perfect te beoordelen of iets wel of niet werkt. Onze vraag is dan ook wat jullie het belangrijkste vinden als jullie een stream kijken. Ligt het aan een bepaalde game, of moet iemands gezicht per se in beeld zijn? Laat het ons en elkaar weten in de comments!