Je beste momenten vastleggen, dat is natuurlijk een geweldig idee. Deze beste momenten delen met de rest van de wereld (of alleen je vriendengroep) is nog veel leuker. Gelukkig bieden alle consoles een manier aan om je game op te nemen en deze video’s te delen via social media. Wij leggen je per console uit hoe je dit voor elkaar krijgt!

Game video maken op de PlayStation 4

De PlayStation 4 heeft een controller met een mooi knopje waar boven staat: ‘Share’. Met deze knop kun je beelden meteen delen. De PlayStation 4 neemt ook automatisch op, maar je weet nooit of het goede wel opgenomen wordt. Dus het is het beste idee om de settings van je PS4 aan te passen, zodat je dit wel weet.

In het Share menu van je PlayStation 4 kun je dit allemaal aanpassen. In het Share menu selecteer je de Options knop. Daar kun je precies aanpassen wat de Share knop op je controller doet. In een parallel menu kun je ook instellen hoe langt deze video’s mogen duren. Je kunt dit instellen zoals je wil. De makkelijkste instellingen heten de Easy Screenshots instellingen. Die zijn er uit als volgt:

  • Kort indrukken van Share knop: Maak een screenshot
  • Lang indrukken van Share knop: Open het Share menu
  • Dubbel indrukken van Share knop: Begin een opname

Wat als er nu iets geweldigs gebeurt in je game, maar je was niet aan het opnemen? Geen stress! Zoals we al eerder schreven, neemt de PlayStation 4 automatisch op. Dat betekent dat je op ieder moment naar het Share menu kunt gaan en de laatste clip die is opgenomen op kunt slaan. Als je dit niet doet, dat raak je de geweldige beelden kwijt.

Nu de beelden op de harde schijf van je PS4 staan, kun je ze uploaden naar YouTube, Facebook, Twitter of een ander platform. Je kunt de video van je PlayStation afhalen en op je PC of laptop zetten, maar het is makkelijker om de video direct van je PS4 op YouTube te zetten. Hiervoor open je gewoon de YouTube app, log je in op jouw account, ga je naar Uploaden en selecteer je de video die je op de website wil zetten.