Tien games die een remake verdienen - Steek ze in een nieuw jasje!

  Nostalgie voor klassieke games is een bekend fenomeen bij gamers, want wie wil nou niet zijn favoriete game opnieuw spelen met de kwaliteit van vandaag. Er zijn genoeg games die we in een nieuw jasje willen zien. Deze tien games remakes zouden we graag zo snel mogelijk in handen hebben!

  Laten we eerst even duidelijk maken wat remakes zijn voordat we beginnen met deze lijst met games die een remake verdienen. Onder een remake van de games verstaan we dat de games volledig opnieuw gemaakt worden en dus niet dat ze alleen een beetje opgepoetst worden. Als dit betekent dat er een nieuwe engine aan te pas komt, is dat helemaal prima. Resident Evil 2 Remake bewees dat dit namelijk voor een topgame kan zorgen!

  10. GTA: San Andreas

  Laten we deze lijst met games die een remake moeten krijgen gelijk goed beginnen met GTA: San Andreas. Of je de game nu gespeeld hebt toen je nog veel te jong was of als volwassene, het is een game die in 2004 voor veel plezier wist te zorgen. Dit kwam niet per se door het verhaal over CJ die terugkeert naar Los Santos, maar door het vermaak dat je in de wereld kunt vinden.

  Los Santos is je speeltuin en jij bent het ongeleide projectiel dat de boel op stelten zet tot onvreugde van de NPC’s. Of je dit nou deed door de game extreem veel te spelen of via de tientallen cheatcodes, maakt geen verschil. Het plezier was er en door de game opnieuw te maken met de prachtige RAGE-engine zou de game vandaag de dag opnieuw een fenomeen worden. Het betekent alleen wel dat we nog langer moeten wachten op GTA VI, wat niemand natuurlijk wil en daarom staat de game op nummer 10 in deze lijst met games die een remake moeten krijgen.

  9. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

  Er is ook een goede reden waarom The Legend of Zelda: Ocarina of Time niet hoger staat in deze lijst met games waarvan we een remake willen zien. De game heeft technisch gezien namelijk al een remake gekregen op de Nintendo 3DS. Die gaf je namelijk de mogelijkheid om de game in 3D te spelen, maar bracht verder niet heel veel nieuws. Daarom staat de game hier in het lijstje met games waarvan we een remake willen zien.

  De reden waarom we nog wel een remake van deze legendarische game willen zien, is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wanneer de game gemaakt zou worden met de engine van Breath of the Wild, zou dat meer dan genoeg reden zijn om de game uit 1998 nog een keer te spelen. Aan het verhaal hoeft immers niets veranderd te worden aangezien dat van de bovenste plank is. De enige reden om de game niet opnieuw te maken, is dat er al een remake van een Zelda-game onderweg is in de vorm van Link’s Awakening.

  8. inFamous

  Het is inmiddels alweer tien jaar geleden sinds de release van superheldenspel inFamous en dat klinkt als een goed moment voor een heruitgave in een nieuw jasje. De game van Sucker Punch over postbode Cole MacGrath die superkrachten krijgt die je als speler vervolgens voor het goede of kwade kunt gebruiken. In tegenstelling tot traditionele verhalen met superhelden, krijg je in inFamous de keuze om een goedzak of slechterik te worden.

  Op basis van het door jouw gekozen pad verandert het verhaal en dat zouden we graag nog een keer beleven op de huidige generatie consoles. Het derde deel in de serie, inFamous: Second Son, bewees eerder al hoe mooi de game er op de PlayStation 4 uit zou kunnen zien, maar sloeg als het aankomt op het verhaal de plank een beetje mis. Het origineel willen we juist vanwege het verhaal nog een keer spelen, maar dan wel in het mooie jasje van het derde deel.

  7. Pokémon Diamond & Pearl

  Er lijkt niet zoiets te bestaan als te veel Pokémon aangezien de langlopende reeks vandaag de dag nog steeds ontzettend populair is. Dit jaar wordt een gloednieuwe generatie geïntroduceerd dankzij Pokémon Sword & Shield, maar wat er daarna komt is nog onbekend. Wij zouden geen nee zeggen tegen remakes van de vierde generatie games, Diamond & Pearl.

  Niet alleen is dit de generatie die voor het eerst verscheen op de Nintendo DS, maar ook is het een generatie die door fans van de serie geliefd is. Aangezien de eerste drie generaties allemaal al opnieuw gemaakt zijn, is het niet gek om te denken dat de vierde generatie de volgende is en dan wel op de Nintendo Switch. Dat is dan ook reden dat de Pokémon games zo hoog staan in deze lijst met games die een remake verdienen.

  6. Dead Space

  2008 lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Barack Obama werd president van de Verenigde Staten, schrijvers kwamen in opstand tegen Hollywood en Dead Space kwam natuurlijk uit. Als Isaac Clarke namen we het op tegen de Necromorphs en dat zorgde voor nagelbijtende spanning en sensatie. Het is dan ook logisch dat de game te vinden is in dit lijstje met games die een remake verdienen.

  Resident Evil 2 Remake bewees in 2019 al dat het opnieuw maken van een klassieke horrorgame tot een goed resultaat kan leiden en als uitgever EA slim is, nemen ze daar een voorbeeld aan. Hoewel EA de originele ontwikkelaar, Visceral Games (destijds onder de naam EA Redwood Shores), werd opgedoekt in 2017 is het niet te laat om de game opnieuw te maken. Hier kan een andere ontwikkelaar opgezet worden die goed weet hoe Frostbite engine in elkaar zit, zodat de game er prachtig uitziet om je de stuipen op het lijf te jagen.

  5. Silent Hill

  De volgende game in ons lijstje met games die een remake verdienen is wederom een klassieke horrorgame. Ditmaal is het Silent Hill die we in een nieuw jasje willen zien. We kunnen het succes van Resident Evil 2 Remake ook hier als argument gebruiken, maar er is eigenlijk nog een veel beter argument. Namelijk het feit dat Hideo Kojima al eerder bewees dat een nieuwe Silent Hill-game een goed idee was.

  Hij werkte tot 2015 samen met Guillermo del Toro aan een nieuwe game in de serie en bracht in 2014 zelfs een demo uit, genaamd P.T. Deze speelbare teaser gaf je een idee hoe eng de nieuwe game van Kojima zou worden, maar helaas ging het project niet door. De reden daarvoor heeft te maken met het feit dat Kojima en Konami de samenwerking verbraken in 2015, maar daarover lees je later meer.

  4. Half-Life

  Aangezien de kans op een derde deel van Half-Life met de dag kleiner lijkt te worden, kunnen we de hoop misschien beter vestigen op een remake van het eerste deel. Destijds was de game revolutionair voor het FPS-genre dankzij het fantastische design. Toen de game in 1998 verscheen zagen games er nog nooit zo realistisch uit, maar dat kan vandaag de dag niet meer gezegd worden.

  Misschien kan dit na een goede remake wel weer gezegd worden, maar dan moet ontwikkelaar Valve wel haar handen uit de mouwen steken. De remake zou er daarnaast ook voor kunnen zorgen dat er alsnog een derde deel in de serie verschijnt. Het is een beetje afhankelijk van hoe goed de remake van Half-Life verkoopt natuurlijk, aangezien dat aantoont hoeveel interesse gamers nog in de serie hebben.

  3. Metal Gear Solid

  Het brons in deze lijst met games die een remake verdienen gaat naar Metal Gear Solid en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Het is één van de weinige stappen die Konami kan ondernemen om fans van Metal Gear Solid tevreden te houden sinds het debacle rondom het vertrek van Hideo Kojima, bedenker van Metal Gear Solid. Konami en Kojima verbraken de samenwerking in 2015 wegens verschillende problemen en sindsdien bracht Konami alleen nog Metal Gear Survive uit in de reeks en die game werd niet bepaald met open armen ontvangen.

  Aangezien Konami nog steeds de rechten van Metal Gear Solid heeft, kan het Japanse bedrijf besluiten om het derde deel in de Metal Gear-serie (voor Metal Gear Solid kwamen er namelijk twee Metal Gear-games uit) compleet opnieuw te maken. Door de game opnieuw te maken met de Fox Engine, zou de game gelijk al bonuspunten krijgen aangezien dit één van de vele punten is waarover iedereen te spreken was in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De originele Metal Gear Solid op de PlayStation heeft tot op de dag van vandaag een Metacritic-score van 94 en wordt nog steeds gezien als één van de beste games op de PlayStation aller tijden.

  2. Mass Effect

  Waar ontwikkelaar BioWare in 2010 de koning was onder de RPG-ontwikkelaars, is dat anno 2019 wel anders. Na de tegenvallende release van Mass Effect: Andromeda en de vele problemen rondom Anthem lijkt het erop dat BioWare wel wat goede karmapunten kan gebruiken. Deze werden zeker in de wacht gesleept dankzij de teaser voor Dragon Age 4, maar er kan natuurlijk nog een schepje bovenop.

  Een volledige remake van Mass Effect zou heel goed dit extra schepje kunnen zijn, hoe transparant dat ook moge zijn. Als uitgever EA het helemaal goed wil doen, wordt gelijk de volledige trilogie opnieuw gemaakt, maar voor nu houden we het bij het eerste deel. Die wist de harten van vele gebruikers te veroveren en zou meer dan tien jaar later diezelfde en nieuwe harten kunnen veroveren. Vandaar dat Mass Effect zeker één van de games is die een remake moet krijgen!

  1. Super Mario 64

  Er spant natuurlijk maar één game de troon en dat is in onze lijst met games die een remake verdienen Super Mario 64. Het klassieke Nintendo 64-spel is al meer dan twintig jaar oud en wordt nog steeds als één van de beste Mario-games aller tijden gezien. Dat is natuurlijk niet zo gek dankzij de baanbrekende 3D-omgevingen die de game voorschotelde in combinatie met de ongekende vrijheid die je kreeg om het spel te spelen.

  Stel je voor dat de game volledig gemaakt wordt in de stijl van Super Mario Odyssey. Dit zou de gameplay nog beter maken en natuurlijk ook een flink stuk mooier. De variatie in de levels blijven tijdloos, dus daar hoeft niet veel in te veranderen. Misschien juist wat extra levels en de co-op-functie (die destijds niet doorging) om het speelplezier nog groter maken!

  Deze games verdienen een remake, geen remaster

  We hebben het hier natuurlijk over remakes en dus geen remaster zoals de opgepoetste versie van Borderlands. Zoals we eerder al lieten weten is een remake is een game die helemaal opnieuw gemaakt wordt op basis van een oude game. Een remaster maakt de oude versie van de game alleen een stukje mooier als het aankomt op grafische kwaliteit en past hier en daar een paar elementen aan die de game verbeteren.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.