Beste co-op games - Bij deze 10 games zouden wij een co-op functie willen zien

  Samen games spelen is altijd leuk. Het blijft gewoon tof om games met vrienden te kunnen spelen en samen een rollercoaster aan emoties aan te gaan bij ontroerende games. Ondanks dat er al aardig wat co-op games zijn, is er altijd ruimte voor meer. Dit zijn de 10 beste games waarvan we een co-op functie willen zien!

  10. Asterix en Obelix XXL 2

  We beginnen de lijst van de 10 beste games waarvan wij een co-op functie willen met Asterix en Obelix XXL 2. Het welbekende stripduo keert terug in een nieuwe remake van de oorspronkelijke game die in 2005 uitkwam voor de PlayStation 2. Vooral de animaties zien er een stuk soepeler uit vergeleken met de eerdere versie.

  Asterix en Obelix zijn wereldberoemde stripfiguren die in de jaren ‘50 verschenen. Al gauw werden de twee mannen erg populair en verschenen ze in tekenfilms, films en games. Nu komen ze weer terug in Asterix en Obelix XXL 2! Caesar heeft een aantal druïden ontvoerd om zo het Gallische dorpje te veroveren. Panoramix, de Gallische druide heeft landverraad gepleegd en steunt Caeser. Jij als speler zal erachter moeten komen wat er zich allemaal afspeelt en alles uit de kast moeten halen om Caeser te stoppen! Het probleem is dat je de game nu alleen speelt, terwijl je wisselt tussen Asterix en Obelix. Waarom zit er niet gewoon een co-op-ondersteuning in? Dat was veel leuker geweest!

  Asterix en Obelix XXL 2 is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  9. Super Destronaut DX

  Houd jij van old-school retro games? Dan is deze game op onze lijst van de beste games waarvan we een co-op feature zouden willen zien wel wat voor jou! Op nummer negen staat namelijk Super Destronaut DX, een retro shooter game die is geïnspireerd op een klassiek arcadespel. De game heeft verschillende modi en highscores die jij samen met andere spelers over de hele wereld kunnen halen. Het doel is simpel: een zo hoog mogelijke score behalen.

  Super Destronaut DX heeft een lokale multiplayer-modus, maar de challenges kunnen alleen maar met één persoon gespeeld worden. Dit is jammer, want ook challenges zijn leuk om samen met vrienden te voltooien. Wij zouden daarom graag hier een co-op functie voor willen. Hoe tof is het om samen allerlei moeilijke uitdagingen te verslaan? De game wordt op een gegeven moment flink pittig en juist dán zou een tweede speler als geroepen komen, al kunnen we ons voorstellen dat het geheel misschien wel een beetje onoverzichtelijk wordt....

  Super Destronaut DX is beschikbaar voor de PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  8. Kirby's Extra Epic Yarn

  Met Kirby games kan er weinig fout gaan. Onze favoriete roze bal weet menig gamer harten te veroveren. Ook bij Kirby’s Extra Epic Yarn is dit het geval. Normaal gesproken kennen we Kirby wel van het opzuigen van vijanden en het overnemen van krachten. Bij deze game gaat het net even anders. De hele wereld bestaat namelijk uit garen en draden.

  Ondanks dat de gameplay van veel Kirby games ontzettend verslavend is, misschien we wel écht de co-op feature. Kirby’s Extra Epic Yarn voor op de 3DS is een remake van de Wii-versie en gek genoeg had die game wel co-op. Het is jammer dan de remake geen (online) co-op ondersteunt. We zouden hier graag verandering in willen zien. Nog toffer was het geweest als de mét co-op-ondersteuning naar de Switch was gekomen. Helaas was het niet zo'n feest.

  Kirby’s Extra Epic Yarn is beschikbaar voor de 3DS.

  7. My Memory of Us

  Wie van games houdt met een goed verhaal en een toffe artstyle, is bij My Memory of Us aan het juiste adres. My Memory of Us is een 2D side scrolling puzzelgame. Een jongen en meisje ontmoeten elkaar. Helaas leven zij in een wrede wereld, want er breekt ineens oorlog uit. Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld door de ogen van een kind. Steden worden aangevallen door robotsoldaten, die Nazi’s uit de Tweede Wereldoorlog moeten voorstellen. Joden worden afgebeeld met een rode kleur en worden afgezonderd van de rest. De twee kinderen zullen samen moeten werken om te overleven.

  Aangezien je als speler continu wisselt tussen de jongen en het meisje, vragen wij ons erg af waar de co-opfunctie bij deze game is. Het wisselen tussen de personages maakt de gameplay afwisselend en zorgt ervoor dat je bepaalde puzzels kan oplossen, maar hoe leuk zou het zijn om samen je hersenen te laten kraken? Hierom kunnen we de game niet uit ons lijstje met beste games waarbij wij een co-op feature missen laten ontbreken.

  My Memory of Us is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  6. Brothers A Tale Of Two Sons

  De volgende op onze lijst van de beste games waarvan we een co-op feature zouden willen zien is Brothers A Tale Of Two Sons. Zoals de titel al een klein beetje weggeeft, gaat de game over twee broers die samen een lange reis moeten maken. Achter deze reis zit veel druk, want hun geliefde vader ligt op sterven. Op zoek naar genezend water om hun vader te redden, komen er allerlei gevaarlijke obstakels op hun pad.

  Ondanks dat Brothers A Tale Of Two Sons over het algemeen positief werd ontvangen, kreeg de game wel kritiek. Eén van deze kritiekpuntjes was de besturing. Je bestuurt namelijk als speler beide jongens met één controller, wat lastiger is dan het lijkt. Het zou zoveel leuker zijn als je deze game co-op zou kunnen spelen met twee controllers. Zo wordt de besturing soepeler en kan je samen puzzels oplossen.

  Brothers A Tale of Two Sons is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC en mobiel.

  5. Octopath Traveler

  We zijn inmiddels aangekomen bij nummer vijf van onze lijst met de beste games waarvan we een co-op functie zouden willen zien. Op nummer vijf staat Opctopath Traveler, een game met een bijzonder toffe artstyle. Deze turn-based game is gemaakt door Square Enix en ontving wereldwijd veel positieve reacties. De game verkocht één maand na de release dan ook al meer dan 1 miljoen exemplaren.

  Je begint je reis als één van de acht hoofdrolspelers: ridder Olberic, verstoten prinses Primrose, dief Therion, doktor Alfyn, verkoopster Tressa, jager H’aanit, geleerde Cyrus en geestelijke Ophilia. Afhankelijk van welk personage je kiest, zal je een ander achtergrondverhaal krijgen. Met je personage ga je een reis tegemoet waarin je van alles beleeft. Als je wil weten wat er op je pad komt, kan je alvast een voorproefje krijgen in onze Octopath Traveler review.

  Octopath Traveler is beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  4. Hollow Knight

  Hollow Knight is een action-adventure game waarbij de prachtige handgetekende wereld tot leven komt. De indie game werd al gauw populair vanwege zijn gedetailleerde achtergronden en adembenemende omgevingen. Ook de soundtrack sleept je mee het insectenrijk in. Na een tijdje heeft de game zoveel positieve reacties gekregen dat er zelfs een fysieke versie uit komt!

  De game volgt het verhaal van een personage die wat weg heeft van een ridder, met een cape en een kegelvormig zwaard. Het personage loopt rond in Hallownest, een ondergronds insectenrijk. Op zijn pad komen er allerlei vijanden, die op verschillende manieren te doden zijn. Zo is het mogelijk om vijanden met het zwaard te doden, maar ook met spreuken, die je naarmate je het spel speelt zal krijgen. De gehele game speel je als hetzelfde personage, maar hoe leuk zou het zijn als een game als Hollow Knight een co-op feature had?

  Hollow Knight is beschikbaar voor de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  3. Kingdom Hearts III

  Natuurlijk kan een top game als Kingdom Hearts III ook niet uit ons lijstje van de beste games waarbij wij een co-op functie willen zien ontbreken. Voordat de game überhaupt was uitgekomen waren fans al mega hyped. Dit mag ook wel, want toen de game eenmaal uitkwam waren de reacties ontzettend positief. Ook wij waren dit, zoals te lezen in onze Kingdom Hearts III review.

  De nieuwe Kingdom Hearts is de twaalfde aflevering in de serie, een vervolg op Kingdom Hearts 2 en het laatste hoofdstuk in de Dark Seeker-sage. Hoofdpersoon Sora start samen met Donald Duck, Goofy, King Mickey en Riku een zoektocht naar de zeven Guardians of Light en de 'Key to Return Hearts'. Ze proberen het plan van meester Xehanort om een Keyblade War tot stand te brengen dwars te bomen.

  De hele game wordt door één persoon gespeeld, maar het zou tof zijn als je samen met andere Disney-liefhebbers de fantasierijke werelden van Kingdom Hearts zou kunnen doorkruisen. Bovendien roep je vaal al de spierballen op van Goofy en Donald Duck, dus heel vreemd is het niet als een tweede speler zo'n personage zou besturen.

  Kingdom Hearts III is beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

  2. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Op nummer twee van onze lijst met beste games waarbij wij een co-op feature missen staat The Legend of Zelda Breath of the Wild. Deze game kwam eerder al uit voor de Wii U, maar heeft inmiddels ook een release gehad op de Nintendo Switch. Zowel op de Wii U als op de Switch ontving de game bijna alleen maar postieve reacties. Wij gaven de game zelfs een 9.8 in onze The Legend of Zelda Breath of the Wild review!

  Breath of the Wild volgt onze bekende held Link, die na een diepe slaap in de Shrine of Resurrection wakker wordt. Hij heeft op dat moment nog geen idee wat er zich allemaal in Hyrule heeft afgespeeld. Het is aan jou om hierachter te komen. Trek door de bergen, bossen en andere grote landschappen om de omgeving te verkennen. Aangezien Breath of the Wild zo'n grote open wereld game is met genoeg om te doen, zou het leuk zijn als de game een co-op feature zou krijgen. Zo kan je samen met een vriend of vriendin het gevaarlijke, maar mooie landschap van Hyrule ontdekken.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild is beschikbaar voor de Wii U en de Nintendo Switch.

  1. Pokémon Sword / Shield

  De absolute topper bovenaan onze lijst is toch wel echt Pokémon Sword / Shield. Deze game is nog niet uit, maar genoeg Pokémon fans zitten smachtend te wachten op de release, die einde van dit jaar is. De nieuwe regio waar het verhaal zich zal gaan afspelen zal de Galar regio heten. Van ijzige gebergtes tot aan levendige steden, de regio heeft het allemaal! Verder hebben we ook al kennis kunnen maken met de drie starter Pokémon van de game, namelijk water-type Sobble, grass-type Grookey en fire-type Scorbunny.

  Bij de meest recente uitgebrachte Pokémon game voor de Nintendo Switch, Pokémon Let’s Go, is het al mogelijk om met twee personen te spelen. Het extra personage voegt helaas niet veel toe aan het verhaal en kan ook zelf geen encounters met Pokémon aan gaan, wat enige teleurstelling opwekte onder fans. Wij hopen dat Pokémon Sword / Shield ook een co-op feature krijgt, maar dan eentje waarbij extra spelers meer invloed op de game hebben!

  Pokémon Sword / Shield is vanaf eind 2019 beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  Beste games waarbij wij een co-op feature willen zien

  Dit waren de beste games waarbij wij een co-op feature willen zien! Welke singleplayer game zou jij graag samen willen spelen? Laat het weten in de reacties!

  Pokemon Sword

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.